Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Lopuch, server nejen
pro botaniky

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 13.3.2016 23:15  26411
U červený čočky by mi to asi nevadilo, ale u tý to není třeba, ona se rozjede sama. Čočkovku ze zelený čočky bych nikdy nemixoval, já ty slupky rád, to k tomu patří. Samozřejmě taková čočkovka musí bejt zatraceně hustá a stačí v ní jenom čočka, česnek, sůl, dost pepře a spousta majoránky.
brusla Brusla "Na západ jebu!" E. Kusturica 13.3.2016 22:07  26410
Já dělám jedinou čočkovou z červený čočky. Uvaří se kořenová zelenina na kostičky s bramborama na kostičky plus červená čočka a celý se to rozmixuje a dochutí máslem a majoránkou :)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 13.3.2016 18:05  26409
na mixování jsem většinou líná a když, tak jen tak dvakrát do toho šťouchnout kvůli zahuštění. Já miluju kousky:-)
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 13.3.2016 17:45  26408
diky :-))

ja tedy mixovala jednou, z cervene cocky se susenymi rajcaty, ale normalne nemixuju - tak jsem chtela vedet, jestli jsem ta divna ja :-)
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 13.3.2016 17:16  26407
rovněž mě to nenapadlo, ale úplně bych to neodmítala.
aiwai Aiwai alea acta es 13.3.2016 15:02  26406
ne
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 13.3.2016 11:37  26405
Nikdy mě to ani nenapadlo.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 13.3.2016 11:36  26404
dotaz - mixujete cockovou polevku?
vinyl vinyl - ...jen si hraju 7.3.2016 08:46  26403
phannyTo máš pravdu, tvar byl pěkný, většinou řeším provázkem.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 20.2.2016 17:32  26402
Balení do folie se dělá kvůli tvaru, roládky a tak.
nash nash poutník na cestě 19.2.2016 12:14 - Oblíbené kluby (19:30) 26401
vinyl [26400]: zpravidla ho tak děláme, i z lecjakého jiného masa - hovězího i vepřového. Ve sbírce mám už asi 20 vyzkoušených gulášových receptů. Krk jsem nikdy nezkoušel a chtěl jsem zase trochu experimentovat :-)
vinyl vinyl - ...jen si hraju 19.2.2016 08:59  26400
Tak jsem udělal konvektomatí pokus, 2x kachní prso 1,5 h při 65 stupňů a 60 vlhkost, jedno zabalené ve folii a druhé ne. Rozdíl velmi zanedbatelný, nezabalené drobně šťavnatější, čímž balení do folie opouštím.

nash: guláš zpravidla z klišky
nash nash poutník na cestě 18.2.2016 19:33 - Oblíbené kluby (19:30) 26399
Chtěl jsem zkusit guláš z hovězího krku, v žádné masně široko daleko ho však nemají. Má někdo tip, které maso je mu nejblíže, a mohlo zaskočit jako náhrada?
vinyl vinyl - ...jen si hraju 8.2.2016 15:58  26398
phannyjj, u nás skoro v permanenci, včera jsem zabalil kančí kýtu (asi 400g) pevně do folie, dal na 2 hodiny do konvektáku, 65 stupňů, 60 vlhkost, před podáváním orestoval na panvi. Geniální.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 6.2.2016 21:41  26397
puschpullJop, domácí konvekťák nemá chybu. Zdravím Vinyla, předtím by mě vůbec nenapadlo něco takového hledat.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt