Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Modrá je dobrá
zelená je lepší

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
jehudit Jehudit Ihmisveri on hankalaa siivota... 27.8.2016 17:50  26529
Puschpull - to, na co odkazuješ, není příliš relevantní zdroj. Všechny dosavadní výzkumy potvrzují negativní vliv nasycených mastných kyselin a trans mastných kyselin. Před nějakou dobou toto shrnoval článkem prof. Češka v časopise Vesmír.
puschpull puschpull být nad věcí, pohoda a klid ... - AV-Com (Homepage) 27.8.2016 14:14  26528
zajímavé čteníKardiochirurg o skutečných příčinách srdečních onemocnění
Věda, tvrdící, že nasycené tuky zvyšují hladinu cholesterolu v krvi, je rovněž slabá. Neboť teď už jistě víme, že cholesterol není příčinou kardiovaskulárních onemocnění. A poprask ohledně nasycených tuků je ještě absurdnější.
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 21.8.2016 17:58  26527
Super, takze vim, co si prat.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 21.8.2016 11:15  26526
funguje to stejně jako ty historické nástavce na masomlýnky
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 21.8.2016 11:14  26525
rybízano, šnekový ho vyšťavý dosucha.
puschpull puschpull být nad věcí, pohoda a klid ... - AV-Com (Homepage) 20.8.2016 19:14  26524
hm, tak jo
scalex Scalex 20.8.2016 18:48  26523
puschpull: "Není zdravější tu zeleninu jíst (kousat) než pít odstředěnou a vymačkanou šťávu?"

Asi je. Ale že bych za večer sežral v pevném stavu dvě salátové okurky, osm velkých rajčat, dvě kapie, čtyři velké mrkve, řapík celeru, dvě petržele, kus bílé ředkve a kus zelí, to jako fakt ne. Mám zeleninu rád, ale takovejhle trávožrout nejsem. Ale v tekutém stavu, když to dokořením a osolím, do sebe dostanu takovej mix prvků a vitamínů, jako z máločeho.


sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 20.8.2016 10:05  26522
Odstavni to ten rybiz opravdu do sucha? Uz leta schanim neco, cim udelat stavu na marmelady. Zatim pouzivame ruční nebo mixer nekdy z prvni republiky.
sirius Sirius youth is wasted on the young 19.8.2016 13:57  26521
" Není zdravější tu zeleninu jíst (kousat) než pít odstředěnou a vymačkanou šťávu? "

URČITĚ
puschpull puschpull být nad věcí, pohoda a klid ... - AV-Com (Homepage) 18.8.2016 19:06  26520
phannyJasně ta mrkvová je opravdu fajn! Mám ji rád.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 18.8.2016 19:04  26519
puschpulla nebo na ní má člověk chuť. Mrkvová šťáva je mňam.
puschpull puschpull být nad věcí, pohoda a klid ... - AV-Com (Homepage) 18.8.2016 12:30  26518
Není zdravější tu zeleninu jíst (kousat) než pít odstředěnou a vymačkanou šťávu?
Ale samozřejmě občas člověk ovocnou či zeleninovou šťávu potřebuje pro přípravu jiných jídel.
scalex Scalex 18.8.2016 12:20  26517
Naopak, z odstředivky teče mrkev jak o život, výtěžnost výborná. Já dělám hodně zeleninové šťávy, takže odšťavňuju mrkev, celer, petržel, ředkvičky, červenou řepu, bílou ředkev a podobné tvrdé věci a ta odstředivka to zvládá dobře.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 16.8.2016 19:57  26516
muflaJablka uplně v pohodě(musej se ale pokrájet na 1/4, mrkev blbě, vyteče z ní málo šťávy. Jabkovej mošt je ze šnekáče mnohem chutnější a hustý.
scalex Scalex 16.8.2016 15:42  26515
Strouhanka se dá dělat foodprocesorem (zatím nemám bubínkové struhadlo), má v sobě klasické strouhací kolečko. Jde to dobře a rychle, akorát tam jsou dvě nevýhody - housku je nutno rozlámat, neprojde podávací trubicí, a drobky při strouhání poletují po celé lince, takže po dokončení strouhání je potřeba řádně vyluxovat. Kdo si předem naláme pečivo na menší kousky, ten udělá dobře - pak se dá vždycky nacpat pár kousků a ucpat plnící otvor dlaní. Já mám teda kromě foodprocesoru 647 i kráječ AT 340, který umí v podstatě to samé, ale má navíc kolečko ještě vhodnější pro strouhanku. Navíc já většinou dělám strouhanky jednou za čas pár kilo, takže se mi lépe dělá na AT 340, který je "průtokový", než AT 647, který je po zaplnění nutné vysypat.

Šnekový odšťavňovač mám taky v plánu, protože odstředivý používám dost často, ale na bobule je to slabé (nevytěží je to tak, jak by mohlo). Na jablka a mrkev bude vhodnější odstředivka. Ono holt každé chce svoje, pevné materiály lépe zvládne odstředivka, ale když tam dám třeba víno, tak ten odpad z toho je furt ještě hodně vlhkej. Člověk prostě musí počítat s tím, že při odšťavňování se toho dost zaprasí. Jo a je dobrý překonat lenost a umývat to hned po odšťavnění. Jak to zaschne, jsou to galeje. Vlastní zkušenost. 8^)

Mlýnek na obilí nemám, tu trochu máku, co jednou za rok potřebuju namlít, melu prastarým makomlýnkem.

Na masomlejnku jsem mlel nejen maso (výborná domácí paštika, klobásová směs a chystám se i na ty kenwoodem vychvalované kebbe), ale i spoustu ovoce na marmelády. Když si vzpomenu na ty hodiny točení klikou v předchozích letech... brrrr. 8^)



[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt