Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Když diskuse,
tak s Lopuchem

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
scalex Scalex 19.12.2015 20:06  26337
RobotV lednu budeme kupovat robota. Takže se začínám pídit po osobních zkušenostech a doporučeních. Protože Lucka hodně peče a já zas všelijak experimentuju, hledám něco, co má dostatek nástavců na vše možné, od hnětení těst a šlehání krémů, přes všeliké krájení, strouhání, mixování, přes odšťavňování až po mletí masa a plničku střívek na takové to domácí žvýkání klobásek. Naprosto neoddiskutovatelným požadavkem je pevná, stabilní, robustní konstrukce. Žádné plastové rozvrzané "china quality" díly, žádné rozklepané cosi, co se budu bát zapnout a odejít od toho.

Před časem tu byl doporučován Kenwood Chef, platí doporučení stále, nebo se dnes mám dívat po nějaké jiné řadě Kenwoodu (nebo jiného kvalitního výrobce)?
puschpull puschpull být nad věcí, pohoda a klid ... - AV-Com (Homepage) 19.12.2015 19:34  26336
Elektrické struhadlorozhlížím se na webu po nějakém struhadle (elektrickém). Měl bystě někdo nějaké zkušenosti, doporučení, varování ... ?
Zatím jen namátkou např:
Tefal MB 905838 FreshExpress Cube&Stick | MALL.CZ
Tefal FreshExpress Max ice MB8135 | MALL.CZ
Severin KM 3916 | MALL.CZ
brusla Brusla "Na západ jebu!" E. Kusturica 18.12.2015 14:09  26335
Tak jelikož byla možnost vyslat na nákup přítele, poslala jsem ho do Lidlu. Tudíž dneska budu dělat těsta na vanilkáče z jejich mouky. Jedno podle receptu se žloutkama a jedno bez nich. Dám pak vědět výsledek.
brusla Brusla "Na západ jebu!" E. Kusturica 17.12.2015 16:38  26334
MoukaMrkněte se na stream na test mouky. Myslím, že tam sice byla polohrubá, ale nejlíp jim vyšla z mlýna Havlíčkův Brod. Já jsem kvůli nemoci pozadu, takže se na těsta chystám teprve zejtra a o víkendu.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 17.12.2015 15:00  26333
Dík.
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 17.12.2015 14:44  26332
Nejlíp prý omýt, osušit, pevně stáhnout do folie a dolů do ledničky.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 17.12.2015 12:11  26331
Zcela nečekaně měli telecí. A to hned několik druhů masa. Tak jsem uchvátila hezký kus ořechu a tím pádem jsem asi nucena udělat v sobotu pravé vídeňské řízky, které ve Vánocích zmiňoval Tessien.

Říkala paní, že to v lednici do té soboty určitě vydrží. Nějaké doporučení, jak to skladovat? Do čeho zabalit?
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 16.12.2015 09:19  26330
Jo vidis, vanocku jeste...
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 16.12.2015 09:12  26329
jo a u perrníčku jsem dlouho nevěřila, že z tak málo "tekutin" jde udělat těsto ;o)
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 16.12.2015 09:12  26328
jste zlí, protože jste mě donutili taky udělat aspoň dvě těsta. Takže bude linecké a perníčky, které miluje dítě (však ony se stačí rozležet, protože perníčky budou i od tchýně a perníčků není nikdy dost). Pak jsem ještě udělala tyhle kostky a udělám kokosky.

A včera jsem pekla první vánočku. Jelikož kynula víc než den, tak je naprosto skvělá ;o)
borrasca Borrasca Kdo je čistý - do příkopu! 16.12.2015 00:07  26327
Taky jsem včera tvořila těsto na linecké a taky mi nějak nešlo, pořád divně drobivé. Postup jako každý rok, suroviny běžné. Asi skvrny na slunci.
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 15.12.2015 22:36  26326
Do těsta na vanilkové rohlíčky nedávám vejce ani žloutek, a vždycky mi jdou rohlíčky krásně vyvalovat. Jo, dělám ručně malinký váleček a ten pak zahnu. Žádný přes strojek tlačený hovínka :) A mouku , použiju zrovna tu, co mám po ruce. Jen možná jeden rok se mi nedařilo, ale to asi byla špatná konstelace všeho.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 15.12.2015 08:34  26325
phannyv některých receptech se do lineckýho vejce vůbec nedává. Já dávám, přijde mi lepší těsto právě, ale asi tedy není úplně nutné? Nicméně, vánoční várka se povedla:-)
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 14.12.2015 20:49  26324
Stacilo by vcera :)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 14.12.2015 20:45  26323
A nemůžeš nám tento postup připomenout za rok, koncem listopadu? :))

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt