Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Lopuch, server nejen
pro botaniky

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
ziggy 16.5.2015 16:11  26104
jinak já tyhle cibulky chroustám i přímo ze skleničky.. :-)
ziggy 16.5.2015 16:10  26103
zblunce: nejste třeba zvyklí víc kořenit? tady v tom toho moc neni.. ale jako zas tak moc mě to nepřekvapuje, ono je ta chut taková hodně do sladka, ne každýmu to třeba sedne ..
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 16.5.2015 15:22  26102
ziggy [26080]: tak jsem to zkusila, ale asi to bude patrit k tem jidlum, co musim ochutnat od nekoho jineho, abych vedela, jestli to ma spravnou chut a ja z toho nejsem nadsena nebo jestli jsem to uvarila spatne...
teda ne ze by to bylo spatne, to ne, jen me to uplne neuchvatilo... na me trosku sladsi a uplne mi nechutnaly ty cibulky...
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 16.5.2015 15:20  26101
videl jste to nekdo u nas?
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 16.5.2015 11:09  26100
I kdybys náhodou nesehnala v exotickém koutku, s jistotou ji koupíš u všech čongů.
shelle Shelle - Good Service 15.5.2015 21:25  26099
Ja ji doma mela do pad thai, ke kteremu jsem se nikdy nedostala :)
ziggy 15.5.2015 20:43  26098
Shelle: je možný, že ji tam maji, nikdy jsem po ní nepátrala, ale trochu o tom pochybuju. mám tyhle koutky v obou obchodech kam chodím dost prozkoumaný.. většinou je tu vrchol exotiky sojová omáčka semi-sweet :)
shelle Shelle - Good Service 15.5.2015 19:14  26097
V exotickem koutku?
ziggy 15.5.2015 17:40  26096
zblunce: mango můžu na jakejkoliv způsob .. jen nevim, kde bych sháněla ústričnou omáčku, to slyšim prvně.. ale asi by se to bez ní holt obešlo..
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 15.5.2015 11:59  26095
tohle sice zavani zdravou vyzivou, ale jinak me to docela zaujalo :-)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 14.5.2015 18:15  26094
Bučící auto teď nově vozí i nějaké maso a uzeniny. Vakuované. Kdo chce mít jistotu, co budou mít, může si objednat. Ale mají i něco k volnému prodeji. Na první pokus jsem vzala párky. Čtyři zavakuované dlouhé nožičky za 65 Kč, barva nevábně šedivá, ale: To je žrádlo!!!

Min. 68 % hovězí
Min. 29 % vepřové
Max. 2 % sůl
Max. 1 % koření
Neobsahuje lepek ani jiné alergeny.
249 Kč/kg
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 12.5.2015 17:11  26093
RoyalHlíva - viz patizon :). Prej je to hodně zdravý...
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 10.5.2015 10:33  26092
BananyNejjednodussi dezert z bananu, idealne prezralych: nakrajet na kolecka, nechat a obcasneho michani 'rozpustit' na teflonove panvi,pridat skorici,rozdelit do misek a konzumovat. Mozno pridat jogurt,prizdobit susenkami atd. Ale fakt staci jen ty banany a skorice. Nemastit, neprislazovat.
ziggy 7.5.2015 14:37  26091
mrcos: to jsem rada zes to hned vyzkousel a ze vam to doma chutnalo.. :)
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 7.5.2015 11:50  26090
ziggy [26081]: A dokonce i manža si čvachtal.
Royal [26088]: Buď máš zásadní chyby ve vstupní surovině nebo ve vnímání. Do polívky dávám hlívy podobný množství jako dršťek, to znamená co se vejde. Měkká je někdy až moc a to ji nevařím nijak extra dlouho. Jinak ji dělám třeba jako přílohu, oresrovanou se solí, pepřem a nějakým čerstvým zeleným kořením (rozmarýn, tymián, ...). Občas trošku česneku.
Na barvu u tý restovaný varianty pomáhá trocha citronový šťávy, houby pak zůstávají barevně víceméně stejný jako za syrova.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt