Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Diskuze na Lopuchu,
pohlazení na duchu

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
brusla Brusla "Na západ jebu!" E. Kusturica 3.2.2018 00:55  26622
AnkaJako přílohu ke kuřecím kouskům na různý způsoby. Hrozně mi chutná ta, co maj třeba v Sakura's.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 2.2.2018 19:43  26621
Třeba tu nejobyčejnější sypanou někde v Penny. Ta bude lepit zaručeně.

Spíš řekni, na co konkrétně ji chceš.
brusla Brusla "Na západ jebu!" E. Kusturica 2.2.2018 13:47  26620
Ahoj, možná bych se měla zeptat spíš u vietnamců nebo japonců, ale asi to budete vědět :) Jakou rejži koupit když chci, aby lepila? Dík :-)))
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 21.1.2018 23:02  26619
kvitko [26618]: Dostala jsem od Jeziska, ale zatim jsem do toho nestacila nakouknout.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 20.1.2018 10:42  26618
Máte někdo Vaňka - Jednoduše&dokonale-kuře? Stojí za to? Případně neznáte obsah?.-)
ubi Ubi 3_33_33 - 2640 9.9.2017 11:27  26617
Pečené papriky s mletým masem
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 10.8.2017 00:27  26616
Díky za tipy!
klupi klupi velké a ještě větší - štěstíčko 8.8.2017 18:11  26615
já od pečení chleba v pekárně ustoupila ... takže peču buď tenhle bez hnětení a nebo kváskový
scalex Scalex 8.8.2017 17:27  26614
Ad slanost - dá se řešit tak, že se v pozdějších fázích pečení potře pomocí mašlovačky horní část chleba hodně slanou vodou. Nebo alternativně se ta horní část chleba posype hrubou solí a kmínem.

Dát víc soli samozřejmě lze i přímo do těsta, pak tam většinou šoupnu navíc čajovou lžičku cukru, aby droždí mělo co žrát a líp to vyběhlo. Nebo jsem sůl přidával v té fázi, kdy mi pekárna pípá, že je čas případně přidat do těsta nějaké další ingredience (oříšky, semínka a tak). Vyzkoušej při každém pečení nějakou jinou variantu, jak tu směs z Lidlu povýšit, a uvidíš, co ti bude šmakovat nejvíc.

Jinak kmín si do té směsi přidávám, do těsta drcený, přinejhorším mletý, na povrch chleba pak celý.

Jo a protože často nakupuju koření od Antonína (link v záhlaví), hlavně úžasnou maďarskou papriku, která chutná a barví jak prase, tak si současně objednávám Chlebové koření. Je sice spíš určeno na vlastní kváskový chleba, ale dá se tím i dochutit kupovaná směs. Hlavní složkou je koření Černucha, dává to chlebu zajímavou příchuť.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 8.8.2017 00:21  26613
Někdo nějaký tip na chleba z domácí pekárny? Co přidat, jak upéct atd. Idea je směs z Lídlu, normální "selský" bílý chleba. Ale nebráním se moc ani vlastní směsi, pokud to budou ingredience sehnatelné na vesnici (u nás Lidl a Penny, v sousedním městě k tomu Albert a Kaufland).
Rád bych chleba slanější, ale to zas tak nenakyne, takže asi přidat droždí, taky mám rád dost kmínu, asi celý - nedrcený?
puschpull puschpull být nad věcí, pohoda a klid ... - AV-Com (Homepage) 9.2.2017 15:53  26612
https://www.panvicky.cz/portofino-hluboka-indukcni-panev-28cm.html
puschpull puschpull být nad věcí, pohoda a klid ... - AV-Com (Homepage) 9.2.2017 15:50  26611
nashMy máme doma takové ten "sandwich" s kamenem na povrchu. Skvěle se udržuje, meje se skoro sám, vhodný i pro indukci (to bylo u nás zásadní). Nějaká italská značka, okolo 2 tisíc ...
nash nash poutník na cestě 9.2.2017 09:25  26610
Tefal už ne... :-) Asi zkusíme, tu litinu... po všem co jsem četl mi přijde univerzálnější.. u nás se dělá všechno od steaků až po palačinky...
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 8.2.2017 19:42  26609
Měl jsem nerez, litinu i černý plech, ale nejlepší je stejně Tefal :)
vinyl vinyl - ...jen si hraju 8.2.2017 17:38  26608
Nerezovou 32 cm mám už tak 10 let a furt jak nová, těžká jako blázen, asi 2 cm dno, ideální hlavně na opečení masa při vysoké teplotě. nerez se rozpálí na vyšší teplotu než povrch, takže je to někdy trochu tricky. Asi přijde na to co nejčastěji děláš.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt