Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Diskuze na Lopuchu,
pohlazení na duchu

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 31.7.2006 12:42  5288
gotregMně se to taky zdálo lákavý, dokud jsem to četla.. Když jsem to pak lepkavý hňácala na plech, tak už míň :-)).
gotreg 31.7.2006 12:17  5287
foxka: HA! HA!
to jen čtu a vypadá to lákavě!
HA!
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 31.7.2006 12:14  5286
MountbattenNo jo, když budeš mít jako odměrku šálek na kafe, tak ale nedávej celý prdopeč...
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 31.7.2006 12:13  5285
Jinak já právě dala do trouby tohle (s rybízem):

Linecké řezy s ovocem
Těsto:
10 dkg moučkového cukru
1 vanilkový cukr
25 dkg tuku – Hera,… - změklé
2 celá vejce
30 dkg hladké mouky
prášek do pečiva
Vše zpracovat v těsto (když se lepí, dle potřeby přidat mouku) a dát do lednice. Mezitím připravit

Hmotu na zalití:
3 celá vejce
2 kelímky zakysané smetany
20 dkg cukru krupice
trochu hladké mouky
Vše smíchat, aby vznikla tekutá kaše na zalití

Drobenka:
10 dkg másla – nerozhřívat
10 dkg cukru krupice
10 dkg hrubé mouky
Smíchat, tuk rozemnout, když se lepí, přidat mouku.
Těsto vyválíme na vymazaném a vysypaném plechu, poklademe ovocem, zalijeme hmotou ze smetany a posypeme drobenkou. Pečeme 40 minut při 190 st.


Ovšem klasicky mi to těsto nešlo vyválet (umím fakt jen ty "litý" buchty), tak jsem ho na lechu rozmačkala rukama - uvidíme....
mountbatten Mountbatten -4-x-fix...krucifix, jaxe s tim pracuje - Mountbattení sajta 31.7.2006 11:47  5283
ja myslim,ze termin odmerka, je to stejny,jako dil;-)A pak zalezi na potrebe velikosti buchty;-))

ja se musim rozhodnout,zsda bude pro me odmerka pullitr,nebo salek na kafe;-)))
mondy Mondy Ave, Caesar, - morituri te salutant 31.7.2006 11:45  5282
Termín odměrka jsem použila proto, že jiné množství se dá na malý plech a jiné na veliký plech. Doma používám půllitry :-).

ad máslo - rozhodně nejméně 10 dkg, rozpustit

prášek do pečiva se zamíchává do těsta až nakonec, aby se jeho účinky projevily až v troubě (viz vychytávky profíků)
gotreg 31.7.2006 10:58  5281
velký kelímek bílého jogurgu (250g), ten samý kelímek polohrubé mouky, půl kelímku cukru krystal, 2 vajíčka, prášek do pečiva
smíchat, chvilku nechat odstát a dále jak píše mondy :-)
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 31.7.2006 10:56  5280
buchtyMám dobrou zkušenost s produktem České buchty od Vitany.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 31.7.2006 10:54  5279
mondyprdopeč celej pytlík? A nakonec? Nemá se zamíchávat do mouky?
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 31.7.2006 10:51  5278
MondyJeště pro Mount dodej, jak velká je "odměrka". Já buchtu dělám jako "hrníčkvou", taky je moje oblíbená právě kvůli té jednoduchosti. A nemusí na ní být ani ta drobenka.
mountbatten Mountbatten -4-x-fix...krucifix, jaxe s tim pracuje - Mountbattení sajta 31.7.2006 10:49  5277
dik;-) To je opravdu nenarocne;-) Btw:jde nahradit olej maslem?(kolik asi tak deka?)
mondy Mondy Ave, Caesar, - morituri te salutant 31.7.2006 10:44  5276
Zapomněla jsem - prášek do pečiva se dává až nakonec :-).
mondy Mondy Ave, Caesar, - morituri te salutant 31.7.2006 10:43  5275
2 odměrky mouky, 1 odměrka cukru, 1/2 odměrky oleje, prášek do pečiva, 1-2 vajíčka - zamíchat, nalít na vysypaný plech (nebo vyložený pečícím papírem). Poklást ovocem, posypat drobenkou, upéct, vychladit, sníst. :-))
mountbatten Mountbatten -4-x-fix...krucifix, jaxe s tim pracuje - Mountbattení sajta 31.7.2006 10:27  5274
Merunkova buchtaPls poradte mi nejake (vase ozkousene a okolim pochvalovane;-) )recepty na buchtu s merunkama. Nejake nenarocne;-)))))
Diky!
scalex Scalex 31.7.2006 10:03  5273
Heřmánek: já do vaření uznávám jedině tuzemák a ti hospodští taky celý život do guláše nic jinýho nelijou. 8^)

Ale samozřejmě když je třeba nějaký zahraniční recept a do těsta či krému nějakého dezertu má jít rum, tak používám hnědý třtinový, je to vždy o dost lepší.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt