Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Něco navíc v zeleném?
A proč ne...

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
borrasca Borrasca Kdo je čistý - do příkopu! 16.12.2015 00:07  26327
Taky jsem včera tvořila těsto na linecké a taky mi nějak nešlo, pořád divně drobivé. Postup jako každý rok, suroviny běžné. Asi skvrny na slunci.
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 15.12.2015 22:36  26326
Do těsta na vanilkové rohlíčky nedávám vejce ani žloutek, a vždycky mi jdou rohlíčky krásně vyvalovat. Jo, dělám ručně malinký váleček a ten pak zahnu. Žádný přes strojek tlačený hovínka :) A mouku , použiju zrovna tu, co mám po ruce. Jen možná jeden rok se mi nedařilo, ale to asi byla špatná konstelace všeho.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 15.12.2015 08:34  26325
phannyv některých receptech se do lineckýho vejce vůbec nedává. Já dávám, přijde mi lepší těsto právě, ale asi tedy není úplně nutné? Nicméně, vánoční várka se povedla:-)
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 14.12.2015 20:49  26324
Stacilo by vcera :)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 14.12.2015 20:45  26323
A nemůžeš nám tento postup připomenout za rok, koncem listopadu? :))
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 14.12.2015 20:31  26322
eee, na křehká těsta je kvalita mouky nepodstatná a to tak že naprosto. Správné křehké těsto má mít obalená jednotlivá zrna mouky tukem a cukrem, lepek se nesmí vůbec aktivovat. Takže jestli se rozpadá, je tam málo másla. Na linecké studené máslo, mouku a cukr, vypracova drobenku a nakonec přidat vejce nebo žloutek. Ještě mohlo být malé vajíčko mě napadá.
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 12.12.2015 18:11  26321
S tímhle poznáním je ten pořad mnohem zábavnější.
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 12.12.2015 18:09  26320
Právě mi došlo, o čem je Babica vs. Sapík.
Ty dva tam spolu chlastaj! Proto jim neni rozumět a Sapík se stále opírá!
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 11.12.2015 11:58  26319
trissNad babiččinou volbou právě uvažuju jako vhodným kandidátem .. sakra, nedávno byla v akci u nás:-)
triss triss 11.12.2015 11:43  26318
kvítko - mouka, já nedávno použila babiččinu volbu na křehká těsta a to těsto bylo nesrovnatelné, místo drobivé trhavé hrůzy bylo těsto krásně elastické
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 11.12.2015 09:54  26317
tipla bych mouku anebo rosný bod
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 11.12.2015 09:41  26316
jakou mouku (značku) používáte na cukroví? Včera linecké, ale těsto divné, křehké, trhavé, drolivé pod válečkem i když mastné bylo dost .. stejný recept a za poslední dobu se mi to stalo podruhé-jindy dobré. Může to být moukou-Lidl, máslem nebo něčeho málo/moc?
vinyl vinyl - ...jen si hraju 9.12.2015 08:09  26315
ankaTaky jsem byl překvapen, když jsem zahlédl ten pořad.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 7.12.2015 11:50  26314
ze včera zbylo pečené vepřové (dost suché) a rýže - nějaký tip na rychlou omáčku, která by to doplnila? díky :-)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 6.12.2015 17:50  26313
Já si vždycky myslela, že Babica je prase. A žila jsem v dojmu, že Sapík je mistr kuchař. Od té doby, co se Sapík začal objevovat v televizi, jsem postupně došla k názoru, že Sapík je skoro stejné prase jako Babica. Od té doby, co ti dva mají společný pořad, je to jako soutěž o to, kdo je větší prase. A o Babicově náskoku už přinejmenším pochybuji.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt