Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Což takhle
dát si Lopuch?

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
baaari baaari ...mraky, co podplouvají mraky... 29.1.2015 21:05  25978
chlebovník neznám,jen svatojánský chléb a to mi jako dítěti vůbec,ale vůbec nechutnalo...ale bude to asi něco jiného
no,rozhodně jsem zrovna dopekla grahamový chleba a budu se muset moc ovládat,abych se do něj nepustila ještě dneska :-)
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 29.1.2015 17:57  25977
Kamarád v SAPĚ taky kupuje sušenej chlebovník. Vynikající záležitost. kdybych tam měla čas jezdit pravidelně, asi tím zcela nahradím chipsy a jiný křupavý mlsy...
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 28.1.2015 20:16  25976
Ten závěr jsem trochu uhnala :) V podniku Phương Phượng mají jen dvě jídla: "Nabízí výborné Bánh cuốn, což jsou rýžové rolky plněné mletým masem a jidášovým uchem připravené na páře, posypané smaženou cibulkou. Ochutnat můžete také Chả lụa, jde o výrobek z mletého masa, trochu podobný karbanátkům nebo sekané, někdy také označovaný jako vietnamská šunka." (Opsáno ze sapamapa.cz)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 28.1.2015 20:12  25975
BigDejvid [25973]: Sapu za barákem fakt závidím. Na trvanlivé věci ji už několik večerek dokáže nahradit, ale čerstvé bylinky v tak obrovském rozsahu, to seženeš jinde těžko. Co jsem z vietnamské kuchyně v Sapě ochutnala, na to tam chodím znovu a znovu.
Sushi se nebráním, ale nijak mě to neoslovilo. Vietnam je skvělý.

SAPA
- V takové té řadě s čerstvými potravinami mají nepřeberné množství čerstvých bylinek a kořenů známých i pro nás totálně exotických, ale v receptech uváděných.
- Omáčky všeho druhu a v malém i velkém množství.
- Pestrý výběr různých nudlí.

Především doporučuji nejít tam nakupovat jen tak od oka, protože ty suroviny jsou nám neznámé, nevíš, co s tím, nikdo ti tam neporadí a dopadne to tak, že utratíš hromadu peněz za něco, co k sobě nepasuje a nestihneš to včas spotřebovat. Prostě najít si recept, na obrázku se podívat, jak ty suroviny mají vypadat (především bylinky) a pak to tam jít koupit. (Klidně bych si vytiskla obrázky a když nebudeš vědět, prostě ukazovat. Někteří prodavači jsou vstřícní, jiní by raději byli neviditelní, někdo se s tebou domluví bez problémů, jiný bude dělat, že ti nerozumí jediné slovo a vůbec nechápe, co chceš.)

Jako perličku doporučuji najít mletou kávu Trung Nguyen - Sang Tao 8 S normální chutí kafe jak ho známe, to nemá nic moc společného. Chutná to jako něco mezi kafem a nugátovou čokoládou. Od té značky Trung Nguyen existuje několik druhů kávy a rozeznáš je právě podle čísel. 8 je top a našla jsem ji tam v jednom obchůdku (byl to jeden z těch "bylinkových"). Nekupovat ty s nižším číslem, nekupovat instant.

No a jestli chceš zkusit tu korejskou, jak radí Shelle, tak proti bylinkových obchodům je poměrně velký specializovaný právě na tuto kuchyni. Ale jinak korejské suroviny najdeš i namíchané i v jiných obchodech.

Restaurace: Jednoznačně především "bunča" v "Hajhá" To je prostě zážitek. Moc se nerozhlížek po přípravě jídla, úplně to tam asi není v souladu s evropskými nároky na hygienu, ale chuť je fantastická.

Obligátní

Velmi nenápadný podnik, protože vchod do domu je v prvním patře a nebyla jsem si úplně jistá, že lezeme někam, kam veřejnost může. Neasiata jsme tam nepotkali ani jednoho. Jako předkrm či zákrm je to moc dobré, každopádně toto jídlo asi nepotkáš v běžném bistru. Phương Phượng

No a obligátní Pho Bo, to nám nejvíc chutnalo tady.
shelle Shelle - Good Service 28.1.2015 19:27  25974
Zkus korejskou.
bigdejvid BigDejvid Some thing - has found us. 28.1.2015 19:15  25973
ja jsem si dot zamiloval vietnamskou kuchyni. Z japonske delam vsechny mozne druhy sushi a stale je rozsiruji. A obecne zkousim i japonska jidla a to mi taky moc tedy chutna. Navic ja si uzivam dost i aranzovani jidla na talir,takze mi ta japonska vyhovuje v mnoha ohledech :)

jinak suroviny nejcasteji v Sape.Mam ji takrka za barakem.
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 11.1.2015 22:31  25972
Kafir lime teď mají občas i v Tescu v rámci té jejich spešl tesco-kolekce (nevím, jak tomu nadávají).
borrasca Borrasca Kdo je čistý - do příkopu! 10.1.2015 09:24  25971
Galgan nahrazuju zazvorem, do Sapy nejezdim. Susene listy kafrove limety maji v Marks&Spencer ve sklenicce mezi korenim.
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 9.1.2015 12:28  25970
The Food Lab: The Hard Truth About Boiled Eggs
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 9.1.2015 11:15  25969
Já dělala Tom Yum a snažila jsem se přiblížit tomuto. Každopádně mi to chutnalo.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 9.1.2015 11:13  25968
Galgan a kaffir lime kupuješ kde? To se mi ještě nepodařilo nikdy sehnat.
Sapu nepočítám :)
borrasca Borrasca Kdo je čistý - do příkopu! 9.1.2015 10:21  25967
Ankadělám tu verzi I
http://dadala.hyperlinx.cz/pol/polr0092.html
Jestli je to zbabicované netuším, ale dobré to je :)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 9.1.2015 09:40  25966
zblunce [25965]: Řekla bych, že celkem dost. Záleží samozřejmě na množství, které tam dáš. Pokud jsmi normálně průměrně cítící člověk, tak by ti to mělo stačit. Pokud máš plechovou hubu jako jeden můj kamarád, který si vlastní pálivou směs sype i na pizzu, aby vůbec něco cítil, tak vůbec nemám odhad, ale tipuju, že ten by to klidně jedl lžičkou přímo z kyblíku (ale je fakt dobře vycvičený magor).
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 9.1.2015 00:19  25965
Ankaa jak ostre ty pasty jsou?
ja pouzivam takove ty v pytliku (mozna je to zrovna Exotic Food), ty mi prijdou v pohode, ted jsem koupila v Tescu nejake ve sklenicce a premyslim, komu je poslat dal :-)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 8.1.2015 18:08  25964
ziggy [25963]: Thajská je mnohem jednodušší než klasická čína (ale i na dobré kung pao už jsem našla recept) nebo Vietnam.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt