Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Když diskuse,
tak s Lopuchem

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
ziggy 19.9.2014 12:31  25747
tohle je sladky peceni,je mi to tam divny..a kde se to kupuje? teda jako v jaky ulicce v obchode to mivaj?u ceho?
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 19.9.2014 11:17  25746
trochu to může zahustit. U sýrových fondue to třeba předchází tomu, aby se to nezdrclo.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 19.9.2014 10:31  25745
Tak ono asi záleží na tom jídle. Třeba u číny lžička škrobu dělá velké věci :)
ziggy 19.9.2014 09:35  25744
mám recept, ve kterém je napsáno, že se má přidat jedna lžička škrobu .. proč to tam je? k čemu je to dobrý? a když to tam nedám, příjde někdo a vynadá mi?
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 18.9.2014 20:19  25743
tak jsem zkoušela pečená povidla .. ze směsi hrušek-nejvíc, jablek a švestky jen tak na barvu, povidla zas tolik nemusím. A docela ok, neměla jsem teda rum, tak snad přežijou i bez toho. Musím vymyslet ještě použití, ale furt vzpomínám na vdolky, co dělávala máma v závodní jídelně:-) potřený tvarohem a povidlama, to by na to bylo mňam:-)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 18.9.2014 19:26  25742
Mimochodem, v Praze v Celnici (ulice mezi Masaryčkou a nám. Republiky) otevřeli Japonci potraviny. Nejen japonské. Korea, Čína,...
ziggy 18.9.2014 15:56  25740
tyjo břevnov .. :-) já se radši zeptám v zahradnictví v Přerova nad Labem .-)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 18.9.2014 15:35  25739
jo
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 18.9.2014 15:07  25738
www.zahradnictvikrulichovi.cz :-)
ziggy 18.9.2014 13:31  25737
aha .. a koupilas kde? (asi blbej dotaz, ale zkusit to musim)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 18.9.2014 12:39  25736
Je to takové keříčkoidní, takže vytrvalejší. Listy jsou úplně jiné a tužší. Takže buď nakrájet na jemno nebo vyvařit. Voní stejně, jen mi přijde trochu méně aromatický (ale to příp. doženu množstvím).
ziggy 18.9.2014 10:28  25735
koriandr je můj oblíbenej .. ale na zahradě nevydrží .. vietnamskej slyšim prvně.. co to je? a voní a chutná stejně?
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 18.9.2014 08:57  25734
Ankato jsem si myslela ;o)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 18.9.2014 08:53  25733
zblunce [25732]: Jo, právě třeba na toto. Ten mi totiž na balkoně drží. Ten obyčejný za chvíli přeroste a chcípne.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 18.9.2014 08:44  25732
pouzivas vlastne na neco ten vietnamsky koriandr?

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt