Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Tolik rozruchu
jen v Lopuchu

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
ziggy 25.5.2015 14:18  26116
tak jsem myslela ze zkusim upect ty cokoladovy rezy jak sem davala Anka recept a nenapadlo by me,ze je takovy problem sehnat podmasli..nasla jsem jen v albertu litrovy baleni (na recept je potreba 150ml)..
ziggy 21.5.2015 12:37  26115
já tu zrovna vymýšlím, co k bílému chřestu, nechci holandskou omáčku a našla jsem tu recept na bolzánskou, vypadá dobře..
nula nula všetko je tak, ako má byť 21.5.2015 10:49  26114
ziggyaha, tak som to pomotala. :)
Idem si urobiť vyprážaný patizón, milujem ho. :)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 21.5.2015 07:46  26113
asi špatná voda nebo nadmořská výška:-)
ziggy 21.5.2015 06:25  26112
nula: to se ptala zblunce :) ale dik
misa Misa Záviďte mi - máte proč :o) 21.5.2015 06:23  26111
kvitko [26109]: já z nich teda dělal jen kaši. To vždy několikrát k jáhlám naleju do rendlíku vařící vodu, řádně promíchám a sleju. V posledních fázích pak klidně nechám i chvíli s vodou probublat na plotně, za stálého míchání.
jehudit Jehudit Ihmisveri on hankalaa siivota... 20.5.2015 21:51  26110
kvitko [26109]: já teda propírám v tekoucí horké vodě, vařila jsem je jen párkrát (jahelník) a nikdy nebyly nahořklé. Měla jsem alnatura jáhly z DMka.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 20.5.2015 20:26  26109
jj, Hrašku mám taky a dá se to ..


vaříte někdo jáhly? Jak přesně je spařujete? Já už několikrát je zkoušela vařit a vždycky byly trochu nahořklé, i když jsem je prolívala několikrát vařící vodou.
nula nula všetko je tak, ako má byť 20.5.2015 20:21  26108
Asi som mimozemšťan... mám rada patizón aj hlivu.
Ziggy si sa minule pýtala na zdravé zahušťovadlo. Zahusťujem poslednou dobou múčkou Hraška, čo kupujem v Bio predajniach, lebo dcéra prestala požívať múku a je to celkom fajn.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 19.5.2015 22:45  26107
phanny [26093]:
Vidím to taky nějak podobně.
Jinak, až se zase urodí, zkusím ještě orestovat podle mrcose. A příště usuším a nadrtím - docela se hodí k zahušťování polívky...
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 17.5.2015 09:33  26106
Čokoládové řezy s podmáslím a malinami
Vynikající! Sice jsem tam dala vypeckované třešně, které musím dostat z mrazáku, abych tam brzy mohla dát čerstvé, ale stejnak je to moc dobré. Hodně čokoládové, málo sladké a nádherně lehká konzistence.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 16.5.2015 16:21  26105
ziggy [26104]: no ja je prave normalne taky miluju, proto mi prislo divny, ze mi v tehle uprave necchutnaly
ziggy 16.5.2015 16:11  26104
jinak já tyhle cibulky chroustám i přímo ze skleničky.. :-)
ziggy 16.5.2015 16:10  26103
zblunce: nejste třeba zvyklí víc kořenit? tady v tom toho moc neni.. ale jako zas tak moc mě to nepřekvapuje, ono je ta chut taková hodně do sladka, ne každýmu to třeba sedne ..
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 16.5.2015 15:22  26102
ziggy [26080]: tak jsem to zkusila, ale asi to bude patrit k tem jidlum, co musim ochutnat od nekoho jineho, abych vedela, jestli to ma spravnou chut a ja z toho nejsem nadsena nebo jestli jsem to uvarila spatne...
teda ne ze by to bylo spatne, to ne, jen me to uplne neuchvatilo... na me trosku sladsi a uplne mi nechutnaly ty cibulky...

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt