Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Nudou jsi opuch?
Navštiv Lopuch!

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 7.8.2006 12:15  5308
To by mi musel někdo uvařit, pač já vlastně ani nevím jak ta omajda má správně chutnat:-) Ale jinak mi školní jídelna nevadila, ba naopak. Dušená mrkev, špenát to byla mňamka.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 7.8.2006 12:04  5307
Zelené fazolky jsou geniální k bifteku. Nejlépe se slaninou. Je to jednoduchý, plátky slaniny i fazolky uděláš na pánvi a je to. Můžeš trochu pepře.
scalex Scalex 7.8.2006 11:40  5306
kvitko: no, je otázka, jestli to trauma nepřekonáš právě tím, že si to jídlo uvaříš sama a tentokrát bude dobré a ne jako ten rozvařený blaf z jídelny. Já dřív taky neměl rád křenovou omáčku nebo nedejbože dušenou mrkev a hrášek. Pak to doma uvařila manželka a já zjistil, že je to nejenže poživatelné, ale dokonce velmi chutné...
shelle Shelle - Good Service 7.8.2006 11:35  5305
Kvitko, Nechci te nejak ovlivnovat, ale zkus dat sanci te silene omacce z jidelny.
canuck 7.8.2006 11:28  5304
KvitkoZelene fazolky se hodne pouzivaji v thajske kuchyne, a me to takhle chutna asi nejvic. Na anglicky recipesource je jinak hodne receptu: http://www.recipesource.com/cgi-bin/search.cgi?search_string=green+beans
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 7.8.2006 11:21  5303
koukala jsem po netu ale nic moc mě nechytlo, akorát na nějakým jídelním lístku měli uvedeny zapečené zelené fazolky se slaninou a sýrem, ale bez receptu. Jak byste to vytvářeli?
misulina misulina 7.8.2006 10:38  5302
kvitkoVe Španělsku z nich dělali takové placky smažené, chutnalo to jako bramborák a jak je jinak moc nemusím, tak sem se po tom mohla utlouct;-)
scherie Scherie 7.8.2006 10:20  5301
Z fazolek salát:povařit v osolené vodě,nakrájet,přidat salám,vajíčko, cibulku, zálivku z hořčice+jogurt+pepř+sůl (případně podle chuti dodělat), dát vychladit.Docela to jde a nepřipomíná to onu omáčku z jídelny.
lumyska 7.8.2006 10:09  5300
My děláme fazolky jako normální přílohu - podusíme, zakápnem citronem, přisladíme, přisolíme (dle chuti) a zaprášíme moukou (ale jen lehoučce), aby to udělalo takovou tu světloučkou (musím použít to slovo) omáčku. Já to ale dělám bez té mouky, pže je to tak dietnější.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 7.8.2006 09:59  5299
kvitkonech je lehce osmazit a okoren korenim na grilovanou zeleninu a pouzij do salatu nebo jako prilohu...
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 7.8.2006 09:29  5298
matina toto jsem psala, že mám trauma ze školní jídelny:-)

nenufer: jo, do polívky je přidat jsem uvažovala, asi to tak dopadne, protože fakt nevím, co jinýho (krom té omáčky) se s tím dá dělat. Ještě jako příloha možná ..
mati 7.8.2006 08:41  5297
Usmažíš na másle cibuli, dáš fazolky, něcháš změknout, koření stačí harmonia chuti nebo sůl a pepř ( dle chuti ). Zaleješ smetanou, zahustíš a CHOTOFO. Podáváme s bramborem. Rychlý a celkem dobý :o)
nenufer 6.8.2006 18:26  5296
a čo takto polievku na kyslo?
Opražíš do sklovita jednu cibulku, zaprášiš to múkou, lyžičkou červenej papriky, opečieš a doleješ vodou. Rozmiešaš. Nasypeš fazulky, na drobnejšie kúsky nakrájané brambory a na koliečka párky. Necháš skoro uvariť. Spravíš zátrepku s kyslej smotany a hladkej múky, necháš prevariť múku. Pod¾a chuti dosoliť a dooctiť.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 6.8.2006 17:22  5295
poraďte, co jde udělat se zelenýma fazolkama? Dostali jsme jich pytlík a já nevím co s nima. Hlavně ne omáčku, to mám trauma ze školní jídelny.
lumyska 5.8.2006 23:47  5294
Já takhle dělám "provensálské brambory" - brambory povařím, nakrájím na středně silné plátky a potřu olivovým olejem, do kterého jsem přidala koření (zelený pepř, tymián, oregáno, bazalku, rozmarýn), sůl a česnek (tuhle směs je třeba připravit kapánek dopředu a nechat v lednici tak cca hodinu odležet, aby se hezky smíchaly ty chutě). Peču v troubě na plechu a dle potřeby potírám oním olejem. Je to skvělá příloha k jehněčímu, ale i ke grilované zelenině.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt