Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Modrá je dobrá
zelená je lepší

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 18.10.2014 20:20  25822
Hmm, ten javorovej sirup je výbornej nápad, to příště vyzkouším, mohlo by to tomu dát super chuť. Dýní se naštěstí urodilo dost :)
shelle Shelle - Good Service 18.10.2014 19:03  25821
Chybi ti koreni. Ja davam hrebicek, skorici a zazvor.
bigdejvid BigDejvid Some thing - has found us. 18.10.2014 18:21  25820
tak už se peče z vlastního domácícho těsta.

My máme jednodušší recept. Uvařenou dýni po vychladnutí promíchat se 2 vejci, 2 lžícemi zakysané smetany, šťávou z citronu, lžící skořice, 4 lžícemi javor sirupu, 3 lžícemi medu. Rozmixovat, vylit na testo a dat pect.
shelle Shelle - Good Service 18.10.2014 00:54  25819
Z listoveho urcite nedelat.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 17.10.2014 21:46  25818
Skoro jak od Keosana... Račte prominout to sprosté slovo.
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 17.10.2014 17:06  25817
Nedávno jsem ho zkoušela poprvé, z kupovanýho těsta na koláč. Byl celkem dobrej, ale příště rozhodně udělám těsto vlastní, to kupovaný mi moc nechutnalo (tehdy nebyl čas se prát s vlastním). Náplň byla super, i rodince chutnala. Dělala jsem ji podle apetitu, ale jenom tu dýňovou část (chtěla jsem vědět, jaký to je samo o sobě, než na to začnu cpát ještě ořechy a další věci), jenom jsem místo dvou vajec dala jedno malé a tři malé žloutky (odhadla jsem, že se to bude zhruba rovnat objemu dvou normálních vajíček, se středníma bych dala o jeden žloutek méně), protože jsem při honbě za slušným receptem někde četla, že když jsou tam spíš žloutky než bílky, náplň při pečení nepopraská. A nepopraskala :) A taky jsem dala o fous míň cukru, i tak to bylo sladké docela dost, a přidala jsem špetku soli. A kondenzovaný mlíko jsem dala půl napůl se šlehačkou, přijde mi, že věci tak mají trochu plnější chuť (a samozřejmě jsou méně zdravé, že...). Příště to formu s menším poloměrem a vyšším okrajem, ale holt jsem vařila u mámy a vybavenost její kuchyně odpovídá frekvenci a umu jejího vaření :)

bigdejvid BigDejvid Some thing - has found us. 17.10.2014 13:59  25816
dýňový koláčTak se teď o víkendu chystáme poprvé na dýňový koláč.

Koukal jsem, že se dělá jak z domácícho těsta, tak i z listového. Zkoušeli jste někdo?

Mně už se úplně sbíhají sliny :)
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 16.10.2014 21:17  25815
nejaky dobry recept na klasicky zelny salat?
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 16.10.2014 20:13  25814
To pak seškrábnu...
lucky 16.10.2014 20:09  25813
Ok děkuju, jen mě napadlo jestli to není napíchaný něčím :) A co s tím, počkáte až se to vyvaří? Jednou jsem tam toho měla moc a pak mi to nechutnalo, vypadalo to strašně :D
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 16.10.2014 20:02  25812
Také se mi to stává. Nejen u lososa.
jehudit Jehudit Ihmisveri on hankalaa siivota... 16.10.2014 20:00  25811
Lucky [25810]: dovolila bych si odhadnout, že to bude denaturovaná (sražená) bílkovina (vliv teploty) - takže bych se nestresovala
lucky 16.10.2014 12:09  25810
Teď si dělám lososa, stalo se mi to už minule, teče z něj něco bílého, nevíte co to je? Je to potom i vevnitř v mase a vůbec se mi totam nelíbí :/
lucky 15.10.2014 20:22  25809
zblunce [25808]: Mamka dělá podobné, má hodně receptů po svojí babičce takže možná i tenhle. Brambory ale vaří ve šlupce, na kilo brambor se dá 1 vejce a 200g škrobu. Říkáme jim klouzáky :) Na přítele byly moc škrobové a blemcavé, takže těžko říct jestli tobě bude tohle množství škrobu vyhovovat :)
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 15.10.2014 17:33  25808
Dotaz na specialni bramborove knedlinky - moje babicka delavala z brambor, ktere sr varily oloupane, daval se do nich solamyl a byly to dicela velke klouzave koule. Nerika to nekomu neco? Nemeli byste recept?

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt