Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Když diskuse,
tak s Lopuchem

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 19.9.2014 18:10  25755
Dnes jsem zase docenila genialitu vietnamského jídla "bun ča". V 16 hodin ho koupíte v Praze, bez úhony ho dovezete do Lysý a tam ho v 19 hodiny sníte bez ohřívání, aniž by to něčemu vadilo. Sice to na Dukelských hrdinů nedělají v "Sapa kvalitě", ale i tak předčili mé očekávání.
shelle Shelle - Good Service 19.9.2014 17:32  25754
Chuda chut?
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 19.9.2014 17:17  25753
Scalex [25751]: Tyvole marně koukám na klávesnici a přemýšlím, jak se vymluvit na překlep!
ziggy 19.9.2014 16:22  25752
dik za osvetu,to jsem dosud nepouzivala..jako znam to jen jsem netusila k cemu je to dobry
scalex Scalex 19.9.2014 14:37  25751
Za "příchuď" dík. 8^)

zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 19.9.2014 14:07  25750
bramborovy skrob - solamyl :-)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 19.9.2014 12:41  25749
Podle mě to tam má funkci jako třeba puding, jenže puding má ještě příchuď (ale jinak je to taky škrob). Je to po něm vláčnější.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 19.9.2014 12:40  25748
Škrob koupíš v každé sámošce. Je to normální produkt, který se prodává tam, kde prdopeče a spol. Na obalu je bábovka :) Moje máma ho má doma co moje paměť sahá až někam ke komančům. Já ho také různě používám.
ziggy 19.9.2014 12:31  25747
tohle je sladky peceni,je mi to tam divny..a kde se to kupuje? teda jako v jaky ulicce v obchode to mivaj?u ceho?
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 19.9.2014 11:17  25746
trochu to může zahustit. U sýrových fondue to třeba předchází tomu, aby se to nezdrclo.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 19.9.2014 10:31  25745
Tak ono asi záleží na tom jídle. Třeba u číny lžička škrobu dělá velké věci :)
ziggy 19.9.2014 09:35  25744
mám recept, ve kterém je napsáno, že se má přidat jedna lžička škrobu .. proč to tam je? k čemu je to dobrý? a když to tam nedám, příjde někdo a vynadá mi?
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 18.9.2014 20:19  25743
tak jsem zkoušela pečená povidla .. ze směsi hrušek-nejvíc, jablek a švestky jen tak na barvu, povidla zas tolik nemusím. A docela ok, neměla jsem teda rum, tak snad přežijou i bez toho. Musím vymyslet ještě použití, ale furt vzpomínám na vdolky, co dělávala máma v závodní jídelně:-) potřený tvarohem a povidlama, to by na to bylo mňam:-)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 18.9.2014 19:26  25742
Mimochodem, v Praze v Celnici (ulice mezi Masaryčkou a nám. Republiky) otevřeli Japonci potraviny. Nejen japonské. Korea, Čína,...
ziggy 18.9.2014 15:56  25740
tyjo břevnov .. :-) já se radši zeptám v zahradnictví v Přerova nad Labem .-)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt