Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Což takhle
dát si Lopuch?

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 1.7.2015 09:04  26198
Zrovna včera jsem dělal zapejkaný lilky a cukety. Překrojit podélně napůl, vydlabat, naplnit a zapéct.
Vnitřek z cuket (jádřince) vyhazuju, z vnitřku lilků nakrájim drobný kostičky, který trochu vyždímu v papírový utěrce. Lodičky lilku a cukety plnim směsí mletýho masa (tentokrát krůtí), cibule, lilkových kostiček, česneku, soli pepře, bylinek (tentokrát hodně čerstvý saturejky a přiměřeně šalvěje). Trocha římskýho kmínu tomu taky neuškodí a na finiš nasypat navrch třeba parmazán taky není špatný.
Ale to neni na jeden lilek... Nejlíp je takhle jeden asi nakrájet na kolečka, posolit, nechat vypotit, otřít a na olivoleji opéct.
Případně se dá nasypat do směsi pečený zeleniny - papriky, rajčata, cukety, lilky, ... prostě co zrovna je, šup na plech a do trouby (+ sůl, pepř, rozmarýn, tymián, trošku balzamikovýho octa a olivolej). A kdo má houby, může tam dát houby (třeba hlíva u nás jede). A teď pozor, kdo nemá žádný houby, tak ať si tam nedává žádný houby.
borrasca Borrasca Kdo je čistý - do příkopu! 1.7.2015 08:55  26197
ziggyLilek nakrájet na menší kostičky, dát na plech, pokapat olejem, opéct v troubě. Na pánvi osmahnout červenou cibuli, přidat pokrájená sušená rajčata, přisypat lilek, zalít passatou, přidat trochu česneku, chvilku povařit, servírovat s těstovinama, posypané bazalkou a parmazánem (můžou být taky piniová semínka). Nebo pasta alla norma, ale s tím je IMO moc práce a nerada smažím lilek, vždycky to nasaje hrozně oleje.
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 1.7.2015 07:47  26196
Kdyz uz bych ho musela zpracovat, udelala bych musaku, ale jinak je lilek stejne divny prazdny jidlo jako cuketa, takze nebrat :)
ziggy 1.7.2015 07:20  26194
nemate nekdo prosim nejaky recept s lilkem? mam tu jeden plonkovej v lednici a nevim co s nim.nejlip testoviny,ale to se asi rozblemca mam strach..
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 28.6.2015 08:51  26193
AnkaSorry, četl jsem anglické recepty tak jsem hnedle myslel shelle :).
Šlo by to nahradit sodou s kys. Citronovou nebo bílým octem.
jehudit Jehudit Ihmisveri on hankalaa siivota... 27.6.2015 19:58  26192
Anka [26183]: hele my dáváme trochu šalvěje k bramborovejm plátkům pečenejm v troubě nebo pečený zelenině (lilek, cuketa, lilek, paprika, cibule) - s rozmarýnem, tymiánem.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 27.6.2015 19:43 - Klub Klubiki (19:24) 26191
phanny [26189]: V receptu je ten "Alsa". Je to v receptu na vietnamskou šunku, to asi nebude tvůj obor :)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 27.6.2015 19:40 - Klub Klubiki (19:24) 26190
phanny [26188]: To bylo spíš na mě, viď? Dík :)
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 27.6.2015 19:40  26189
Aha, odvolávám co jsem odvolal. Každá značka to má jinak. Pokud to recept vyžaduje, tak hledej prášek který kromě sody obsahuje jen cream of tartar a neobsahuje fosforečnany. Do čeho to máš? Já bych tam dal normální a neřešil to :)
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 27.6.2015 19:33  26188
ShelleNašel jsem tohle:http://www.amazon.com/Alsa-French-Baking-sachets-7x0-4oz/dp/B004NRIXHI#productDescription_secondary_view_pageState_1435429861362

Měl by to být stejný prášek do pečiva jako náš. To co bublá teplem je amonium - dává se do perníků a v našem prdopeči afaik není
ziggy 27.6.2015 18:02  26187
ja ji kloktám, když mě bolí v krku, ale to sem asi nepatří..
aiwai Aiwai alea acta es 27.6.2015 13:28  26186
Ja ji mam rada na skopove
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 27.6.2015 11:13 - Klub Klubiki (19:24) 26185
Scalex [26184]: Ano, o čerstvou šalvěj mi jde. Je dost výrazná. Ta kombinace v saltimbocca nám moc chutná, tak bych zkusila i něco jiného, ale tak nějak furt narážím jen na saltimbocca s českými názvy :)
scalex Scalex 27.6.2015 10:37  26184
2 - v řadě receptů jsem šalvějí nahrazoval bazalku a nebyl to špatný chuťový posun. Sušenou šalvějí kořením králíka nebo skopové maso. Čerstvou občas cpu do pečené drůbeže nebo do ryb (míněno celé snítky dovnitř těla).
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 27.6.2015 09:42 - Klub Klubiki (19:24) 26183
Dva dotazy, které spolu nesouvisí1) Dotaz asi hlavně na phannyho: Když je v receptu psaný francouzský prášek do pečiva (recepty z Anglie), je to to stejné jako náš normální prdopeč? Nebo je v tom nějaký zásadní rozdíl?

2) Máte vyzkoušené nějaké jiné využití šalvěje do jídla, než je saltimbocc?a

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt