Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Nudou jsi opuch?
Navštiv Lopuch!

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
mati 10.8.2006 08:54  5329
knedlíkyTo můj přítel má nejraději kynutý ovocný knedlíky BEZ OVOCE :-) A i z mrazáku jsou dobrý
mati 10.8.2006 08:52  5328
marmeládaTo je udělat marmeládu tak jednoduchý nebo to jen tak vypadá.....? Já mám z takových experimentů vždycky strach, tak se raději ptám :o)
evelyn Evelyn rusko idi na chuj! Ukrajina vyhraje! - #StandWithUkraine 10.8.2006 08:52  5327
Z meruněk myslím, ne z knedlíků :-)
evelyn Evelyn rusko idi na chuj! Ukrajina vyhraje! - #StandWithUkraine 10.8.2006 08:51  5326
Když je zmrazíš, není z nich pak "bláto"?
evelyn Evelyn rusko idi na chuj! Ukrajina vyhraje! - #StandWithUkraine 10.8.2006 08:51  5325
Díky!
Cukr je přesně to co nemám, ale zítra koupím :-) Jen teda se skleničkami jsem v úzkých, protože všechno vyhazuji tak doma nic nemám. Po tomto se taky musím podívat a někde něco koupit. Jak se to skladuje? Stačí normálně v kuchyni nebo je potřeba chladno?

Z domácí marmelády bude mít přítel radost. Uvažovala jsem nad knedlíkama a dát je zamrazit, ale zamražené jídlo z mražáku on moc neprožívá tak jsem to zavrhla, byla by to zbytečná práce.
mondy Mondy Ave, Caesar, - morituri te salutant 10.8.2006 08:44  5324
Jinak z nich dělám také knedlíky a ty nacpu do mrazáku a nebo je vypeckované a rozdělené na půlky zmrazím.
mondy Mondy Ave, Caesar, - morituri te salutant 10.8.2006 08:43  5323
EveTo je jednoduchý. Meruňky vypeckuješ, povaříš (malinko je podlej vodou), když změknou tak je rozmixuješ ručním mixérem, nasypeč do nich určené množství želírovacího cukru, povaříš podle návodu na sáčku s cukrem a liješ vařící do sklenic (stačí od majolky). Sklenice postavíš na víčko a počkáš až marmoška vychladne :-). Hotovo.
evelyn Evelyn rusko idi na chuj! Ukrajina vyhraje! - #StandWithUkraine 10.8.2006 08:41  5322
Dostala jsem nějaké meruňky a je jich víc než zvládnu sníst. Zavařovat je nechci, nemám na to ani prostředky. Ale napadlo mě udělat z nich domácí džem. Moje pekárna chleba to umí. Jak se takový džem dělá a co je na to potřeba?
mondy Mondy Ave, Caesar, - morituri te salutant 10.8.2006 07:11  5321
HCKnedlíky ohřívej v mikrotenovém sáčku a teprve potom sypej cukrem, mákem, tvrohem .... . Když je dáš ohřát i s máslem, bude Ti strašlivě prskat po MVT.
allfa 9.8.2006 15:53  5320
teketapa: to rad slysim :-) (oboje, uz sem se bal, ze sem zkazil link)
hc 9.8.2006 14:46  5319
Upozorneni pro debilky (jako jsem ja):
Pokud date do mikrovlnky ohravat merunkove knedliky posypane tvarohem a nechate to ohravat asi tak dve minuty, tak se vam ten tvaroh natavi a zapece jako normalni sejra. Nic moc...

Pokud je tento postreh pod uroven klubu, necht me prosim Scalex bez vycitek smaze. Ja se jdu zahrabat, uz si neumim ani ohrat obed...
teketapa Teketapa Říkejte mi - Teke 9.8.2006 13:18  5318
Jé, hurá, už se povedlo. .-) A hned bych si dala...
scalex Scalex 9.8.2006 13:16  5317
Teketapa: chyba bude na tvém přijímači, já to vidím v pohodě.
teketapa Teketapa Říkejte mi - Teke 9.8.2006 12:29  5316
To by možná vypadalo, kdyby mi odkaz nehlásil že STRÁNKU NELZE OTEVŘÍT! :-(
allfa 9.8.2006 10:47  5315
Lumyska: diky :)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt