Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Lopuch, server nejen
pro botaniky

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
vinyl vinyl - ...jen si hraju 19.2.2016 09:59  26400
Tak jsem udělal konvektomatí pokus, 2x kachní prso 1,5 h při 65 stupňů a 60 vlhkost, jedno zabalené ve folii a druhé ne. Rozdíl velmi zanedbatelný, nezabalené drobně šťavnatější, čímž balení do folie opouštím.

nash: guláš zpravidla z klišky
nash nash poutník na cestě 18.2.2016 20:33  26399
Chtěl jsem zkusit guláš z hovězího krku, v žádné masně široko daleko ho však nemají. Má někdo tip, které maso je mu nejblíže, a mohlo zaskočit jako náhrada?
vinyl vinyl - ...jen si hraju 8.2.2016 16:58  26398
phannyjj, u nás skoro v permanenci, včera jsem zabalil kančí kýtu (asi 400g) pevně do folie, dal na 2 hodiny do konvektáku, 65 stupňů, 60 vlhkost, před podáváním orestoval na panvi. Geniální.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 6.2.2016 22:41  26397
puschpullJop, domácí konvekťák nemá chybu. Zdravím Vinyla, předtím by mě vůbec nenapadlo něco takového hledat.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 6.2.2016 21:40  26396
Jo, byli jsme minulou sobotu i dnes. Ubytování i jídlo bezva.
rychlonoh rychlonoh Máte hlad? - Co nového na kopci 6.2.2016 21:04  26395
Tak jste byli spokojeni :-)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 6.2.2016 16:17  26394
PlzeňKdybyste v Plzni nevěděli, kam na jídlo, tak moc příjemná restaurace s výbornou středomořskou kuchyní je Rango.
puschpull puschpull být nad věcí, pohoda a klid ... - AV-Com (Homepage) 5.2.2016 15:27  26393
Koupíme neglazovaný, nějaký čas vydrží ...
phanny: Parní trouba - asi to je super, ale máme nyní rok koupenou Moru VT 538, takže změnu neplánujeme
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 5.2.2016 14:59  26392
puschpull [26389]: mela jsem neglazovany... ac jsem se snazila a delala vse podle navodu, tak mi stejne chytil plisen.
A nevim, jak moc ma glazovany vyznam...
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 5.2.2016 14:57  26391
Neglazovaný jsem měl, nahradil jsem parní troubou. Mnohem lepší :).
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 5.2.2016 14:56  26390
PuschpullS glazovaným nemám zkušenost ale z principu to je prostě smaltovanej pekáč.
puschpull puschpull být nad věcí, pohoda a klid ... - AV-Com (Homepage) 5.2.2016 11:44  26389
Římský hrnecotázka zda glazovaný nebo ne. Pro a proti mi jsou celkem jasné, ale konkrétní rady či zkušenosti, máte někdo? Děkuji
nula nula všetko je tak, ako má byť 4.1.2016 17:46  26388
Kúpili sme dcére aj synovi ETA Gratus Maxipasta a spokojnosť u oboch.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 31.12.2015 22:01  26387
ScalexVíš jak, jsem mimojiné fanda HiFi a zbraní, takže pro zvyšování WAF (wife acceptance factor) mám pochopení :)
scalex Scalex 31.12.2015 19:44  26386
PhannyNo není to dárek pro ženu, ale koupě pro nás oba. Manželka chtěla "namakaného robota". Ale ten příplatek za schopnost vaření už jí přišel velký. Jenže samozřejmě robota budu používat i já a já rád experimentuju s omáčkami, takže Chefova "vodní lázeň" se určitě bude hodit. A vůbec všechno, kde se hřeje při nižších teplotách. My máme plynový vařič, takže tam to bůhvíjak utlumit nejde a tudíž se bude hodit bazmeg, který kromě jiných věcí bude pracovat při nižších teplotách. Tvé argumenty s krémem taky zabraly. 8^)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt