Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Náš Lopuch Vám
vytře zrak

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
ziggy 5.5.2015 07:03  26080
zblunce: maso na cibulkách s medem, tak je to fakt tak jednoduchý, koukám do receptu, jestli jsem nezapomněla nějaký koření, ale je to jen že nakrájim maso na větší kousky, když mám čas, tak ho na rychlo opeču na pánvi, dám ho do zapejkací misky, pokapu ho šťávou z citronu (klidně ještě za syrova), přidám ty cibulky i s nálevem, event. ještě zampiony, nakrájený na kousky, 3 lžíce medu, 1 lžíce sojovky, kdo nemá vraždící alergii na česnek, tak nějakým způsobem i česnek (nevim, fakt s ním nepracuju), kari koření, trochu cukru, sůl, pepř, a trochu oleje. Nejlepší je to takhle naložit den předem a pak už jen péct, cca hodinu (dle vlastních zkušeností s kuřecím a troubou)..
je to takový dost improvizační recept, když by si ho člověk nějak vylepšil ještě nějakou přidanou zeleninou nebo kořením, tak tim asi nic nezkazí..
ziggy 4.5.2015 21:46  26079
zblunce: zitra,promin
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 3.5.2015 20:19  26078
ziggy [26061]: tak to jo :-) mimochodem, jakou mate jejich oblibenou znacku? porad nemuzu najit to prave... a jak je tedy ten recept? :-)
ziggy 3.5.2015 19:29  26077
tak určitě ... :-)
jojo, přiklápim druhým talířem.. stejnej efekt, imo
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 3.5.2015 19:25 - Oblíbené kluby (22:59) 26076
Pokud vím, tak to bal íš právě proto, aby se tak razantně nezměnila teplota, protože pak se to maso uvnitř smrskne a vytlačí šťávu. Ale když to pořádne zabalíš, ten šok není takový a maso většinu té šťávy, dřív než ji úplně vytlačí, natáhne zpět. Dělám to tak i se steaky.
ziggy 3.5.2015 19:18  26075
jako uplně suchý ne, ale znala jsem to šťavnatější .. možná jak to zabalíš do toho alobalu (pevně?), že ti to tolik nevyteče a vlastně ti to supluje to zatížení.. já to jen přikreju abych si to neumazala od toho hrnce s vodou kterej na to dávám.. :)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 3.5.2015 19:11 - Oblíbené kluby (22:59) 26074
No, nemám dojem, že bych to měla vysušené, ale zamyslím se a třeba to příště zkusím.
ziggy 3.5.2015 19:05  26073
ne-e.. zkus to, já tomu taky nevěřila, ale asi je to tim, že se to maso jakoby smrskne, tim pádem i ty event. "otvory" kterejma by ta štáva vytejkala.. taky tomu moc nerozumim, ale řešila jsem proč je to takový dycky na můj vkus moc vysušený až mi jedna babka poradila tohle
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 3.5.2015 19:02 - Oblíbené kluby (22:59) 26071
Stejně nějak nerozumím. Když ho zmáčknu, tak z něj tu šťávu netlačím?
ziggy 3.5.2015 19:01  26070
teda "pak je to takový sušší" znamená že je tu sušší, když vyteče ta štáva, chápeš .. to nechceš, štávu chceš uvnitř.. sorry, píšu jak hotentot
ziggy 3.5.2015 19:00  26069
jak ho vytáhneš z trouby a zabalíš. maso se jakoby smrskne a zatáhne se do něj ta štáva,ona jinak teče ven hodně, pak je to takový sušší.. babkafinta :)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 3.5.2015 18:57 - Oblíbené kluby (22:59) 26068
V které fázi a proč?
ziggy 3.5.2015 15:52  26067
Anka: jeste na to pak davam neco tezkyho (treba hrnec s vodou)
ziggy 3.5.2015 15:51  26066
to ctu a premejslim proc tohle pecu jen na vanoce/silvestra,sakrys..
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 3.5.2015 12:51 - Oblíbené kluby (22:59) 26065
Hovězí roštěnka (v kuse, stejný recept fungoval na 0,8 i 1,2 kg)
Osolit, opepřit a že všech stran řádně potřít směsí oleje, dijonské hořčice a worchestru. Nechat uležet, ideálně přes noc.
Opéct že všech stran na pánvi (nebát se toho) a dát do trouby předehřáté na 140. Nechat péct 40 minut, pak zabalit maso do alobalu a nechat odpočinout (aspoň 20 minut), aby vyteklo co nejméně sťávy. Krájet na tenoučké plátky. Dělám k tomu domácí tatarku.

Je to vyborné teplé, ale i druhý den studené.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt