Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Lopuch, server nejen
pro botaniky

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
misa Misa Záviďte mi - máte proč :o) 27.5.2016 08:10 - Oblíbené kluby (10:47) 26424
Anka [26419]: rajskou s čuftama, holandský řízek... :)
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 27.5.2016 08:09  26423
sekanou, nejake kulicky, sheperds pie... :-)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 27.5.2016 07:50 - Oblíbené kluby (11:28) 26421
Vanda [26420]: To je asi jediná forma fazolí, kterou papá. A na vaření tohoto jídla tu je specialista on. Měli jsme nedávno.
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 27.5.2016 07:47  26420
Chilli con carne. Ale nevím, jestli Wronski papá fazole ;)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 27.5.2016 07:45 - Oblíbené kluby (11:28) 26419
Co s půlkilem mletého hovězího, když z toho nechci dělat hamburgery?
Ani boloňskou, ani musaku a lasagne.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 26.5.2016 10:26 - Oblíbené kluby (11:28) 26418
Jako neutrál používám zn. Kikkoman.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 26.5.2016 10:15  26417
nikdy jsem nekupovala sojovku, ale do některých jídel by se asi hodila .. jaká je nějaká dobrá?:-)
vinyl vinyl - ...jen si hraju 25.5.2016 17:17  26416
...eventuelně i vývar (kdo není línej).
sven Sven ukaž člověku smrt a smíří se s horečkou 13.5.2016 23:50  26415
Jíšku, masox taky 5 minut před odstavením samozřejmě.
sven Sven ukaž člověku smrt a smíří se s horečkou 13.5.2016 23:49  26414
čočkovácibule na másle do zlatova, namočená čočka ( 0,5 hod), kořenová zelenina, bobkový list. Vařit. 5 minut před koncem přidat česnek, sůl. Odstavit, přidat majoránku, nechat 5 minut pod pokličkou. Kdo chce, může přidat jíšku do hněda, eventuelně i masox (kdo nemá předsudky).
sven Sven ukaž člověku smrt a smíří se s horečkou 13.5.2016 23:26  26413
nash 26399Místo hovězího krku můžeš vzít hovězí pupek.
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 14.3.2016 19:19  26412
jak kdy, když mám hodně času a chuti se s tím patlat, tak půlku rozmixuju a půlku nechám vcelku - je to zároveň hustší a krémovější, a zároveň je do čeho kousnout. Červenou jsem zatím nemixovala, ale je to ve hře při dalších pokusech o asijské chutě :)
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 13.3.2016 23:15  26411
U červený čočky by mi to asi nevadilo, ale u tý to není třeba, ona se rozjede sama. Čočkovku ze zelený čočky bych nikdy nemixoval, já ty slupky rád, to k tomu patří. Samozřejmě taková čočkovka musí bejt zatraceně hustá a stačí v ní jenom čočka, česnek, sůl, dost pepře a spousta majoránky.
brusla Brusla "Na západ jebu!" E. Kusturica 13.3.2016 22:07  26410
Já dělám jedinou čočkovou z červený čočky. Uvaří se kořenová zelenina na kostičky s bramborama na kostičky plus červená čočka a celý se to rozmixuje a dochutí máslem a majoránkou :)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 13.3.2016 18:05  26409
na mixování jsem většinou líná a když, tak jen tak dvakrát do toho šťouchnout kvůli zahuštění. Já miluju kousky:-)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt