Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Něco navíc v zeleném?
A proč ne...

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 18.8.2016 20:04  26519
puschpulla nebo na ní má člověk chuť. Mrkvová šťáva je mňam.
puschpull puschpull být nad věcí, pohoda a klid ... - AV-Com (Homepage) 18.8.2016 13:30 - Oblíbené kluby (09:09) 26518
Není zdravější tu zeleninu jíst (kousat) než pít odstředěnou a vymačkanou šťávu?
Ale samozřejmě občas člověk ovocnou či zeleninovou šťávu potřebuje pro přípravu jiných jídel.
scalex Scalex 18.8.2016 13:20  26517
Naopak, z odstředivky teče mrkev jak o život, výtěžnost výborná. Já dělám hodně zeleninové šťávy, takže odšťavňuju mrkev, celer, petržel, ředkvičky, červenou řepu, bílou ředkev a podobné tvrdé věci a ta odstředivka to zvládá dobře.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 16.8.2016 20:57  26516
muflaJablka uplně v pohodě(musej se ale pokrájet na 1/4, mrkev blbě, vyteče z ní málo šťávy. Jabkovej mošt je ze šnekáče mnohem chutnější a hustý.
scalex Scalex 16.8.2016 16:42  26515
Strouhanka se dá dělat foodprocesorem (zatím nemám bubínkové struhadlo), má v sobě klasické strouhací kolečko. Jde to dobře a rychle, akorát tam jsou dvě nevýhody - housku je nutno rozlámat, neprojde podávací trubicí, a drobky při strouhání poletují po celé lince, takže po dokončení strouhání je potřeba řádně vyluxovat. Kdo si předem naláme pečivo na menší kousky, ten udělá dobře - pak se dá vždycky nacpat pár kousků a ucpat plnící otvor dlaní. Já mám teda kromě foodprocesoru 647 i kráječ AT 340, který umí v podstatě to samé, ale má navíc kolečko ještě vhodnější pro strouhanku. Navíc já většinou dělám strouhanky jednou za čas pár kilo, takže se mi lépe dělá na AT 340, který je "průtokový", než AT 647, který je po zaplnění nutné vysypat.

Šnekový odšťavňovač mám taky v plánu, protože odstředivý používám dost často, ale na bobule je to slabé (nevytěží je to tak, jak by mohlo). Na jablka a mrkev bude vhodnější odstředivka. Ono holt každé chce svoje, pevné materiály lépe zvládne odstředivka, ale když tam dám třeba víno, tak ten odpad z toho je furt ještě hodně vlhkej. Člověk prostě musí počítat s tím, že při odšťavňování se toho dost zaprasí. Jo a je dobrý překonat lenost a umývat to hned po odšťavnění. Jak to zaschne, jsou to galeje. Vlastní zkušenost. 8^)

Mlýnek na obilí nemám, tu trochu máku, co jednou za rok potřebuju namlít, melu prastarým makomlýnkem.

Na masomlejnku jsem mlel nejen maso (výborná domácí paštika, klobásová směs a chystám se i na ty kenwoodem vychvalované kebbe), ale i spoustu ovoce na marmelády. Když si vzpomenu na ty hodiny točení klikou v předchozích letech... brrrr. 8^)


muflonek muflonek z Perníkového lesa - srazy východočeské příjemné.o) 15.8.2016 23:31  26514
phanny [26512]: a ten šnekáč zvládne i jablka či mrkev?
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 15.8.2016 22:11  26513
na strohanku to chce bubínkové struhadlo, v setu s tím šnekovým odšťavovačem
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 15.8.2016 22:10  26512
At647 je nový model téhož, ale o dost lepší (640 fakt není nic moc). Mlýnek na obylí stojí dle revenzí za starou belu, ale nemám ho. Ano, pro cukroví potřebuješ ten tědůstovinovej extruder. Mám šnekovej odšťavňovač a ten je fajn. Jen pro oděťavování velkého množství ovoce (litry rybízu třeba) to chce koupit druhé sítko (když se ucpe tak vyměníš, pokračuješ dál a to ucpané mezitím vyčistíš). Dodá mechanika praha za cca 150 Kč.
muflonek muflonek z Perníkového lesa - srazy východočeské příjemné.o) 15.8.2016 13:41  26511
Scalex [26510]: no seznam příslušenství, které nutně potřebuji je hooodně dlouhý, tak uvítám zkušenosti...

V plánu je - mlýnek na obilí (kvůli máku) masomlýnek (ale ten počká, mám doma vegetariana), chopper, odšťavňovač, a Food procesor (zvládne strouhanku?) - jaký je rozdíl mezi AT640 a AT647 (jen v té nádobě z Tritanu a v ceně?) a pak by se mi líbilo to tvořítko na cukroví, ale jak jsem pochopila, na to potřebuji pak ten set na těstoviny?

scalex Scalex 15.8.2016 13:23  26510
muflonek: mám totéž, akorát jsem si teda už k tomu dokoupil řadu serepetiček a nějaké další mám v plánu třeba k vánocům. Hlavně pozor při dokupování, aby to bylo pro ten správný model.

Jo bacha, jestli máš myčku, tak si vždycky v návodu ke každé serepetičce přečti, co do myčky může a co ne. Abys nedopadla jako blbec Scalex, který umyl šneka z masomlejnku a následně se divil převelice (neboť šnek je hliníkový a po umytí v myčce špiní). Naštěstí to nebyla trvalá vada, vydrbal jsem to kartáčkem, promlel jsem v tom naškubanej molitan a mokrou drť ze skartovačky a už je to OK, ale bylo by lepší obejít se bez tohoto zážitku. 8^)
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 12.8.2016 08:43  26509
výborná volba!
muflonek muflonek z Perníkového lesa - srazy východočeské příjemné.o) 11.8.2016 20:44  26508
Tak po mnoha diskuzích bude v mojí kuchyni tohle:o) - Díky všem, kteří dobře poradili.o)
puschpull puschpull být nad věcí, pohoda a klid ... - AV-Com (Homepage) 6.8.2016 09:36 - Oblíbené kluby (09:09) 26507
nečekal jsem toale tento "tatarák" je skvělý!
Recept na lilkový tatarák » Paleo snadno
rozhodně si ho budeme dávat častěji. :-)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 25.7.2016 16:35  26506
Dobroty s příběhem jsme měli na svatbě:-)
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 25.7.2016 14:00  26505
Scalexbohuzel, no :-( ale pokud vim, tak to jsou fakt dobroty a clovek udela dobrou vec :-)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt