Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Modrá je dobrá
zelená je lepší

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
allfa 9.8.2006 10:47  5315
Lumyska: diky :)
lumyska 8.8.2006 18:53  5314
anonymto vypadá dobře :-)
anonym 8.8.2006 14:50  5313
snad se nikoho nedotknu, vymyslel jsem si dneska novy jidlo i ho vyfotil, nedokazu se nikde nepochlubit: recept a fotka
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 7.8.2006 12:43  5312
kvitko: já fazolky jen zahušťuju, trochu másla, mouky a mlíka, bílý pepř, sůl a muškátový oříšek. K tomu brombůrky a vajíčko na tvrdo. Taky jsem to dřív neměla ráda a teď mi to chutná
vinyl vinyl - ...jen si hraju 7.8.2006 12:43  5311
KvitkoMísto šunky slaninu a ty omáčky bych tam asi nedával.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 7.8.2006 12:35  5310
no, asi je udělám přílohu nějak takhle
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 7.8.2006 12:16  5309
vinylbiftek by nebyl špatnej, ale nejdřív si musím koupit tu pořádnou pánev, ještě jsem se k tomu nedostala.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 7.8.2006 12:15  5308
To by mi musel někdo uvařit, pač já vlastně ani nevím jak ta omajda má správně chutnat:-) Ale jinak mi školní jídelna nevadila, ba naopak. Dušená mrkev, špenát to byla mňamka.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 7.8.2006 12:04  5307
Zelené fazolky jsou geniální k bifteku. Nejlépe se slaninou. Je to jednoduchý, plátky slaniny i fazolky uděláš na pánvi a je to. Můžeš trochu pepře.
scalex Scalex 7.8.2006 11:40  5306
kvitko: no, je otázka, jestli to trauma nepřekonáš právě tím, že si to jídlo uvaříš sama a tentokrát bude dobré a ne jako ten rozvařený blaf z jídelny. Já dřív taky neměl rád křenovou omáčku nebo nedejbože dušenou mrkev a hrášek. Pak to doma uvařila manželka a já zjistil, že je to nejenže poživatelné, ale dokonce velmi chutné...
shelle Shelle - Good Service 7.8.2006 11:35  5305
Kvitko, Nechci te nejak ovlivnovat, ale zkus dat sanci te silene omacce z jidelny.
canuck 7.8.2006 11:28  5304
KvitkoZelene fazolky se hodne pouzivaji v thajske kuchyne, a me to takhle chutna asi nejvic. Na anglicky recipesource je jinak hodne receptu: http://www.recipesource.com/cgi-bin/search.cgi?search_string=green+beans
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 7.8.2006 11:21  5303
koukala jsem po netu ale nic moc mě nechytlo, akorát na nějakým jídelním lístku měli uvedeny zapečené zelené fazolky se slaninou a sýrem, ale bez receptu. Jak byste to vytvářeli?
misulina misulina 7.8.2006 10:38  5302
kvitkoVe Španělsku z nich dělali takové placky smažené, chutnalo to jako bramborák a jak je jinak moc nemusím, tak sem se po tom mohla utlouct;-)
scherie Scherie 7.8.2006 10:20  5301
Z fazolek salát:povařit v osolené vodě,nakrájet,přidat salám,vajíčko, cibulku, zálivku z hořčice+jogurt+pepř+sůl (případně podle chuti dodělat), dát vychladit.Docela to jde a nepřipomíná to onu omáčku z jídelny.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt