Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Diskuze na Lopuchu,
pohlazení na duchu

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 27.5.2015 22:03 - Klub Klubiki (19:41) 26143
TigoAž budeš mít něco vybrané, kup mi prosím také pár dávek :) Já ty čiré a pevné bloky taky zbožňuju. A ovocná sezóna se blíží, u nás právě začíná samosběr jahod.
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 27.5.2015 21:54  26142
puschpull [26131]: Ona se dá červená řepa použít i do "ovocnýho" salátu. Docela to funguje třeba s grepem a hroznovým vínem.
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 27.5.2015 21:03  26141
A v tom Nemecku se to dalo koupit kde, prosim?
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 27.5.2015 21:01  26140
Jo, tu znacku znam, jen jsem to nikdy nevidela "na zivo", jak to vypada hotovy.

phanny prave psal o Agaru, jako ten je pevnosti super, jen bych potrebovala, aby byl pruhlednejsi.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 27.5.2015 20:58  26139
Tigo [26138]: jojo... myslim, ze to bylo tohle...

ale jestli to chces na dort, myslim, ze to tu jednou phanny nejak komentoval, jak to cukrari delaji.
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 27.5.2015 20:51  26138
zblunce [26137]: Jj, nebyla dost pevna, ona teda ztuhla, ale vytvorila spis jakousi silnejsi polevu, ne takovy ten klasicky zele blok, co znam z cukraren, kde jsem ty ovocne dorty s vrtvou cire zelatiny navrchu vzdycky zboznovala.

Je tuha tak, ze by to splnovala? A je cira?
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 27.5.2015 20:44  26137
Tigo [26136]: a co zklamalo na zelatine? ze nebyla pevna?
jinak my mame nejakou z Nemecka a to je tedy tuhe dost...
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 27.5.2015 20:41  26136
Dotaz - zeleVi nekdo, jak udelat dostatecne pevne a zaroven cire zele? S klasickou zelatinou nebo dortovym zele jsem vzdycky selhala, vyzkousela jsem teda Agar, ktery vyborne splnuje pozadavky na pevnost, ale neni ciry, spis jako takovy lehce zakaleny. Je to mozna chyba v postupu, nevim, snazila jsem se jet podle navodu na obalu. Jde vubec v domacich podminkach neco cireho vyrobit?
puschpull puschpull být nad věcí, pohoda a klid ... - AV-Com (Homepage) 27.5.2015 20:02 - Oblíbené kluby (19:42) 26135
zblunceJá zatím baštím jen na plátky nakrájenou syrovou řepu a k tomu sýr a kousek pečiva. A chutná mi to. Abych to ozřejmil, jsem téměř zapřísáhlý masožrout, takže toto je divné. Asi má moje tělo nějakou akutní potřebu látek, které řepa obsahuje. Chystám se ještě koupit křen a nějak to namíchat. Mám již pár týdnů problém s rýmou a dutinami, možná to spolu souvisí, nevím. Každopádně jsem pro sebe objevil novou oblíbenou potravinu. :-)
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 27.5.2015 19:31  26134
puschpull [26131]: koukam, ze jen dali dohromady na jednu stranku stare recepty :-)
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 27.5.2015 18:55  26133
Zblunce má někde kuchařku s červenou řepou, ne?
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 27.5.2015 18:14 - Klub Klubiki (19:41) 26132
phannyCelý den jsem přemýšlela, co se ti na tom nelíbí, že jsi to dál nevařil. Několikrát jsem se to vrátila znovu přečíst. Trvalo to doteď, než jsem to přečetla pořádně :)
puschpull puschpull být nad věcí, pohoda a klid ... - AV-Com (Homepage) 27.5.2015 18:01 - Oblíbené kluby (19:42) 26131
červená řepaPoslední dny mi strašně zachutnala syrová červená řepa. :-) Nakládanou jsem měl vždy rád, ale takto syrovou - nevím, zkusil jsem a je výborná.
Při googlení jsem narazil na tuto stránku zajímavých receptů:
Æervená řepa 14x jinak | Apetitonline.cz
ziggy 27.5.2015 09:20  26130
chyba editora nebo korektora imo :-)
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 27.5.2015 06:56  26129
Dříve vycházely jeho články s recepty v reflexu. Dělal jsem podle něj zapečenou čekanku. Recept začínal: nakrájíme 4 šalotky, zesklovatíme, přidáme půl litru zeleninového vývaru, zredukujeme na polovinu a odložíme. Dále se k tomu v tom receptu už nevrátil :).

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt