Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Modrá je dobrá
zelená je lepší

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 14.9.2016 19:18  26537
Aniel [26536]: Že to vyrábí Hollandia je tam někde napsané, předpokládám, že?
aniel Aniel Kdo ví, ten si poradí. - Někdo i víckrát... 14.9.2016 19:15  26536
Cokoladu na vareni (50% kakaa) :) jejich pilos plnotucne mleko je ve skutecnosti olma, spoustu jogurtu vyrabi hollandie (ale taky jsou tam polske jogurty, vetsinou to jde poznat podle ceny) U nas maji dobrou zeleninu, hodne je ji ceske.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 14.9.2016 19:01  26535
Kdo tu co máte vyzkoušeného kvalitního v Lidlu?
Já už jsem tady u nás tak zoufalá, že do něj snad začnu jezdit do Nymburka, protože nic lepšího v okolí není. Ale dnes jsem tam byla cestou od doktora a pro mě je to tam španělská vesnice, většina zboží pro mě naprosto neznámá.

Vím, že jsou tu mlsné huby, které tam nakupují a vyznají se :)
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 3.9.2016 13:33  26534
To, co se tu v poslední době objevilo, patří do konspiračních teorií a magie, takže příslušné kluby na lopuchu jsou.
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 28.8.2016 12:39  26533
Alternativní léčba nebo Zranění a nemoci. Já se těšil na tipy na jídlo a místo toho tady puschpull vrší sračky. Tady je to silně OT, nepokračovat, prosím.
puschpull puschpull být nad věcí, pohoda a klid ... - AV-Com (Homepage) 28.8.2016 10:38  26532
Chtělo by to debatu přesunout jinam.Zde je tohle všechno OT. Klub o vlivu stravy na zdraví tu asi není ...
Celá problematika je velmi složitá, každý člověk reaguje jinak, má "jiný metabolismus", ... Osobně jsem si nechal u své lékařky udělat krevní a močové testy před programem, v průběhu i při jeho dokončení. Ve všech parametrech došlo ke zlepšení.
Takže u mě jak subjektivní pocity tak objektivní parametry - posun k lepšímu.
Při výšce 172 cm (věk 54 roků) došlo ke srovnání váhy - shodil jsem cca 20 kg. Měl jsem nějakých 95-100 kg na začátku změny stravy. Pocit únavy a bolavé klouby. To již nyní zhruba od ledna neznám.
V průběhu "uvolněného režimu" stravování - cca od března do srpna 2016 jsem si opakovaně ověřil, že cukr, mléčné výrovky, výrobky z obilovin - mi nesvědčí.
V programu (dobrovolném) tvořila má strava přibližně ze 70% zelenina, 10% ovoce, 15 % maso, + zbytek - ořechy, vajíčka, koření ...
Vzhledem k přínosu tohoto stravování najíždím nyní od září do konce listopadu na opakování.
U mě bylo součástí této změny cvičení - posilování a dlouhé víkendové "výšlapy" do hor.
Na batohu - bederní opasek jsem musel "utáhnout" o nějakých 25 cm. Všechny staré kalhoty mi začaly padat tak, že jsem je musel vyřadit ze svého šatníku a koupit nové. Řešení pomocí pásků bylo od jisté doby spíše směšné. Došlo ke zlepšení nálady, vymizelo "mrzoutství", krásně se mi usínalo a spalo. Ráno jsem vždy vstával svěží, bez pocitu únavy. :-)
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 28.8.2016 10:23  26531
JehuditJak jsem to pochytil já, tak stav se má tak, že vysoká hladina LDL a nízká HDL mají vliv na kardiovaskulární onemocnění, ale zdá se, že dietou lze obojí ovlivnit velmi málo.
puschpull puschpull být nad věcí, pohoda a klid ... - AV-Com (Homepage) 27.8.2016 18:08  26530
Vliv stravy na naše zdraví.:-)
v pohodě, jen to velmi koresponduje s mými zkušenostmi okolo vlivu stravy na zdraví, které jsem si na sobě ověřil v průběhu tzv. Whole30 a také třeba:
Milan Calábek: Fruktóza jako sladidlo ničí naše játra, způsobuje obezitu a stojí za celou řadou nemocí | Kupředu do minulosti
a
Parkinson, Alzheimer, rakovina, cukrovka. Milan Calábek radí, jak tyto nemoci léčit přírodními látkami | Kupředu do minulosti

ale každý ať si jí jak mu vyhovuje. Nic se nedá paušalizovat. Někomu nevyhovuje mouka či cukry, jinému zase mastná strava, atd... Univerzální řešení neexistuje.

Sám na sobě jsem si ověřil, že i ve vyšším věku se dá získat ztracená kondice, zbavit se únavy a nadbytečné kilogramy. Bez jakéhokoliv hladovění či nějakých negativních dopadů.

Co tvrdí oficiální medicína mě moc nezajímá. Pracuji v nemocnici skoro 30 roků a vím co někteří lékaři ohledně stravy říkají. I mezi nimi jsou odlišné přístupy. Jednoznačně ale žádný z nich nemá rád tlusté pacienty.
jehudit Jehudit Ihmisveri on hankalaa siivota... 27.8.2016 17:50  26529
Puschpull - to, na co odkazuješ, není příliš relevantní zdroj. Všechny dosavadní výzkumy potvrzují negativní vliv nasycených mastných kyselin a trans mastných kyselin. Před nějakou dobou toto shrnoval článkem prof. Češka v časopise Vesmír.
puschpull puschpull být nad věcí, pohoda a klid ... - AV-Com (Homepage) 27.8.2016 14:14  26528
zajímavé čteníKardiochirurg o skutečných příčinách srdečních onemocnění
Věda, tvrdící, že nasycené tuky zvyšují hladinu cholesterolu v krvi, je rovněž slabá. Neboť teď už jistě víme, že cholesterol není příčinou kardiovaskulárních onemocnění. A poprask ohledně nasycených tuků je ještě absurdnější.
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 21.8.2016 17:58  26527
Super, takze vim, co si prat.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 21.8.2016 11:15  26526
funguje to stejně jako ty historické nástavce na masomlýnky
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 21.8.2016 11:14  26525
rybízano, šnekový ho vyšťavý dosucha.
puschpull puschpull být nad věcí, pohoda a klid ... - AV-Com (Homepage) 20.8.2016 19:14  26524
hm, tak jo
scalex Scalex 20.8.2016 18:48  26523
puschpull: "Není zdravější tu zeleninu jíst (kousat) než pít odstředěnou a vymačkanou šťávu?"

Asi je. Ale že bych za večer sežral v pevném stavu dvě salátové okurky, osm velkých rajčat, dvě kapie, čtyři velké mrkve, řapík celeru, dvě petržele, kus bílé ředkve a kus zelí, to jako fakt ne. Mám zeleninu rád, ale takovejhle trávožrout nejsem. Ale v tekutém stavu, když to dokořením a osolím, do sebe dostanu takovej mix prvků a vitamínů, jako z máločeho.



[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt