Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Modrá je dobrá
zelená je lepší

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 20.12.2015 14:39  26343
Bych se finančně zruinoval...
jehudit Jehudit Ihmisveri on hankalaa siivota... 20.12.2015 14:36  26342
Zapomněla jsem se zmínit, že se mi poštěstilo navštívit ve Varnsdoru Café Dlask. Štěstí, že nežiju nikde blízko, jinak by ze mě byla brzy velká tučná koule - ňam! Výtečná káva (!!!), borůvkový řez (ňam) i obložená bagetka.
Měli bychom udělat nějaký hromadný lopuší nájezd :)
muflonek muflonek z Perníkového lesa - srazy východočeské příjemné.o) 20.12.2015 10:46  26341
Až si budu pořizovat robota, tak taky uvažuji o Kenwoodu.o)
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 20.12.2015 09:17  26340
Ten Kenwood se totiž vyrábí už asi 50 let furt stejně a náhradní díly nejsou žádný problém.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 20.12.2015 09:16  26339
Gratus nevypadá vůbec špatně. Bohužel ale eta ráda inovuje portfolio a následně ruší náhradní díly. Osobně bych šel do Kenwooda. Cooking chef je úplně geniální, ale i řada Major poslouží dobře.
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 20.12.2015 00:44  26338
My mame od minulych Vanoc Gratus Maxipasta od Ety a jsem s nim naprosto spokojena.
scalex Scalex 19.12.2015 20:06  26337
RobotV lednu budeme kupovat robota. Takže se začínám pídit po osobních zkušenostech a doporučeních. Protože Lucka hodně peče a já zas všelijak experimentuju, hledám něco, co má dostatek nástavců na vše možné, od hnětení těst a šlehání krémů, přes všeliké krájení, strouhání, mixování, přes odšťavňování až po mletí masa a plničku střívek na takové to domácí žvýkání klobásek. Naprosto neoddiskutovatelným požadavkem je pevná, stabilní, robustní konstrukce. Žádné plastové rozvrzané "china quality" díly, žádné rozklepané cosi, co se budu bát zapnout a odejít od toho.

Před časem tu byl doporučován Kenwood Chef, platí doporučení stále, nebo se dnes mám dívat po nějaké jiné řadě Kenwoodu (nebo jiného kvalitního výrobce)?
puschpull puschpull být nad věcí, pohoda a klid ... - AV-Com (Homepage) 19.12.2015 19:34  26336
Elektrické struhadlorozhlížím se na webu po nějakém struhadle (elektrickém). Měl bystě někdo nějaké zkušenosti, doporučení, varování ... ?
Zatím jen namátkou např:
Tefal MB 905838 FreshExpress Cube&Stick | MALL.CZ
Tefal FreshExpress Max ice MB8135 | MALL.CZ
Severin KM 3916 | MALL.CZ
brusla Brusla "Na západ jebu!" E. Kusturica 18.12.2015 14:09  26335
Tak jelikož byla možnost vyslat na nákup přítele, poslala jsem ho do Lidlu. Tudíž dneska budu dělat těsta na vanilkáče z jejich mouky. Jedno podle receptu se žloutkama a jedno bez nich. Dám pak vědět výsledek.
brusla Brusla "Na západ jebu!" E. Kusturica 17.12.2015 16:38  26334
MoukaMrkněte se na stream na test mouky. Myslím, že tam sice byla polohrubá, ale nejlíp jim vyšla z mlýna Havlíčkův Brod. Já jsem kvůli nemoci pozadu, takže se na těsta chystám teprve zejtra a o víkendu.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 17.12.2015 15:00  26333
Dík.
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 17.12.2015 14:44  26332
Nejlíp prý omýt, osušit, pevně stáhnout do folie a dolů do ledničky.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 17.12.2015 12:11  26331
Zcela nečekaně měli telecí. A to hned několik druhů masa. Tak jsem uchvátila hezký kus ořechu a tím pádem jsem asi nucena udělat v sobotu pravé vídeňské řízky, které ve Vánocích zmiňoval Tessien.

Říkala paní, že to v lednici do té soboty určitě vydrží. Nějaké doporučení, jak to skladovat? Do čeho zabalit?
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 16.12.2015 09:19  26330
Jo vidis, vanocku jeste...
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 16.12.2015 09:12 - Oblíbené kluby (21:39) 26329
jo a u perrníčku jsem dlouho nevěřila, že z tak málo "tekutin" jde udělat těsto ;o)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt