Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Nudou jsi opuch?
Navštiv Lopuch!

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
scalex Scalex 25.7.2016 08:45  26504
Au, tohleto náplavkové "s příběhem" je strašlivý mor, skoro na úrovni "víc než jen dobroty"...
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 24.7.2016 19:25 - Oblíbené kluby (09:13) 26503
pred x lety se tu velmi doporucoval nakladany syr a jine dobroty od postizenych - tak ted shaneji na startovaci na pojizdnou prodejnu...
sven Sven ukaž člověku smrt a smíří se s horečkou 21.7.2016 17:08  26502
fígl na gulášzároveň s cibulí dát na sádlo pokrájené rajče ( 1 na 4 porce) a při smažení odškrabovat ode dna, rajče zkaramelizuje a dá guláši takovou navinulou chuť. Zkuste a nebudete chápat.... :-)
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 28.6.2016 17:05  26501
Díky, nevšiml jsem si při CTRL-C / CTRL-V
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 26.6.2016 11:58  26500
Royal 26495V seznamu ingrediencí nemáš masox a pak o něm píšeš.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 23.6.2016 12:04  26499
kvitkoškoda, žádné trávicí obtíže u nás nikdo neměl
puschpull puschpull být nad věcí, pohoda a klid ... - AV-Com (Homepage) 23.6.2016 07:32 - Oblíbené kluby (08:57) 26498
:-) to je pravda. Musel by se ho udělat "kotel".
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 23.6.2016 07:22  26497
Třetí den už není.
puschpull puschpull být nad věcí, pohoda a klid ... - AV-Com (Homepage) 23.6.2016 07:01 - Oblíbené kluby (08:57) 26496
... a nejlepší je pak ten guláš 2. a 3. den! (Také preferuji kližku a hodně cibule)
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 23.6.2016 06:50  26495
Jestli jsem nedával:Guláš bez míchání:
1 kg vepř. masa - nejlépe plecko
3 větší cibule
může být paprika
5 stroužků česneku
2 čajové lžičky gulášového koření
3 čajové lžičky sladké mleté papriky
3 polévkové lžíce solamylu
sůl, pepř, chilli (feferonka)
0,75 - 1l vody

Maso, cibuli a česnek pokrájet, masoxy rozpustit a dolít vodou, vše řádně promíchat a dát do pekáče (simaxové misky). Přikrýt alobalem a péct 1,5 hodiny při 250°C. Nedolívat vodu, nemíchat, nesundávat alobal - prostě na to vůbec nesahat!
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 23.6.2016 06:48  26494
Jo a zapomněl jsem na papriku: na kilo klidně tři bílé papriky na drobné kousky, přidat tak asi spolu s masem.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 23.6.2016 06:45  26493
ScalexPrakticky vařím guláš taky tak. Rozdíly: Odvykl jsem si tam lít rum a nějak neshledávám změnu. Jak kdosi kdesi trefně poznamenal, ten požadavek rumu spíš vznikl proto, aby ho kuchař místo do hrnce vrazil v nestřežené chvilce do sebe.
Na rozdíl od tebe preferuju kližku. Poté plecko a pak možná krk.
No a maso do cibule vrazím pět minut před zalitím, o chvíli dřív, než papriku. Někdy kořením Vitaňáckou směsí na guláš. Ale myslím, že to jsou nepodstatné změny.
Co podtrhuji v souladu s tebou je: žádná mouka, dlouhý čas vaření, dobrá paprika.
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 22.6.2016 22:47  26492
Scalexdík

zatím jsem koukala na Vaňka, ale tohle taky vypadá dobře.
scalex Scalex 22.6.2016 22:42  26491
Wronski [26490]: přiznám se, že kližka není z mých oblíbených partií. Pokud dělám z kližky, tak to fakt táhnu hodiny, ale to se maso už rozpadá na fidloprčičky. Raději na guláš používám plec nebo když je pěkné maso, tak krk.
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 22.6.2016 22:32  26490
Scalex [26489]: Používáš kližku?

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt