Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Zelený je lopuch,
fotbal to je hra...

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 11.12.2015 10:54  26317
tipla bych mouku anebo rosný bod
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 11.12.2015 10:41  26316
jakou mouku (značku) používáte na cukroví? Včera linecké, ale těsto divné, křehké, trhavé, drolivé pod válečkem i když mastné bylo dost .. stejný recept a za poslední dobu se mi to stalo podruhé-jindy dobré. Může to být moukou-Lidl, máslem nebo něčeho málo/moc?
vinyl vinyl - ...jen si hraju 9.12.2015 09:09  26315
ankaTaky jsem byl překvapen, když jsem zahlédl ten pořad.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 7.12.2015 12:50  26314
ze včera zbylo pečené vepřové (dost suché) a rýže - nějaký tip na rychlou omáčku, která by to doplnila? díky :-)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 6.12.2015 18:50  26313
Já si vždycky myslela, že Babica je prase. A žila jsem v dojmu, že Sapík je mistr kuchař. Od té doby, co se Sapík začal objevovat v televizi, jsem postupně došla k názoru, že Sapík je skoro stejné prase jako Babica. Od té doby, co ti dva mají společný pořad, je to jako soutěž o to, kdo je větší prase. A o Babicově náskoku už přinejmenším pochybuji.
puschpull puschpull být nad věcí, pohoda a klid ... - AV-Com (Homepage) 6.12.2015 12:52 - Klub Hudební klub (16:17) 26312
tohle neberu!Rostoucí celosvětová spotřeba masa má významný podíl na globálním oteplování — ČT24 — Česká televize
příprava na vyšší ceny masa?
shelle Shelle - Good Service 29.10.2015 19:28  26311
TO neni teple. Samozrejme myslim redkev.

Repa mi tam vlezla, ze ted kupuji zlutou a porad na ni myslim. S tou teda klidne take recepty beru :)
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 29.10.2015 19:07  26310
Co to je bílá řepa? Cukrová?
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 29.10.2015 19:06  26309
Eh, sorry, to je ředkev.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 29.10.2015 19:06  26308
Kim či :)
shelle Shelle - Good Service 29.10.2015 18:27  26307
Delate neco zajimaveho s bilou repou, prosim? Myslim teplou kuchyni.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 28.10.2015 23:30  26306
Jde, potřeba tím gelem napatlat obě strany papíru, jinak se skroutí nebo popraská. Naptřít spodní, plácnout na dort a natřít vrchní. Na vrchní moc nerozmazávat, ať se nerozmažou i barvy.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 26.10.2015 20:21  26305
dotaz pro dortaře týkající se jedlého papíru .. dá se aplikovat na dětský nepečený piškotový se zakysankou? Nerozmáčí se to nějak? Nebo jak to ošetřit? Nějakým tím gelem nebo to se používá jen jako lepidlo?:-)
brusla Brusla "Na západ jebu!" E. Kusturica 20.10.2015 19:00  26304
SirinHmmm, tak to vypadá zajímavě!
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 16.10.2015 18:54  26303
tak jsem zjistila, že jeden recept na crumble už jsem měla uložený. Jen bych tam příště dala míň čokolády

Jablečný crumble s perníkem a čokoládou

Na 4 porce potřebujete: 4 kyselejší jablka, 100 g třtinového cukru, 100 g kvalitní hořké čokolády, 100 g perníku na strouhání, 100 g strouhanky, 50 g másla, zakysanou smetanu

Postup: Jablka omyjte, zbavte jádřince a nakrájejte na kostky. Přidejte 40 g cukru, polovinu čokolády nastrouhané na hrubém struhadle a promíchejte. Směs dejte buď do malých zapékacích mističek, nebo do jedné velké. V robotu smíchejte nastrouhaný perník, strouhanku, zbylý cukr, čokoládu a máslo a propracovávejte, dokud hmota nebude lehce drobivá. Touto drobenkou zasypte jablečnou směs a dejte péct do předehřáté trouby na 180 °C na 20–25 minut, dokud povrch nebude krásně křupavý. Upečené crumbly podávejte se zakysanou smetanou.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt