Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Zelený je lopuch,
fotbal to je hra...

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
ziggy 18.9.2014 15:56  25740
tyjo břevnov .. :-) já se radši zeptám v zahradnictví v Přerova nad Labem .-)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 18.9.2014 15:35  25739
jo
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 18.9.2014 15:07  25738
www.zahradnictvikrulichovi.cz :-)
ziggy 18.9.2014 13:31  25737
aha .. a koupilas kde? (asi blbej dotaz, ale zkusit to musim)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 18.9.2014 12:39  25736
Je to takové keříčkoidní, takže vytrvalejší. Listy jsou úplně jiné a tužší. Takže buď nakrájet na jemno nebo vyvařit. Voní stejně, jen mi přijde trochu méně aromatický (ale to příp. doženu množstvím).
ziggy 18.9.2014 10:28  25735
koriandr je můj oblíbenej .. ale na zahradě nevydrží .. vietnamskej slyšim prvně.. co to je? a voní a chutná stejně?
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 18.9.2014 08:57  25734
Ankato jsem si myslela ;o)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 18.9.2014 08:53  25733
zblunce [25732]: Jo, právě třeba na toto. Ten mi totiž na balkoně drží. Ten obyčejný za chvíli přeroste a chcípne.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 18.9.2014 08:44  25732
pouzivas vlastne na neco ten vietnamsky koriandr?
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 18.9.2014 08:44  25731
Sirin [25729]: Červenou čočku prodávají loupanou a neloupanou. Loupaná = zbavená té slupičky, která je na zrnu a drží jeho dvě části pohromadě.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 18.9.2014 08:43  25730
vitsoft [25726]: No a o co jde? Tady je zakázáno dávat recepty, kde jsou nedostupné suroviny?

Moje připomínka se týkala zblunce, která svoje recepty chtěla dát do naší kuchařky. Až tam budu chtít dát tento recept, tak si ho také přepíšu podle pravidel.

A všechny ty suroviny sice doma běžně lidé, kteří z nich nevaří, nemají, ale jsou velmi dobře dostupné. Třeba já to vše nakoupila u čongů ve večerce a koriandr mám na balkoně (koupila jsem na jaře v zahradnictví, ale dá se na něj v květináči narazit i v supermarketech).
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 18.9.2014 07:32  25729
otázkou je, co to znamená neloupaná. Anka osvětlí.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 17.9.2014 21:20  25728
Sirinneloupana?
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 17.9.2014 21:10  25727
červená čočka není nic výjimečného, třeba v Bille ji mají vždycky.
vitsoft vitsoft Pryč se zrůdnou obrazotvorností mládeže! - about.me 17.9.2014 21:08  25726
Anko, zrovna u té čočkové je dost surovin, které lidi často doma běžně nemají. V našem šestitisícovém městě střídavě navštěvuji tři velké řetězce a asi deset menších prodejen, ale ještě jsem tam nenarazil na kari pastu, červenou čočka, koriandr, římský kmín, rajčatovou pastu. A ne, jezdit někam kvůli exotickým potravinám nebo si je nechávat posílat poštou se mi nechce, takže čočová polívka bude zase klasická, s čenekem a majoránkou.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt