Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Něco navíc v zeleném?
A proč ne...

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
baaari baaari ...mraky, co podplouvají mraky... 15.9.2015 16:54  26269
spíš pro legraci,ale je dobrý,takový jako browniesmůžu přispět čokoládovým dortem od mé francouzské přítelkyně(opisuju original recept psaný přítelkyní):-)

ČOKOLADOVY DORT

200g čokolada
200g maslo
michany (teplí)

200g cukr
4 vejce
michany

1 velý ližíce mouka
všechno michany

v troubě 30 - 40 minutky (180 stupne)
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 15.9.2015 16:37  26268
muflonekkdyž oni jich tam určitě měli víc a já si nepamatuju, u kterého stánku to bylo. I když, měli tam nějaký vyhlášený ořechový koláč a podle něj se to možná i jmenovalo.

Já ho ráda nemám, když jsem u něj byla, neměl větrníky, a na facebook vylepuje "ošklivé" obrázky.
muflonek muflonek z Perníkového lesa - srazy východočeské příjemné.o) 15.9.2015 16:09  26267
Sirin [26264]: Já mám toho cukráře ráda.o) A zákusky má fakt luxusní.o) Asi si tam v zimě udělám zase výlet.o)
muflonek muflonek z Perníkového lesa - srazy východočeské příjemné.o) 15.9.2015 16:06  26266
Sirin [26262]: Můžu zkusit ten recept na Brownies z F.O.O.D.u sehnat.o) Jsi první o kom slyším, že na té akci byl.o)
shelle Shelle - Good Service 15.9.2015 10:50  26265
Take s nim nemluvim.
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 15.9.2015 10:39  26264
to já radši lanýžový a s jedním cukrářem s Varnsdorfu od určité doby nemluvím!
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 15.9.2015 10:25  26263
Já jsem také pročokoládová, když už dort. A nejraději mám obyčejný kubánský, jen tam musí být dobrý banán a dobrý pařížská šlehačka.
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 15.9.2015 10:11  26262
díky moc.

Máme totiž narozeninový týden, tátovi chci udělat dort, ale asi ne čokoládový. Spíš se chystám na Dánský Borůvkový Cheesecake. Ovšem dítě je silně pročokodortové a dorty, které nejsou hnědé, nejí, takže pro Helenku upeču brownies. Luxusní verzi jsme měli nedávno na FOOD pikniku.
muflonek muflonek z Perníkového lesa - srazy východočeské příjemné.o) 15.9.2015 09:19  26261
SirinJá mám taky:

Brownie:
2 tabulky hořké čokolády rozlámané na kousky
1 tabulka mléčné čokolády rozlámané na kousky
250g (kostka) másla
Špetka soli
400g třtinového cukru
4 velká vejce
140g hladké mouky
50g holandského kakaa
200g malin

Nádobí – hrnec(rendlík), pekáček 20x30cm

V hrnci na mírném ohni rozehřej máslo, přidej čokoládu a cukr a míchej, až vznikne souvislá hmota. Odstav z plamene a postupně vmíchej celá vejce (přidej jedno, zamíchej, druhé, zamíchej,…). Nakonec přidej (přes cedník) 140g hladké mouky s kakaem a špetkou soli a zamíchej. Opatrně do těsta vmíchej polovinu malin, nalej na plech a posyp druhou polovinou malin a dej na 30 minut péct na 180°C (horkovzdušná 160°C).

Pomerančová verze – místo malin pomeranč a ještě jsem do těsta přidala bio pomerančovou kůru, ale to je možný obejít když místo jedné hořké čokolády dáš pomerančovou Lindt (nebo jakoukoli jinou pomerančovou čokoládu).


Luxusní
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 15.9.2015 08:25  26260
ankaDiky. Pres mobil jsem byla lina hledat.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 15.9.2015 07:49  26259
A dva recepty od phannyho jsou v lopuší kuchařce: http://nataliri.wronski.cz/rubrika/moucniky/pecene
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 15.9.2015 07:47  26258
Wronski
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 14.9.2015 21:50  26257
nemáte někdo vyzkoušený recept na brownies?
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 25.7.2015 20:00  26256
Španělé dávají jejich brandy.
ziggy 25.7.2015 13:06  26255
do sangrie fakt patří i rum?

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt