Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Když diskuse,
tak s Lopuchem

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
puschpull puschpull být nad věcí, pohoda a klid ... - AV-Com (Homepage) 27.8.2016 18:08  26530
Vliv stravy na naše zdraví.:-)
v pohodě, jen to velmi koresponduje s mými zkušenostmi okolo vlivu stravy na zdraví, které jsem si na sobě ověřil v průběhu tzv. Whole30 a také třeba:
Milan Calábek: Fruktóza jako sladidlo ničí naše játra, způsobuje obezitu a stojí za celou řadou nemocí | Kupředu do minulosti
a
Parkinson, Alzheimer, rakovina, cukrovka. Milan Calábek radí, jak tyto nemoci léčit přírodními látkami | Kupředu do minulosti

ale každý ať si jí jak mu vyhovuje. Nic se nedá paušalizovat. Někomu nevyhovuje mouka či cukry, jinému zase mastná strava, atd... Univerzální řešení neexistuje.

Sám na sobě jsem si ověřil, že i ve vyšším věku se dá získat ztracená kondice, zbavit se únavy a nadbytečné kilogramy. Bez jakéhokoliv hladovění či nějakých negativních dopadů.

Co tvrdí oficiální medicína mě moc nezajímá. Pracuji v nemocnici skoro 30 roků a vím co někteří lékaři ohledně stravy říkají. I mezi nimi jsou odlišné přístupy. Jednoznačně ale žádný z nich nemá rád tlusté pacienty.
jehudit Jehudit Ihmisveri on hankalaa siivota... 27.8.2016 17:50  26529
Puschpull - to, na co odkazuješ, není příliš relevantní zdroj. Všechny dosavadní výzkumy potvrzují negativní vliv nasycených mastných kyselin a trans mastných kyselin. Před nějakou dobou toto shrnoval článkem prof. Češka v časopise Vesmír.
puschpull puschpull být nad věcí, pohoda a klid ... - AV-Com (Homepage) 27.8.2016 14:14  26528
zajímavé čteníKardiochirurg o skutečných příčinách srdečních onemocnění
Věda, tvrdící, že nasycené tuky zvyšují hladinu cholesterolu v krvi, je rovněž slabá. Neboť teď už jistě víme, že cholesterol není příčinou kardiovaskulárních onemocnění. A poprask ohledně nasycených tuků je ještě absurdnější.
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 21.8.2016 17:58  26527
Super, takze vim, co si prat.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 21.8.2016 11:15  26526
funguje to stejně jako ty historické nástavce na masomlýnky
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 21.8.2016 11:14  26525
rybízano, šnekový ho vyšťavý dosucha.
puschpull puschpull být nad věcí, pohoda a klid ... - AV-Com (Homepage) 20.8.2016 19:14  26524
hm, tak jo
scalex Scalex 20.8.2016 18:48  26523
puschpull: "Není zdravější tu zeleninu jíst (kousat) než pít odstředěnou a vymačkanou šťávu?"

Asi je. Ale že bych za večer sežral v pevném stavu dvě salátové okurky, osm velkých rajčat, dvě kapie, čtyři velké mrkve, řapík celeru, dvě petržele, kus bílé ředkve a kus zelí, to jako fakt ne. Mám zeleninu rád, ale takovejhle trávožrout nejsem. Ale v tekutém stavu, když to dokořením a osolím, do sebe dostanu takovej mix prvků a vitamínů, jako z máločeho.


sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 20.8.2016 10:05  26522
Odstavni to ten rybiz opravdu do sucha? Uz leta schanim neco, cim udelat stavu na marmelady. Zatim pouzivame ruční nebo mixer nekdy z prvni republiky.
sirius Sirius youth is wasted on the young 19.8.2016 13:57  26521
" Není zdravější tu zeleninu jíst (kousat) než pít odstředěnou a vymačkanou šťávu? "

URČITĚ
puschpull puschpull být nad věcí, pohoda a klid ... - AV-Com (Homepage) 18.8.2016 19:06  26520
phannyJasně ta mrkvová je opravdu fajn! Mám ji rád.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 18.8.2016 19:04  26519
puschpulla nebo na ní má člověk chuť. Mrkvová šťáva je mňam.
puschpull puschpull být nad věcí, pohoda a klid ... - AV-Com (Homepage) 18.8.2016 12:30  26518
Není zdravější tu zeleninu jíst (kousat) než pít odstředěnou a vymačkanou šťávu?
Ale samozřejmě občas člověk ovocnou či zeleninovou šťávu potřebuje pro přípravu jiných jídel.
scalex Scalex 18.8.2016 12:20  26517
Naopak, z odstředivky teče mrkev jak o život, výtěžnost výborná. Já dělám hodně zeleninové šťávy, takže odšťavňuju mrkev, celer, petržel, ředkvičky, červenou řepu, bílou ředkev a podobné tvrdé věci a ta odstředivka to zvládá dobře.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 16.8.2016 19:57  26516
muflaJablka uplně v pohodě(musej se ale pokrájet na 1/4, mrkev blbě, vyteče z ní málo šťávy. Jabkovej mošt je ze šnekáče mnohem chutnější a hustý.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt