Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Lopuch, server nejen
pro botaniky

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 16.5.2015 11:09  26100
I kdybys náhodou nesehnala v exotickém koutku, s jistotou ji koupíš u všech čongů.
shelle Shelle - Good Service 15.5.2015 21:25  26099
Ja ji doma mela do pad thai, ke kteremu jsem se nikdy nedostala :)
ziggy 15.5.2015 20:43  26098
Shelle: je možný, že ji tam maji, nikdy jsem po ní nepátrala, ale trochu o tom pochybuju. mám tyhle koutky v obou obchodech kam chodím dost prozkoumaný.. většinou je tu vrchol exotiky sojová omáčka semi-sweet :)
shelle Shelle - Good Service 15.5.2015 19:14  26097
V exotickem koutku?
ziggy 15.5.2015 17:40  26096
zblunce: mango můžu na jakejkoliv způsob .. jen nevim, kde bych sháněla ústričnou omáčku, to slyšim prvně.. ale asi by se to bez ní holt obešlo..
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 15.5.2015 11:59  26095
tohle sice zavani zdravou vyzivou, ale jinak me to docela zaujalo :-)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 14.5.2015 18:15  26094
Bučící auto teď nově vozí i nějaké maso a uzeniny. Vakuované. Kdo chce mít jistotu, co budou mít, může si objednat. Ale mají i něco k volnému prodeji. Na první pokus jsem vzala párky. Čtyři zavakuované dlouhé nožičky za 65 Kč, barva nevábně šedivá, ale: To je žrádlo!!!

Min. 68 % hovězí
Min. 29 % vepřové
Max. 2 % sůl
Max. 1 % koření
Neobsahuje lepek ani jiné alergeny.
249 Kč/kg
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 12.5.2015 17:11  26093
RoyalHlíva - viz patizon :). Prej je to hodně zdravý...
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 10.5.2015 10:33  26092
BananyNejjednodussi dezert z bananu, idealne prezralych: nakrajet na kolecka, nechat a obcasneho michani 'rozpustit' na teflonove panvi,pridat skorici,rozdelit do misek a konzumovat. Mozno pridat jogurt,prizdobit susenkami atd. Ale fakt staci jen ty banany a skorice. Nemastit, neprislazovat.
ziggy 7.5.2015 14:37  26091
mrcos: to jsem rada zes to hned vyzkousel a ze vam to doma chutnalo.. :)
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 7.5.2015 11:50  26090
ziggy [26081]: A dokonce i manža si čvachtal.
Royal [26088]: Buď máš zásadní chyby ve vstupní surovině nebo ve vnímání. Do polívky dávám hlívy podobný množství jako dršťek, to znamená co se vejde. Měkká je někdy až moc a to ji nevařím nijak extra dlouho. Jinak ji dělám třeba jako přílohu, oresrovanou se solí, pepřem a nějakým čerstvým zeleným kořením (rozmarýn, tymián, ...). Občas trošku česneku.
Na barvu u tý restovaný varianty pomáhá trocha citronový šťávy, houby pak zůstávají barevně víceméně stejný jako za syrova.
puschpull puschpull být nad věcí, pohoda a klid ... - AV-Com (Homepage) 6.5.2015 18:11 - Oblíbené kluby (18:37) 26089
Royal [26088]: Ahoj! Manželka dělala jednu dobu často jídla z hlívy, kterou nám tchán přivážel 2-3x týdně. Nejlepší byla taková "smaženice" s cibulkou, slaninou a hlívou. :-)
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 6.5.2015 17:36  26088
Ahoj, umíte někdo nějaké jídlo z hlívy, které by bylo chutné, ne jako kousky silikonové gumy bez barvy, chuti a zápachu?
Já ji dal místo dršek do polívky a bída. Ta hlíva tam není nijak cítit, a nejde uhryzat (Jo, vařil jsem asi hodinu a půl...)
aiwai Aiwai alea acta es 5.5.2015 17:18  26087
jo zmrzlina s oprazenyma mandlema je super
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 5.5.2015 11:33  26086
a nebo takové banánové "lassi" - banán, bílý jogurt, trochu mlíka - rozmixovat.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt