Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Náš Lopuch Vám
vytře zrak

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 3.5.2015 19:11  26074
No, nemám dojem, že bych to měla vysušené, ale zamyslím se a třeba to příště zkusím.
ziggy 3.5.2015 19:05  26073
ne-e.. zkus to, já tomu taky nevěřila, ale asi je to tim, že se to maso jakoby smrskne, tim pádem i ty event. "otvory" kterejma by ta štáva vytejkala.. taky tomu moc nerozumim, ale řešila jsem proč je to takový dycky na můj vkus moc vysušený až mi jedna babka poradila tohle
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 3.5.2015 19:02  26071
Stejně nějak nerozumím. Když ho zmáčknu, tak z něj tu šťávu netlačím?
ziggy 3.5.2015 19:01  26070
teda "pak je to takový sušší" znamená že je tu sušší, když vyteče ta štáva, chápeš .. to nechceš, štávu chceš uvnitř.. sorry, píšu jak hotentot
ziggy 3.5.2015 19:00  26069
jak ho vytáhneš z trouby a zabalíš. maso se jakoby smrskne a zatáhne se do něj ta štáva,ona jinak teče ven hodně, pak je to takový sušší.. babkafinta :)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 3.5.2015 18:57  26068
V které fázi a proč?
ziggy 3.5.2015 15:52  26067
Anka: jeste na to pak davam neco tezkyho (treba hrnec s vodou)
ziggy 3.5.2015 15:51  26066
to ctu a premejslim proc tohle pecu jen na vanoce/silvestra,sakrys..
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 3.5.2015 12:51  26065
Hovězí roštěnka (v kuse, stejný recept fungoval na 0,8 i 1,2 kg)
Osolit, opepřit a že všech stran řádně potřít směsí oleje, dijonské hořčice a worchestru. Nechat uležet, ideálně přes noc.
Opéct že všech stran na pánvi (nebát se toho) a dát do trouby předehřáté na 140. Nechat péct 40 minut, pak zabalit maso do alobalu a nechat odpočinout (aspoň 20 minut), aby vyteklo co nejméně sťávy. Krájet na tenoučké plátky. Dělám k tomu domácí tatarku.

Je to vyborné teplé, ale i druhý den studené.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 3.5.2015 11:05  26064
Anka [26063]: a co takhle recept?
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 3.5.2015 09:01  26063
Včera jsem tu zrovna přemýšlel, že kdybych chtěla pro všechny udělat řízky, tak sice koupím levněji maso, pak už se to ale začíná nevyplácet. Musíš to očistit, naporcovat, OBALIT, USMAŽIT (při takovém množství masa je už docela spotřeba oleje/másla/sádla). A nakonec po obalování a smažení vypucovat kuchyň. Roastbeef je proti tomu práce pro dámičky a investice času a dalších peněz je téměř nulová.
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 3.5.2015 08:42  26062
Musím konstatovat, že "Ančin" recept na roastbeef je tak snadný...

Nevím teda jakou zásluhu mají jednotlivé složky na výsledný produkt, ale kombinace Ankou koupeného maso a jejího postupu je dokonalá :)
ziggy 2.5.2015 16:02  26061
zblunce: nakladany cibulky znas?
aiwai Aiwai alea acta es 2.5.2015 14:04  26060
pardon zesklovatet sem nechala cibuli:-D
aiwai Aiwai alea acta es 2.5.2015 13:51  26059
dnesni polevka(aneb kdyz clovek zaspi)
dve mrkve nakrajene na pulkolecka
4 mensi cibule nakrajena na drobno
asi 10 dk cocky
kvetakove listy nakrajene na drobno
hrst buraku
plechovka kokosoveho mleka( 375 ml)
curi
koriandr
jeden pomeranc
sul
pazitka
na oleji sem zesklovatela pazitku a trochu orestovala mrkev. prilila 2 litry vody osolila a nasypala cocku a kvetak.
Pak sem to zavrela do papinaku pockala az zacne sycet a odstavila.
kdyz se papinak uklidnil(odemkl) pridala jsem curi, koriandr, buraky, stavu z jednoho pomerance a kokosove mleko
na taliri jeste pazitku..

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt