Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Když diskuse,
tak s Lopuchem

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 15.8.2016 22:10  26512
At647 je nový model téhož, ale o dost lepší (640 fakt není nic moc). Mlýnek na obylí stojí dle revenzí za starou belu, ale nemám ho. Ano, pro cukroví potřebuješ ten tědůstovinovej extruder. Mám šnekovej odšťavňovač a ten je fajn. Jen pro oděťavování velkého množství ovoce (litry rybízu třeba) to chce koupit druhé sítko (když se ucpe tak vyměníš, pokračuješ dál a to ucpané mezitím vyčistíš). Dodá mechanika praha za cca 150 Kč.
muflonek muflonek z Perníkového lesa - srazy východočeské příjemné.o) 15.8.2016 13:41  26511
Scalex [26510]: no seznam příslušenství, které nutně potřebuji je hooodně dlouhý, tak uvítám zkušenosti...

V plánu je - mlýnek na obilí (kvůli máku) masomlýnek (ale ten počká, mám doma vegetariana), chopper, odšťavňovač, a Food procesor (zvládne strouhanku?) - jaký je rozdíl mezi AT640 a AT647 (jen v té nádobě z Tritanu a v ceně?) a pak by se mi líbilo to tvořítko na cukroví, ale jak jsem pochopila, na to potřebuji pak ten set na těstoviny?

scalex Scalex 15.8.2016 13:23  26510
muflonek: mám totéž, akorát jsem si teda už k tomu dokoupil řadu serepetiček a nějaké další mám v plánu třeba k vánocům. Hlavně pozor při dokupování, aby to bylo pro ten správný model.

Jo bacha, jestli máš myčku, tak si vždycky v návodu ke každé serepetičce přečti, co do myčky může a co ne. Abys nedopadla jako blbec Scalex, který umyl šneka z masomlejnku a následně se divil převelice (neboť šnek je hliníkový a po umytí v myčce špiní). Naštěstí to nebyla trvalá vada, vydrbal jsem to kartáčkem, promlel jsem v tom naškubanej molitan a mokrou drť ze skartovačky a už je to OK, ale bylo by lepší obejít se bez tohoto zážitku. 8^)
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 12.8.2016 08:43  26509
výborná volba!
muflonek muflonek z Perníkového lesa - srazy východočeské příjemné.o) 11.8.2016 20:44  26508
Tak po mnoha diskuzích bude v mojí kuchyni tohle:o) - Díky všem, kteří dobře poradili.o)
puschpull puschpull být nad věcí, pohoda a klid ... - AV-Com (Homepage) 6.8.2016 09:36  26507
nečekal jsem toale tento "tatarák" je skvělý!
Recept na lilkový tatarák » Paleo snadno
rozhodně si ho budeme dávat častěji. :-)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 25.7.2016 16:35  26506
Dobroty s příběhem jsme měli na svatbě:-)
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 25.7.2016 14:00  26505
Scalexbohuzel, no :-( ale pokud vim, tak to jsou fakt dobroty a clovek udela dobrou vec :-)
scalex Scalex 25.7.2016 09:45  26504
Au, tohleto náplavkové "s příběhem" je strašlivý mor, skoro na úrovni "víc než jen dobroty"...
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 24.7.2016 20:25  26503
pred x lety se tu velmi doporucoval nakladany syr a jine dobroty od postizenych - tak ted shaneji na startovaci na pojizdnou prodejnu...
sven Sven ukaž člověku smrt a smíří se s horečkou 21.7.2016 18:08  26502
fígl na gulášzároveň s cibulí dát na sádlo pokrájené rajče ( 1 na 4 porce) a při smažení odškrabovat ode dna, rajče zkaramelizuje a dá guláši takovou navinulou chuť. Zkuste a nebudete chápat.... :-)
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 28.6.2016 18:05  26501
Díky, nevšiml jsem si při CTRL-C / CTRL-V
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 26.6.2016 12:58  26500
Royal 26495V seznamu ingrediencí nemáš masox a pak o něm píšeš.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 23.6.2016 13:04  26499
kvitkoškoda, žádné trávicí obtíže u nás nikdo neměl
puschpull puschpull být nad věcí, pohoda a klid ... - AV-Com (Homepage) 23.6.2016 08:32  26498
:-) to je pravda. Musel by se ho udělat "kotel".

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt