Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Nudou jsi opuch?
Navštiv Lopuch!

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 6.12.2015 17:50  26313
Já si vždycky myslela, že Babica je prase. A žila jsem v dojmu, že Sapík je mistr kuchař. Od té doby, co se Sapík začal objevovat v televizi, jsem postupně došla k názoru, že Sapík je skoro stejné prase jako Babica. Od té doby, co ti dva mají společný pořad, je to jako soutěž o to, kdo je větší prase. A o Babicově náskoku už přinejmenším pochybuji.
puschpull puschpull být nad věcí, pohoda a klid ... - AV-Com (Homepage) 6.12.2015 11:52  26312
tohle neberu!Rostoucí celosvětová spotřeba masa má významný podíl na globálním oteplování — ČT24 — Česká televize
příprava na vyšší ceny masa?
shelle Shelle - Good Service 29.10.2015 18:28  26311
TO neni teple. Samozrejme myslim redkev.

Repa mi tam vlezla, ze ted kupuji zlutou a porad na ni myslim. S tou teda klidne take recepty beru :)
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 29.10.2015 18:07  26310
Co to je bílá řepa? Cukrová?
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 29.10.2015 18:06  26309
Eh, sorry, to je ředkev.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 29.10.2015 18:06  26308
Kim či :)
shelle Shelle - Good Service 29.10.2015 17:27  26307
Delate neco zajimaveho s bilou repou, prosim? Myslim teplou kuchyni.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 28.10.2015 22:30  26306
Jde, potřeba tím gelem napatlat obě strany papíru, jinak se skroutí nebo popraská. Naptřít spodní, plácnout na dort a natřít vrchní. Na vrchní moc nerozmazávat, ať se nerozmažou i barvy.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 26.10.2015 19:21  26305
dotaz pro dortaře týkající se jedlého papíru .. dá se aplikovat na dětský nepečený piškotový se zakysankou? Nerozmáčí se to nějak? Nebo jak to ošetřit? Nějakým tím gelem nebo to se používá jen jako lepidlo?:-)
brusla Brusla "Na západ jebu!" E. Kusturica 20.10.2015 18:00  26304
SirinHmmm, tak to vypadá zajímavě!
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 16.10.2015 17:54  26303
tak jsem zjistila, že jeden recept na crumble už jsem měla uložený. Jen bych tam příště dala míň čokolády

Jablečný crumble s perníkem a čokoládou

Na 4 porce potřebujete: 4 kyselejší jablka, 100 g třtinového cukru, 100 g kvalitní hořké čokolády, 100 g perníku na strouhání, 100 g strouhanky, 50 g másla, zakysanou smetanu

Postup: Jablka omyjte, zbavte jádřince a nakrájejte na kostky. Přidejte 40 g cukru, polovinu čokolády nastrouhané na hrubém struhadle a promíchejte. Směs dejte buď do malých zapékacích mističek, nebo do jedné velké. V robotu smíchejte nastrouhaný perník, strouhanku, zbylý cukr, čokoládu a máslo a propracovávejte, dokud hmota nebude lehce drobivá. Touto drobenkou zasypte jablečnou směs a dejte péct do předehřáté trouby na 180 °C na 20–25 minut, dokud povrch nebude krásně křupavý. Upečené crumbly podávejte se zakysanou smetanou.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 10.10.2015 18:55  26302
zblunceDýňové kyselo jsem zkusila, výsledek super! Ale při vaření jsem si pořád nebyla jistá co z toho vyleze:-)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 10.10.2015 18:54  26301
kaštany:-)
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 10.10.2015 15:59  26300
Orechy nebo kastany?
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 10.10.2015 15:59  26299
padají nám tu jedlé ořechy, nějaký tip krom pečené klasiky?:-)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt