Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Když diskuse,
tak s Lopuchem

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 22.6.2015 15:19  26180
Trocha populární vietnamské kuchyněKuřecí salát s koriandrem

Nakládaná cibule
1 červená cibule nakrájená na tenká kolečka
3 lžíce jablečného octa
1 lžíce třtinového cukru
špetka soli
špetka mletého pepře

Salát
1,2 l vody
3 kuřecí stehna s kostí a kůží
1 kostka kuřecího bujónu (koupila jsem bujón na Pho Ga, aby to bylo vařené s tím jejich kořením)
200 g rýže basmati
1 lžička másla
1 stroužek česneku nakrájený nadrobno
Špetka soli
10 snítek vietnamského koriandru (nebo thajské bazalky), nakrájené nahrubo
Hrstka koriandru včetně stonků, nakrájená nahrubo
Pořádná špetka mletého pepře

Omáčka k namáčení
2 cm čerstvého zázvoru
1 chili paprička
1 stroužek česneku
2 lžíce rybí omáčky
2 lžičky třtinového cukru
1 lžíce jablečného octa

Nakládaná cibule
Odložíme přibližně pětinu cibule. Zbývající cibuli smícháme v misce s ostatními přísadami a necháme nejméně hodinu rozležet.

Salát
Do hrnce nalijeme 1,2 l studené vody, vložíme kuřecí horní stehna, přiklopíme a přivedeme k varu. Pak sebereme lžící pěnu. Přidáme bujonovou kostku a vaříme 25-30 minut (ale po 20 minutách bude třeba odebrat část vývaru – viz níže)..
Propláchneme a scedíme rýži. Odloženou červenou cibulku nakrájíme nadrobno. Máslo rozpustíme v a opečeme na něm cibuli a česnek. Přidáme rýži a promícháme, aby se vším obalila. Smažíme do zesklovatění rýže. Když se kuře vařilo 20 minut, odebereme 350 ml vývaru, zalijeme jím rýži a přidáme špetku soli. Přiklopíme a přivedeme k varu. Pak zmírníme na minimum a dusíme cca 15 minut.
Až se kuře dovaří, odstavíme rendlík a necháme maso 10 minut odpočívat. Vývar uschováme na jindy. Maso obereme od kosti (kůži vyhodíme), natrháme na kousky (nudličky) a smícháme ho s nakládanou cibulí (marinádu z ní vyždímeme a vyhodíme), vietnamským koriandrem, koriandrem a pepřem.
Salát podáváme při pokojové teplotě s rýží a omáčkou k namáčení.

Omáčka k namáčení
Zázvor, chilli papričku a česnek nakrájíme nadrobno. Smícháme je s ostatními přísadami na omáčku a 2 lžícemi vývaru z kuřete.

--------
Anka dodává
Vietnamský koriandr už mi chcípnul, tak jsem použila jen obyčejný a k tomu bazalku (ne tu italskou přešlechtěnou).
Podle obrázku to vypadá, že se to fakt podává nesmíchané, tzn. zvlášť rýže, zvlášť kuře a zvlášť omáčka. A je to tak dobré. Ono, maso se namáčí do té kyselé omáčky, i rýže je s tím dobrá. Ale kdybyste to promíchali, tak to ta rýže příliš natáhne a už to dobré nebude.
Wronski i návštěva si moc šmakovali.



jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 22.6.2015 00:10  26179
nash [26178]: přesně.
nash nash poutník na cestě 21.6.2015 06:12  26178
Shelle [26176]: anebo jen nechce s kuchyňským nádobím zácházet jako s korunovačními klenoty... :-)
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 20.6.2015 19:48  26177
nash [26163]: Titanovou
shelle Shelle - Good Service 20.6.2015 17:49  26176
Nekdo proste rad ryje nozi v panvich a pekacich.
misa Misa Záviďte mi - máte proč :o) 20.6.2015 12:15  26175
nash [26174]: no já mám titanovou prvně a po cca dvou a půl letech je stále jako nová, teflonové vždy postupně odcházely. Tenhle povrch je zatím stále prakticky netknutý. Jako jo, kdybych to vzal nějakou ostrou drátěnkou anebo nožem, tak tam rýhy udělám, ale proč bych to dělal :) Mám rád i titanový rendlík, první hrnec, kde se puding ani kaše nijak nepřichytnou, i když je moc nemíchám. A to je to všechno z nějaké Prince sady nádobí, za nějaký relativně dost levný peníz.
nash nash poutník na cestě 20.6.2015 12:10  26174
Misa [26173]: Nevím jestli je to vada. Nemám konkrétní zkušenost s titanovou pánví. Jen vím, že cokoliv jsem kdy koupil s nějakou povrchovou úpavou, znamenalo po čase problém. :-)
misa Misa Záviďte mi - máte proč :o) 20.6.2015 11:34  26173
nash [26172]: asi nerozumím, jako to, že mají titanový povrch, je nějaká vada? :). Já zatím nepotkal nic, co by bylo líp nepřilnavé a zároveň se to za pár měsíců prakticky neopotřebilo, na rozdíl od Tefalí teflonové. Osobně klidně za pár let koupím novou takovouhle, než se po každém smažení prát s nějakým připečeným jídlem na té "bez povrchu".
nash nash poutník na cestě 20.6.2015 11:14  26172
Misa [26164]: Titanové co jsem našel jsou s povrchem.

Tessien [26166]: náročnější na údržbu.. tím bych nerad ztrácel čas.. :-)


ziggy [26167]: Ano o litinové uvažuju, naše původní byla taky litinová.

phanny [26168]: Tefal už mi nikdy nesmí do baráku.. :-)

jdu mrknout na ty MrMarovy posty. :-)
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 19.6.2015 22:02  26171
Banicuděláte někdo?
tessien Tessien Of course slavery is the worst thing - that ever happened. But maybe... 19.6.2015 10:47  26170
mrcos [26169]: dik! Ja vedel ze to byl nakej mr :)
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 18.6.2015 21:05  26169
Tessien [26166]: Já ne, to MrMar [21775]
Vyhledávání MrMarových postů o pánvích odhalí několik tipů.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 18.6.2015 19:55  26168
NashTefal. Nic jinýho mi nesmí do baráku.
ziggy 18.6.2015 16:56  26167
tchýně má nějakou tušim litinovou(?můžu se zeptat), a má ji už asi 30 let .. sice je teda těžká, že bys s ní zabil jednou ranou velkýho chlapa, ale pořád vypadá jako nová..
tessien Tessien Of course slavery is the worst thing - that ever happened. But maybe... 18.6.2015 15:10  26166
nekdo (mrcos?) tady uz nekolikrat doporucoval kovanou panev od nejakeho konkretniho kovare - to by mohlo byt to, po cem se koukas..
Jen je trochu narocnejsi na udrzbu

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt