Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Což takhle
dát si Lopuch?

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 27.5.2016 19:35  26448
Ne, spíš se zdá, že je tam všechno musaka.
sven Sven ukaž člověku smrt a smíří se s horečkou 27.5.2016 19:20  26447
Anka:-) Irskou kuchyň neznám, ale asi bude dost podobná anglické a tam je všechno "pudding" - a to teda fuj. :-)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 27.5.2016 19:14  26446
Prostě každé mleté, které se peče ve vrstvě, je zřejmě musaka. Irové by asi dost nadávali :))
sven Sven ukaž člověku smrt a smíří se s horečkou 27.5.2016 19:09  26445
zblunce:-) to máš jako guláš, perkelt, tokáň, ragú ..... :-)
----------
Ale tuhle verzi "musaky" - když jinak nedáš :-), opravdu vřele doporučuji a příloha bramborová kaše, eventuelně chléb.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 27.5.2016 18:29  26444
muze to byt dobre, ale je to jako bys rikal svickova mrkvove polevce se smetanou :-)
sven Sven ukaž člověku smrt a smíří se s horečkou 27.5.2016 17:56  26443
Musak je tolik, kolik je gulášů. A dokud jsi neochutnal, tak nevíš....
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 27.5.2016 17:34  26442
Sven [26439]: Tak to je hodně svenrázná verze musaky.
muflonek muflonek z Perníkového lesa - srazy východočeské příjemné.o) 27.5.2016 16:36  26441
Já dneska zabodovala jídlem co dům dal.

Našla jsem olomoucké tvarůžky, žampiony (oboje potřebovalo už zpracovat). Takže jsem už mírně zhnědlé žampióny oloupala, ulámala nožičky. Na másle zpěnila cibulku, přihodila tam nadrobno nakrájené nožičky, osolila, opepřila. Chvilku dusila. Pak jsem to vypla. Zatím jsem si nakrájela na jemno tvarůžky a promíchala se směsí. Tou jsem naplnila hlavičky žampionů a zapekla 20 minut pod grilem.

Podávala jsem se zeleninovým salátem (kam jsem zpracovala všechnu zeleninu, která potřebovala už zpracovat - hlávkový salát, ředkvičky, okurky, paprika.o))) s medovohořčicovým dresingem (místo dijonské jsem použila hrubozrnou).

sven Sven ukaž člověku smrt a smíří se s horečkou 27.5.2016 16:17  26440
rajčata i když jsou hnusná, tak částečně zkaramelizují a pustí šťávu.
sven Sven ukaž člověku smrt a smíří se s horečkou 27.5.2016 16:15  26439
musakatoho půl kila hovězího propracovat s 1/8 másla, dvě hrsti posekané petrželové natě ( NE KADEŘAVÉ !!! ), trocha chili, sůl. Dát na plech do vrstvy 1 cm, posázet půlkami rajčat, péct.
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 27.5.2016 13:37  26438
No vidiš - ani jsi nás nepotřebovala ;)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 27.5.2016 10:08  26437
Sirin [26435]: No vždyť jsem psala, že jsem vymyslela bylinky a balkánský sýr. Akorát se s tím nebudu do ničeho plnit. Houby Wronski nejí a rajčata jsou ještě pořád hnusná bez chuti, to je škoda peněz a práce. K tomu šťouchačky a hotovo.
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 27.5.2016 10:01  26436
(naplnit)
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 27.5.2016 10:01  26435
a nalnit to s nějakou bylinkou třeba do žampionů, nebo jiných rajčat a zapéct se sýrem?
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 27.5.2016 09:27  26434
Tigo [26433]: Zmražené to už je :) Minule jsem měla velké oči, tak mi nezbylo, než část strčit do mrazáku.
Na jiné také nemám nápady a nálady shánět suroviny, ještě ke všemu když to budu vařit až v neděli.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt