Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Zelený je lopuch,
fotbal to je hra...

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 7.12.2014 20:30  25911
Obecně mám pocit, že když zkusím čas od času recept z Apetitu, je vysoká pravděpodobnost, že to bude stát za prd.
lucky 7.12.2014 20:19  25910
Teketapa [25908]: Tak tohle je vylepšený recept, ne ten základní, v jednom apetitu se do ní předávala ricotta a pecorino. A v jak vysoké vrstvě oleje jse to smažili?
ziggy 7.12.2014 14:53  25909
neměl byste někdo prosím nějaký link na online recepty na přípravu salátů? nějak tohle neumím vymýšlet. myslím takové ty saláty, kde je potřeba klidně i nějaké vaření, ne jen nakrájet smíchat a zalít oliolejem.. já tuhle viděla v knihkupectví knížku, ale ty ingredience tam, to abych pokaždý běžela ke dvanácti měsíčkům .. potřebuju něco běžně sehnatelnýho ve sparu/tescu/albertu..
teketapa Teketapa Říkejte mi - Teke 7.12.2014 12:20  25908
Já ji dělala podle návodu na sáčku a jak tak koukám, máslo tam opravdu není.
lucky 7.12.2014 09:59  25907
No já jsem kaši měla taky dost hustou a zatuhlou, tak bude asi problém v receptu. Dělala jsem to podle online apetitu: 500 ml horké vody
625 ml mléka, 180 g instantní nebo obyčejné polenty,60 g másla. Tak mě napadlo že by to mohlo být tím máslem, že se mi to roztéká?
teketapa Teketapa Říkejte mi - Teke 6.12.2014 23:36  25906
Já jsem dělala hustší kaši, nechala v pekáčku zatuhnout, vyklopila, nakrájela na hranolky, opekla a bez problémů a moc dobré.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 6.12.2014 21:52  25905
Lucky [25904]: Já z ní nejdřív udělala kaši, pak jsem ji vyválela a vykrájela kolečka. Ta jsem opekla na pánvi v pohodě.
lucky 6.12.2014 21:23  25904
Zkoušel někdo opékat polentu? Dělám jí poprvé a vůbec mi to nejde opéct, respektive ztrácí tvar nejde to opéct aby to mělo pevný tvar, jako to je ve všech receptech co jsem četla, a nevím kde je chyba :(
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 6.12.2014 17:43  25903
Nějaký vyzkoušený čokoládový krém do vánočního cukroví (na slepování)?
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 1.12.2014 20:18  25902
Wronski [25899]: !!!!
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 1.12.2014 19:23  25901
Musi byt silene zbytku :-)
ziggy 1.12.2014 19:03  25900
to vypada jako zajimavej koncept pro restauraci :)
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 1.12.2014 18:25  25899
Chmm... to zní jako výzva!
https://www.youtube.com/watch?v=lkaIoH6Um60
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 23.11.2014 20:10  25898
Tak já nevím. Rýži basmati mám stále stejnou, vařím ji stále stejným postupem. A jednou za čas (zrovna teď) se mi stane, že ji vařím furt pryč a ona je furt tvrdá. Já snad začnu věřit na Keosana.
ziggy 17.11.2014 12:38  25897
hlasim ze ty lasagnovy rolky jsou neskutecne dobry,rychly akorat to chce ty lasagne predvarit jen chvilku,tam pisou 10-15minut to by bylo moc.a z 250g spenatu jsem udelala 8rolek

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt