Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Já Vánoce juchuchu
oslavím na Lopuchu!

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 12.10.2014 18:31  25798
Jo, na Lucku obcas vlezu taky :-)
borrasca Borrasca Kdo je čistý - do příkopu! 12.10.2014 16:47  25797
Dneska jsem pekla jablečný koláč se slaným karamelem a po obědě padl celý plech :-)
http://www.chezlucie.cz/2012/10/jablecny-kolac-s-karamelem.html?m=1
Místo listového jsem dala teda domácí křehké těsto. Zítra to vidím na další várku.
ziggy 12.10.2014 15:46  25796
a já jdu zrovna péct jahodovo-mandlový koláč :)
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 12.10.2014 14:43  25795
tak ja mam kucharek tri policky a stejne vzdycky nakonec kombinuji... na pocitaci mam slozku s jidlem (oblibenych polozek) a nakonec stejne delam klasiku, bud se mi to zda pracne nebo ze je to vsechno stejne... takze kdyz chci varit, tak se treba do te slozky podivam a stejne nevyberu :-)
A na webu se koukam na Sarcinu skolu vareni, Megvkuchyni a Laskominyodmaryny :-)
muflonek muflonek z Perníkového lesa - srazy východočeské příjemné.o) 12.10.2014 14:07  25793
Já když vařím, tak zadám suroviny do google a čekám co mi to vyplivne a z toho vyberu něco, co zkusím.o)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 12.10.2014 12:38  25792
ziggy [25791]: Já probrala dva ročníky Apetitu, který máma při debordelizaci vyhazovala, z toho jsem vytrhla asi 6 receptů. Jinak to dělám tak, že když se mi nějaký recept osvědčí, tak si ho přepíšu do bloku, čímž se mi na jednom místě shromažďují pouze použitelné recepty. K tomu mám asi 5 kuchařek (používám max. dvě). Co kuchařek se týče, už hodlám investovat max. do Vaňka, i když toho pak podle něj také nevařím mnoho a ten pán mi celkově začíná lézt na nervy, protože je ho moc a ne všude je mi to jeho počínání milé.
ziggy 12.10.2014 12:34  25791
ja jsem si tuhle vsechny tyhle zazalozkovany a v casopisech zakrouzkovany zdigitalizovala do slozky "recepty" a musim rict ze od ty doby jsem jich vyzkousela vic nez za poslednich pet let..jak se to utridi tak mi to nejak jde lip nez kdyz bych mela hodinu listovat v casopisech...
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 12.10.2014 12:09  25790
zblunce [25789]: Nesleduji žádný. Bez ohledu na pohlaví autora. Občas díky googlu zabrousím na Dolcevitu (Šárčina škola vaření, příp. její Gurmánka). Ale většinou projdu x receptů na jídlo, které chci dělat a buď vyberu něco, co se mi zdá důvěryhodné (klidně z různých receptových fór) nebo si něco sestavím sama.

Občas, když náhodou na nějaký blog, který mě zaujeme, narazím, projdu si ho jednorázově a pár zajímavých věcí za "zazáložkuju", ale mám dojem, že jsem se nikdy k ničemu nevrátila :)
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 12.10.2014 11:27  25789
maly prehled ceskych zenskych food blogu
docela me prekvapilo, ze je jich tolik. Ktere sledujete?
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 6.10.2014 08:43  25788
Roman Vaněk: Snadno a rychleNepotkali jste někde obsah této kuchařky?
(Ano, vím, můžu se stavit v knihkupectví.)
jannovak jannovak Aldebaraňané necestují v raketách, - nýbrž naopak, rakety v nich... 5.10.2014 21:23  25787
Nebudou to spíš "troje" sardelové řezy? ;-)
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 4.10.2014 14:32  25786
BTW 3 sardelové řezy jsou dávka na jeden rohlík, ne na půl kila těstovin :)
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 4.10.2014 14:31  25785
Sardelky jdou báječně s hokkaidovou paštikou od Cuketky.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 4.10.2014 14:30  25784
LuckyNa hodně malé množství je geniální věc kamenný hmoždíř.
lucky 3.10.2014 22:08  25783
A v tý souvislosti mě ještě napadlo, jak mám rozmixovat malé množství něčeho? Jsou pořádné mixéry ve kterých to jde? Já mám totiž takový nástavec, na který jde nasadit šlehač, ponorný mixér a mixér, ale u obojího se mi nedaří malé množství něčeho rozmixovat, protože jsou nože moc vysoko ode dna.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt