Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Což takhle
dát si Lopuch?

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 28.6.2016 17:05  26501
Díky, nevšiml jsem si při CTRL-C / CTRL-V
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 26.6.2016 11:58  26500
Royal 26495V seznamu ingrediencí nemáš masox a pak o něm píšeš.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 23.6.2016 12:04  26499
kvitkoškoda, žádné trávicí obtíže u nás nikdo neměl
puschpull puschpull být nad věcí, pohoda a klid ... - AV-Com (Homepage) 23.6.2016 07:32 - Oblíbené kluby (20:50) 26498
:-) to je pravda. Musel by se ho udělat "kotel".
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 23.6.2016 07:22  26497
Třetí den už není.
puschpull puschpull být nad věcí, pohoda a klid ... - AV-Com (Homepage) 23.6.2016 07:01 - Oblíbené kluby (20:50) 26496
... a nejlepší je pak ten guláš 2. a 3. den! (Také preferuji kližku a hodně cibule)
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 23.6.2016 06:50  26495
Jestli jsem nedával:Guláš bez míchání:
1 kg vepř. masa - nejlépe plecko
3 větší cibule
může být paprika
5 stroužků česneku
2 čajové lžičky gulášového koření
3 čajové lžičky sladké mleté papriky
3 polévkové lžíce solamylu
sůl, pepř, chilli (feferonka)
0,75 - 1l vody

Maso, cibuli a česnek pokrájet, masoxy rozpustit a dolít vodou, vše řádně promíchat a dát do pekáče (simaxové misky). Přikrýt alobalem a péct 1,5 hodiny při 250°C. Nedolívat vodu, nemíchat, nesundávat alobal - prostě na to vůbec nesahat!
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 23.6.2016 06:48  26494
Jo a zapomněl jsem na papriku: na kilo klidně tři bílé papriky na drobné kousky, přidat tak asi spolu s masem.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 23.6.2016 06:45  26493
ScalexPrakticky vařím guláš taky tak. Rozdíly: Odvykl jsem si tam lít rum a nějak neshledávám změnu. Jak kdosi kdesi trefně poznamenal, ten požadavek rumu spíš vznikl proto, aby ho kuchař místo do hrnce vrazil v nestřežené chvilce do sebe.
Na rozdíl od tebe preferuju kližku. Poté plecko a pak možná krk.
No a maso do cibule vrazím pět minut před zalitím, o chvíli dřív, než papriku. Někdy kořením Vitaňáckou směsí na guláš. Ale myslím, že to jsou nepodstatné změny.
Co podtrhuji v souladu s tebou je: žádná mouka, dlouhý čas vaření, dobrá paprika.
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 22.6.2016 22:47 - Oblíbené kluby (21:46) 26492
Scalexdík

zatím jsem koukala na Vaňka, ale tohle taky vypadá dobře.
scalex Scalex 22.6.2016 22:42  26491
Wronski [26490]: přiznám se, že kližka není z mých oblíbených partií. Pokud dělám z kližky, tak to fakt táhnu hodiny, ale to se maso už rozpadá na fidloprčičky. Raději na guláš používám plec nebo když je pěkné maso, tak krk.
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 22.6.2016 22:32  26490
Scalex [26489]: Používáš kližku?
scalex Scalex 22.6.2016 22:15  26489
Sirin [26485]:

Klasický hospodský hovězí guláš, recept mám od hostinského, který ten guláš v nezměněné podobě vaříval asi 40 let.

Objemově (nikoli hmotnostně) masa stejně jako cibule, cibuli na vepřovým sádle opéct do hněda až skoro do spálena, těsně před přilitím trochy vody (nebo vývaru) krátce zasmahnout hodně kvalitní sladkou papriku (žádný oranžový prášek). Maso důkladně orestuju na druhé pánvi a přidávám ho do guláše až po zalití - nestane se mi tak, že by cibule už hořela a maso ještě nebylo, nebo naopak cibule ještě nebyla a maso s paprikou už jo. Do směsi cibule, papriky a vody přidám sůl a pepř, prolisovaný česnek a drcený nebo mletý kmín. A to maso. Majoránku a trochu sušeného libečku (opatrně, nepřelibečkovat to!) přidávám cca po hodině vaření.

Alespoň dvakrát, lépe vícekrát, vyredukovat na minimum (aby se to nepřipalovalo, ale aby se to "chytalo dna") a dolít vodou nebo vývarem (v případě používání slaného vývaru nebo třeba masoxu bacha na možné přesolení). Nelít tam toho moc, jen prostě doplnit tekutiny a zase redukovat. Nechat pomalu táhnout, nespěchat.

Pokud na hustotu nestačil cibulový základ, zahustit strouhankou ze suchého chleba. Žádná jíška, žádná mouka.

Půl minuty před dovařením do guláše hvízdnout panáka tuzemáku, nechat naposledy projít varem, stáhnout z ohně, nechat vychladnout, šoupnout do ledničky a na 24 hodin zapomenout, že nějaký guláš máme. Po 24 hodinách zabořit rypáky do té many nebeské a bezskrupulózně u té žranice mlaskat.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 22.6.2016 21:58  26488
vinylTuhle jsem pár kovářů taky našla, ale zradila mě od nich tchýně, musí se prý cca 15-20 minut tepelně upravovat (a spousta kovářích odkazů to potvrdilo) jinak mohou způsobit trávicí obtíže, takže žádná rychlo smaženice nebyla:-( Ale asi jsme moc opatrné.
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 22.6.2016 20:23  26487
Sirin [26485]: Nj, nemáme.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt