Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Komu se nelení,
tomu se zelení.

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
tilka tilka dálky, ty bývaly blíž 17.7.2006 19:20  5165
Marci - asi už s křížkem po funuse, ale cuketu jsem dělávala zapečenou - na půlky, vydlabat, naplnit sekanou, pokrýt slaninkou a nakonec přidat nastrouhaný sýr. Také nebyla špatná varianta naplnit ji bramborovou kaší se žloutkem.
Zkoušel někdo plnit a zapékat cuketové květy?
klupi klupi velké a ještě větší - štěstíčko 15.7.2006 18:28  5164
kvitko [5163]: v jednom cestopisném seriálu dobývali domorodci v jihovýchodní Asii ságo

porazili nějaký strom, rozpůlili kmen, vydlabali tu dřevní hmotu, kůra jim sloužila jako vana, páč pak tam to rozštípaný dřevo promývali vodou strašně dlouho, až se jim začalo ságo usazovat ... byla to bílá hmota a připomínalo to bramborový škrob (alespoň vizuelně) ... když vylouhovali všechno, zabalili hrudku sága do lupenů poraženýho stromu a odnesli si to domů .. doma to pak vařili, vypadalo to, že ta hmota sklovatí a po vaření se to táhlo asi jako med .. podle komentáře, je to strašně výživný
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 15.7.2006 12:46  5163
čtu Káju Maříka a teď tam na mě vykouknulo nějaký ságo jako zavářka v polévce. V novějším vydání knihy je to zase vypuštěno a nahraženo rýží, ale rýže to není. Slyšeli jste o tom něco? Na netu to k nalezení je, ale zajímá mě, jestli o tom někdo někdy slyšel.
marcela 15.7.2006 07:38  5162
Hm, tak jsem tu ve starších našla zapečenou s těstovinami a grilovanou. Kdyby náhodou někdo měl recept na plněnou s nějakou dobrou náplní, sem s ním.
marcela 14.7.2006 21:07  5161
cuketaNebyl by prosím recept na plněnou cuketu? Případně třeba na jinou zajímavou úpravu? Díky
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 13.7.2006 07:10  5160
my mošt zavařovali do normálních sklenic na zavařování, vydržel pak dlouho. Jednou se poštěstilo ho zavařit do trojkových skleněných lahví od nějakých Mirind nebo od čeho to bylo, to taky nebylo špatný:-)
margot margot 12.7.2006 22:58  5159
Cider jsem ochutnala poprvé minulý týden v Irsku. Točený.
tilka tilka dálky, ty bývaly blíž 12.7.2006 21:52  5158
Kokos - není to problém. Od té doby, co i po lopu šířím slávu zdejších klobásek, mám stále nějaké v zásobě.
Sirin - v tom převařeném už nejsou vitamínky a má úplně jinou chuť, ten mražený se také pak musí rychle vypít, ale je hodnotnější.
kokos kokos 12.7.2006 21:28  5157
tilka [5155]: No a toje problém šáhnout si pro ně do lednice :-)  Tady byl někdo moc línej.
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 12.7.2006 21:26  5156
nebo se mošt dá převařit ( nesmí to bublat), nalít do plastových láhví, vyfouknout zbylý vzduch a pořádně zavřít. Vydrží to celou zimu, jen po otevření je nutné to rychle vyzunknout.
tilka tilka dálky, ty bývaly blíž 12.7.2006 21:20  5155
kvitkoJá také vyrábím. Není špatné dát pár lahví do mražáku, to je potom pitíčko v zimě!!! Když se do moštu dá trochu křenu, tak nezkvasí, ale to mi moc nechutnalo, pořád jsem čekala na tu klobásku o))))
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 12.7.2006 18:04  5154
tilkano to jo, ale zkvasenej mi moc nechutna, nejlepsi most je tesne po vymackani, akorat pak hrozi jeho rychle projiti telem:-) Je, a kolik jsme ho doma delavali no hruza dokonce i do pivnich sudu.
tilka tilka dálky, ty bývaly blíž 12.7.2006 17:05  5153
Cha chá!!! Takových ciderů jsme se za mlada napili!!! A zadarmo. On totiž jablečný mošt zkvasí už ta po třech dnech.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 12.7.2006 09:54  5152
zkouseli jste nekdo to digitalni predplatne Apetitu?
tuvok07 tuvok07 Jste z kraje Vysočina nebo tam jezdíte? - Pokud ano, pojďte sem! 11.7.2006 23:48  5151
phanny [5150]: Jasný, to si děláme doma zadara už dávno. Dobrůtka.
Oom [5149]: Spíš čůčo když už. Pivo bych tomu fakt neříkal, ani ve snu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt