Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Diskuze na Lopuchu,
pohlazení na duchu

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 16.10.2014 21:17 - Oblíbené kluby (11:14) 25815
nejaky dobry recept na klasicky zelny salat?
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 16.10.2014 20:13 - Oblíbené kluby (11:27) 25814
To pak seškrábnu...
lucky 16.10.2014 20:09  25813
Ok děkuju, jen mě napadlo jestli to není napíchaný něčím :) A co s tím, počkáte až se to vyvaří? Jednou jsem tam toho měla moc a pak mi to nechutnalo, vypadalo to strašně :D
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 16.10.2014 20:02 - Oblíbené kluby (11:27) 25812
Také se mi to stává. Nejen u lososa.
jehudit Jehudit Ihmisveri on hankalaa siivota... 16.10.2014 20:00  25811
Lucky [25810]: dovolila bych si odhadnout, že to bude denaturovaná (sražená) bílkovina (vliv teploty) - takže bych se nestresovala
lucky 16.10.2014 12:09  25810
Teď si dělám lososa, stalo se mi to už minule, teče z něj něco bílého, nevíte co to je? Je to potom i vevnitř v mase a vůbec se mi totam nelíbí :/
lucky 15.10.2014 20:22  25809
zblunce [25808]: Mamka dělá podobné, má hodně receptů po svojí babičce takže možná i tenhle. Brambory ale vaří ve šlupce, na kilo brambor se dá 1 vejce a 200g škrobu. Říkáme jim klouzáky :) Na přítele byly moc škrobové a blemcavé, takže těžko říct jestli tobě bude tohle množství škrobu vyhovovat :)
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 15.10.2014 17:33 - Oblíbené kluby (11:14) 25808
Dotaz na specialni bramborove knedlinky - moje babicka delavala z brambor, ktere sr varily oloupane, daval se do nich solamyl a byly to dicela velke klouzave koule. Nerika to nekomu neco? Nemeli byste recept?
aiwai Aiwai alea acta es 14.10.2014 19:06  25807
to je fakt
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 14.10.2014 16:41  25806
DonutsKlidně naředit vodou a rozvařit. Ono se to vařením a odpařováním mízy vyrábí.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 13.10.2014 19:07  25805
Děláte někdo muffiny? Nějaký zajímavý recept?:-)
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 13.10.2014 16:55  25804
Jj, taky bych to tak zkusila, do vody a zahrat. Prinejhorsim se to vyhodi :)
aiwai Aiwai alea acta es 13.10.2014 16:44  25803
ja bych to udlala jako s medem na topeni nebo postavit flasku do teple vody
donuts Donuts Support your right to arm bears - The Stinky Donuts 13.10.2014 16:03  25802
Objevil jsem v lednici zapadlou flasku javoroveho sirupu, bohuzel z puvodniho obsahu je tekuta tak pulka, zbytek zcukernatel. Da se s tim neco delat?
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 12.10.2014 19:32  25801
Jinak ted jsem prave zaimprovizovala a stvorila kureci na smetanove kari omacce s hrozinkami a ac by se k tomu normalne delala ryze, ted jsem zkusila cerstve gnocchi, koupene vcera na farmarskych trzich, a je to dost jedle.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt