Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Komu se nelení,
tomu se zelení.

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
muflonek muflonek z Perníkového lesa - srazy východočeské příjemné.o) 9.1.2017 11:54  26603
Scalex [26593]: díky za tip, co si pořídit.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 9.1.2017 11:14  26602
Btw už na první pohled se obávám, že bez chyb se to zase neobešlo, protože c receptu na 350 g přepuštěného másla se používá 250 g másla.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 9.1.2017 11:11  26601
Kvitko: Proto se mi nejvíc líbí ta první, max. druhá. Ostatní je už trochu zbytečné.

Zblunce: Netuším, jak velký je rozdíl. Ani jsem ji ještě neprohlédla celou. Na začátku je několik desítek stran fotek zvířat a krajiny a povídání o tom.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 9.1.2017 09:55  26600
spis jestli je toho ve Velke o tolik navic :-)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 9.1.2017 09:50  26599
Já mám tři Vaňkovky - Poklady, Kouzla a Snadno a rychle-Ježíšek usoudil, že nemám čas na vaření .. ale klidně bych z nich vybrala jen některé recepty, spoustu jich ani zkoušet nebudu, obzvlášť v Kouzlech je dost takových speciálek jako smažená telecí hlava, játra v bránici, beraní krky apod. Pro mě dost zbytečných receptů, ale zas spousta zajímavých. Asi si prohlídnu tu Velkou, že by nahradila ty co mám:-)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 9.1.2017 09:49  26598
zblunce [26596]: Jestli máš velkou, tak klidně. Je to jen slepenec.
teketapa Teketapa Říkejte mi - Teke 9.1.2017 09:03  26597
Takže si jí mám fakt koupit, jo?
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 9.1.2017 08:11  26596
Anka [26594]: takze mam ty prvni dve prodat? :-)
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 8.1.2017 22:48  26595
(Navíc to má hezkou grafickou úpravu.)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 8.1.2017 22:46  26594
Scalex [26593]: Dostala jsem k narozeninám, protože z těch dvou českých Vaňkovek mám jen jednu, tu druhou, a o tu první, kterou potřebuji mnohem častěji, jsem se přetahovala s mámou. Teď můžu prodat tu druhou, Velká stačí.
scalex Scalex 8.1.2017 22:29  26593
Dnes jsem vařil už asi páté jídlo z Vaňkovy Velké kuchařky a přijde mi, že je to geniální kniha (zvlášť pro ty, kteří ještě nemají žádnou z jeho předchozích knih věnovaných tuzemské kuchyni, protože recepty ve Velké jsou z části převzaté z dřívějších knih a jen lehce doladěné). Jestliže dosud byly předávaným kuchařským klenotem knihy Kuchařka naší vesnice a Vaříme zdravě, chutně, hospodárně, tak teď už je možné obě založit do archivu nebo do sběru, protože tohle je kuchařka hodná 21. století.

Žádné náhražky, žádné babicování a zároveň žádné blbnutí s exotickými surovinami v jídlech, ve kterých nemají co dělat. Všechny recepty použitelné, srozumitelně popsané (byť odpůrci "dozlatova" tam přesné časy nenajdou), obrovská spousta drobných rad a tipů (nikdy jsem netušil, jak velký vliv na chuť a sílu guláše bude mít prostý fakt, že si cibule po důkladném orestování deset minut odpočine mimo oheň a pak teprv se znovu rozpálí a bude pokračovat s masem a dalšími ingrediencemi). Když si uvědomím, že tenhle knižní klenot lze pořídit za blbou pětistovku (na megaknihách.cz je totiž o stovku zlevněná a poštovné zdarma), jde mi z toho mozek šejdrem. Nejlepší investice do domácího vaření od doby, co jsem si koupil Kenwooda. 8^)
brusla Brusla "Na západ jebu!" E. Kusturica 14.12.2016 16:58  26592
PotvurkaTy jsem zkoušela jednou, mám je moc ráda. Samozřejmě se mi to nepovedlo :) Řekla bych, že čím jednodušší recept, tím větší je u mě pravděpodobnost, že to podělám :)
potvurka Potvurka Žít a nechat žít... 14.12.2016 15:50  26591
dělám ze ztuženého tuku a šlehačky a myslím že to je podobné jako ty vaše sádlovky a je to výborné ;o) my je máme rádi ;o)
brusla Brusla "Na západ jebu!" E. Kusturica 13.12.2016 14:30  26590
kvitkoHm hm, asi to vyzkouším, dík za tip :) Mě sádlovky taky neuchvátily, ale pak mi jedna paní psala, že recept je nepřesnej. Sádlo prej má bejt nějak našlehaný a teplota pečení má odpovídat spíš sušení. Pak jsou prej opravdu dobrý.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 13.12.2016 14:12  26589
sádlovky znám, ale moc mě neuchvátily. Spíš mi šlo o náhražku másla v běžném pečení. Včera vyzkoušeno linecké těsto, půl tuku nahraženo sádlem a nechutná špatně i těsto bylo výborné jak při zpracování tak při pečení.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt