Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Náš Lopuch Vám
vytře zrak

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
ziggy 16.11.2014 15:43  25890
Anka: vypada to sympaticky,akorat nechapu to "nebyl jsem si jistá, že to uvnitř nebude syrové" ?
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 16.11.2014 15:12  25889
Saltimbocca z krůtího(Shelle si vyptala recept)

Má se to dělat z telecího, ale protože telecí neměli, já měla v mrazáku krůtí, které jsem chtěla spotřebovat, a protože jsem náhodou přišla ke květináčku krásně narostlé šalvěje, rozhodla jsem se to zkusit.

Na tenký plátek krůtího prsa položit tenoulinký plátek parmské šunky a lístky šalvěje. Zamotat a propíchnout párátkem, aby to drželo pohromadě. Polosolit, opepřit, obalit v hladké mouce. Na pánvičce jsem rozehřála máslo s olivovým olejem a na tom válečky opekla. Pak jsem je vložila do zapékací misky. Odlila jsem z pánve většinu mastnoty, přidala kus čerstého másla, zalila vínem a trochou kuřecího vývaru, přidala trošku hladké mouky a provařila. Pak jsem tím podlila závitky a strčila je do trouby na 200 a nechala chvilku dopéct (nebyl jsem si jistá, že to uvnitř nebude syrové).

Jako příloha byl bulgur smíchaný s pokrájenými rajčaty.

Někdy se to dělá takto jako závitek, jindy jen jako plátky. Já se u plátků bála, že s tím bude špatná manipulace a bude se mi to na pánvi rozpadat. Ale s neforemným zbytečkem masa jsem to zkusila a šlo to celkem dobře, jen jsem dala šalvěj pod šunku, místo na šunku, jak se většinou uvádí. Ta šunka se k masu trochu přilepila a docela držela. Nejdřív se to dá na chvíli péct šunkou dolů, pak už se to dopeče z druhé strany. Chuťově mi tato varianta přišla o trošku lepší, protože parmská šunka se krásně upekla a pustila mnohem víc chuti.

Obecně tomu šalvěj a šunka dají tolik chuti, že je na to vhodné právě to méně výrazné maso (telecí, kuřecí, krůtí). Určitě bych to nezkoušela s vepřovým, to už by se dost tlouklo.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 14.11.2014 07:45  25888
amarouny:-)
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 13.11.2014 22:06  25887
Srovnani cen toho vyplivne dost, prodava se i po 10g, tak mozna zkusim, dik za tip :)
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 13.11.2014 21:53  25886
agarJá ho beru tady, jsou ochotní, třeba prodají i míň jak kilo.http://www.remimb.cz/katalog/agar-agar/10
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 12.11.2014 22:12  25885
U obyčejného zeleninového mám nejraději jen olivový olej, protože když se to nechá chvilku odležet, tak do toho ta zelenina pustí svoji šťávu a to mi chutná nejvíc. (Mluvím o zelenině jako rajčata, papriky, okurky, ne vysloveně listové saláty.)
lucky 12.11.2014 21:04  25884
Tak jsem poprvé vyzkoušela salát od Mangaloo, zaujala mě kombinace quinoy, pečené dýně, camembertu, brusinek a dýňových semínek. Byla k tomu úžasná brusinková zálivka, jen netuším jak jí vyrobit. Neměl by někdo nápad? Protože mi to hodně chutnalo a chtěla bych si ho udělat doma. Ale tuším že jen šťáva z naložených brusinek asi nestačí. Druhý salát co teď mají je s pečenou řepou, vlašskými ořechy, rukolou a balkánským sýrem. Taky to zní dobře, ale zase bych nevěděla jakou zálivku k tomu vyvtořit. Zálivky obecně mi dělají docela velký problém, i do obyčejného zeleninového salátu neumím udělat takovou, aby mi to chutnalo.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 12.11.2014 17:07  25883
phannyTak proto se to ženě s želatinou nikdy nepovede :-)

Koukám, že agar stojí 124 kč /25g :-)
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 12.11.2014 13:09  25882
Ta hezká čirá želatina na dortech je agar, nikoliv želatina. Mám pocit, že ani jedno se maloobchodně neprodává.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 12.11.2014 13:08  25881
Cukrárny mají věc, která se jmenuje modifikovaný škrob - prakticky uvařený sušený škrob kterým se zmražené ovoce obalí a. Pak nepustí šťávu
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 12.11.2014 09:45  25880
jj, ovoce navrch:-) Ale předpokládám, že to tak dělají celoročně i cukrárny, takže asi to jde. Hodně okapat a osušit teda. Ok, vyzkoušíme, uvidíme, cukrárna to jistí:-)
ziggy 12.11.2014 08:53  25879
jo takhlee,ja myslela ze to chce pect,zelatina,uz to vidim
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 12.11.2014 08:45  25878
A kdyz uz jsme u toho, mohl by mi nekdo poradit, jak to udelat, aby ta zelatina fungovala? Tedy aby hezky ztuhla, ve vyssi vrstve? Ja se o zelatinu navrchu pokousela mnohokrat, ale vetsinou ztuhla tak napul nebo ztuhla celkem dobre, ale zas nebyla pruhledna... Asi to mame v rodine, mama rikala, ze ji se taky nikdy poradne nepovedla, ani babicce.
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 12.11.2014 08:40  25877
Do trouby? Ja mam pocit, ze to chce spis hodit nahoru a/nebo do kremu. To by IMO rozmrzly byt melo. Nechala bych rozmrznout a v ramci moznosti pak poskladala treba na papirovy ubrousky nebo tak neco, aby se to kapku osusilo, pak opatrne poskladat a nebo primichat, v kremu to bude fuk. Kapku mekci to asi bude, ale zalezi na ovoci.
ziggy 11.11.2014 21:47  25876
kvitko: používám mražený celou zimu .. hlavně to nenech rozmrznout .. vyndej to z mrazáku cca 10minut před tím, než to tam budeš dávat a pak to hned hod do trouby ..

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt