Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Když diskuse,
tak s Lopuchem

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 9.1.2017 08:11  26596
Anka [26594]: takze mam ty prvni dve prodat? :-)
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 8.1.2017 22:48  26595
(Navíc to má hezkou grafickou úpravu.)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 8.1.2017 22:46  26594
Scalex [26593]: Dostala jsem k narozeninám, protože z těch dvou českých Vaňkovek mám jen jednu, tu druhou, a o tu první, kterou potřebuji mnohem častěji, jsem se přetahovala s mámou. Teď můžu prodat tu druhou, Velká stačí.
scalex Scalex 8.1.2017 22:29  26593
Dnes jsem vařil už asi páté jídlo z Vaňkovy Velké kuchařky a přijde mi, že je to geniální kniha (zvlášť pro ty, kteří ještě nemají žádnou z jeho předchozích knih věnovaných tuzemské kuchyni, protože recepty ve Velké jsou z části převzaté z dřívějších knih a jen lehce doladěné). Jestliže dosud byly předávaným kuchařským klenotem knihy Kuchařka naší vesnice a Vaříme zdravě, chutně, hospodárně, tak teď už je možné obě založit do archivu nebo do sběru, protože tohle je kuchařka hodná 21. století.

Žádné náhražky, žádné babicování a zároveň žádné blbnutí s exotickými surovinami v jídlech, ve kterých nemají co dělat. Všechny recepty použitelné, srozumitelně popsané (byť odpůrci "dozlatova" tam přesné časy nenajdou), obrovská spousta drobných rad a tipů (nikdy jsem netušil, jak velký vliv na chuť a sílu guláše bude mít prostý fakt, že si cibule po důkladném orestování deset minut odpočine mimo oheň a pak teprv se znovu rozpálí a bude pokračovat s masem a dalšími ingrediencemi). Když si uvědomím, že tenhle knižní klenot lze pořídit za blbou pětistovku (na megaknihách.cz je totiž o stovku zlevněná a poštovné zdarma), jde mi z toho mozek šejdrem. Nejlepší investice do domácího vaření od doby, co jsem si koupil Kenwooda. 8^)
brusla Brusla "Na západ jebu!" E. Kusturica 14.12.2016 16:58  26592
PotvurkaTy jsem zkoušela jednou, mám je moc ráda. Samozřejmě se mi to nepovedlo :) Řekla bych, že čím jednodušší recept, tím větší je u mě pravděpodobnost, že to podělám :)
potvurka Potvurka Žít a nechat žít... 14.12.2016 15:50  26591
dělám ze ztuženého tuku a šlehačky a myslím že to je podobné jako ty vaše sádlovky a je to výborné ;o) my je máme rádi ;o)
brusla Brusla "Na západ jebu!" E. Kusturica 13.12.2016 14:30  26590
kvitkoHm hm, asi to vyzkouším, dík za tip :) Mě sádlovky taky neuchvátily, ale pak mi jedna paní psala, že recept je nepřesnej. Sádlo prej má bejt nějak našlehaný a teplota pečení má odpovídat spíš sušení. Pak jsou prej opravdu dobrý.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 13.12.2016 14:12  26589
sádlovky znám, ale moc mě neuchvátily. Spíš mi šlo o náhražku másla v běžném pečení. Včera vyzkoušeno linecké těsto, půl tuku nahraženo sádlem a nechutná špatně i těsto bylo výborné jak při zpracování tak při pečení.
brusla Brusla "Na západ jebu!" E. Kusturica 13.12.2016 12:14  26588
Existuje cukroví s názvem "sádlovky", prej je to moc dobrý.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 12.12.2016 17:06  26587
sádlo má smysl tam, kde je potřeba extra křehkost. U cukroví je lepší máslo, dodá další rozměr chuti.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 12.12.2016 09:10  26586
pečete někdo cukroví s použitím sádla? Třeba linecké, rohlíčky atd?
brusla Brusla "Na západ jebu!" E. Kusturica 22.11.2016 21:25  26585
Na marinadu si davam pozor. Kdyz byl tata jeste zdravej, tak griloval snad kazdej tejden kureci. Jelikoz u toho chlastal jak duba, mel to vzdycky polosyrovy. Odmitali jsme to s brachou jist a divim se, ze z toho nikomu nic nebylo...
jehudit Jehudit Ihmisveri on hankalaa siivota... 22.11.2016 18:44  26584
Po letních grilovačkách je zvýšenej výskyt... nedostatečně tepelně upravené nebo kontaminace marinádou, ve které bylo maso naložené, apod. (bez tepelné úpravy).
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 22.11.2016 17:05  26583
vse ukazovalo na nedodelane drubezi...
tessien Tessien Of course slavery is the worst thing - that ever happened. But maybe... 22.11.2016 16:22  26582
zblunce [26581]: a mela jsi to z medium steaku?

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt