Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Lopuch, server nejen
pro botaniky

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 28.5.2015 07:05  26149
TigoA kde si vzala agar?
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 27.5.2015 23:53  26148
ad řepa v "ovocném" salátu - já mám nejradši syrovou červenou řepu nastrouhanou spolu s jablkem a přihozený trochu nacucaný rozinky. Mňam.
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 27.5.2015 22:16  26147
Anka [26143]: Uz? No vida, budem muset pohlidat!
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 27.5.2015 22:15  26146
phanny [26144]: To jsem presne delala a bylo to takove "zamlzene" :(
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 27.5.2015 22:06  26145
Ty odkazovane jello - to je zelatina s barvou a aromatem, nic jineho. Mam to taky rad, ale ma to jinou strukturu jak to zele na dortech, ty jsou agarove. Agar je takovej krehci.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 27.5.2015 22:03  26144
Agar smichat s cukrem, zalejt vodou, privest k varu, nechat vychladnout tak na 70 stupnu a dle chuti okyselit kys. Citronovou. Ja pouzivam cerveny a neprijde mi kalny. Zelatina taky je cira, bezva maj v lidlu, na litr vody 20g zelatiny.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 27.5.2015 22:03 - Oblíbené kluby (17:46) 26143
TigoAž budeš mít něco vybrané, kup mi prosím také pár dávek :) Já ty čiré a pevné bloky taky zbožňuju. A ovocná sezóna se blíží, u nás právě začíná samosběr jahod.
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 27.5.2015 21:54  26142
puschpull [26131]: Ona se dá červená řepa použít i do "ovocnýho" salátu. Docela to funguje třeba s grepem a hroznovým vínem.
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 27.5.2015 21:03  26141
A v tom Nemecku se to dalo koupit kde, prosim?
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 27.5.2015 21:01  26140
Jo, tu znacku znam, jen jsem to nikdy nevidela "na zivo", jak to vypada hotovy.

phanny prave psal o Agaru, jako ten je pevnosti super, jen bych potrebovala, aby byl pruhlednejsi.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 27.5.2015 20:58 - Oblíbené kluby (17:49) 26139
Tigo [26138]: jojo... myslim, ze to bylo tohle...

ale jestli to chces na dort, myslim, ze to tu jednou phanny nejak komentoval, jak to cukrari delaji.
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 27.5.2015 20:51  26138
zblunce [26137]: Jj, nebyla dost pevna, ona teda ztuhla, ale vytvorila spis jakousi silnejsi polevu, ne takovy ten klasicky zele blok, co znam z cukraren, kde jsem ty ovocne dorty s vrtvou cire zelatiny navrchu vzdycky zboznovala.

Je tuha tak, ze by to splnovala? A je cira?
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 27.5.2015 20:44 - Oblíbené kluby (17:49) 26137
Tigo [26136]: a co zklamalo na zelatine? ze nebyla pevna?
jinak my mame nejakou z Nemecka a to je tedy tuhe dost...
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 27.5.2015 20:41  26136
Dotaz - zeleVi nekdo, jak udelat dostatecne pevne a zaroven cire zele? S klasickou zelatinou nebo dortovym zele jsem vzdycky selhala, vyzkousela jsem teda Agar, ktery vyborne splnuje pozadavky na pevnost, ale neni ciry, spis jako takovy lehce zakaleny. Je to mozna chyba v postupu, nevim, snazila jsem se jet podle navodu na obalu. Jde vubec v domacich podminkach neco cireho vyrobit?
puschpull puschpull být nad věcí, pohoda a klid ... - AV-Com (Homepage) 27.5.2015 20:02 - Oblíbené kluby (18:31) 26135
zblunceJá zatím baštím jen na plátky nakrájenou syrovou řepu a k tomu sýr a kousek pečiva. A chutná mi to. Abych to ozřejmil, jsem téměř zapřísáhlý masožrout, takže toto je divné. Asi má moje tělo nějakou akutní potřebu látek, které řepa obsahuje. Chystám se ještě koupit křen a nějak to namíchat. Mám již pár týdnů problém s rýmou a dutinami, možná to spolu souvisí, nevím. Každopádně jsem pro sebe objevil novou oblíbenou potravinu. :-)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt