Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Já Vánoce juchuchu
oslavím na Lopuchu!

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
lumyska 10.8.2006 14:35  5359
Evelyn [5358]: A je to opravdu tak snadné, jak to vypadá, nebo jsi v průběhu "operace" přišla na nějaké záludnosti?
evelyn Evelyn rusko idi na chuj! Ukrajina vyhraje! - #StandWithUkraine 10.8.2006 13:58  5358
Tak marmeládu už mám podle Mondina návodu, nakonec. Povedla se :-) Rozhodla jsem se, že ji udělám i ze zbytku a zamrazím meruněk jen pár.
lumyska 10.8.2006 13:56  5357
Já chci mít taky tolik meruněk, abych mohla dělat koláče a marmelády. :( U nás jsou taková vzácnost, že byly letos počítány.
marcela 10.8.2006 13:29  5356
Ty dělá tchán, má sušičku. A kromě nich snad (alespoň zkusil) sušil už všechno. Ale abych řekla pravdu, sušené meruňky mě moc neberou...
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 10.8.2006 13:21  5355
a co sušený meruňky?
shelle Shelle - Good Service 10.8.2006 13:16  5354
Marcela [5353]: Kdyz je mrazis uz vypeckovane a na pulky, tak je pak jednoduse vrazis na kolac v zime.

Jinak nedavno jsem videla nejaky porad, kde pani na vyzivu rikala, ze ovoce se docela dobre mrazi, ze se z nej neztraci tolik vitaminy. Rikala to hlavne o jahodach, ale tvrdila, ze to plati i na vetsinu ostatniho naseho ovoce.
marcela 10.8.2006 13:11  5353
Shelle: dík. Letos jsem ještě podlehla nátlaku a všechno zpracovala, ale příští rok je nacpu do mrazáku:) Kdo se má pořád dělat s těmi marmoškami nebo patlat s koláči...
shelle Shelle - Good Service 10.8.2006 13:09  5352
Marcela [5351]: Nam nikdy nezcernaly. A cerstve vypeckovane merune pdole me k tomu nemaji duvod.
marcela 10.8.2006 13:08  5351
Ještě dotaz k meruňkám: Manžel mi tvrdí, že když dám meruňky do mrazáku, prý pak zčernají. Je to pravda?

Jinak letos máme doma přemarmeládováno a překompotováno:-) Asi to budu i dávat jako výslužku návštěvám:-DDD
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 10.8.2006 12:14  5350
vinylprávě rozblemcanosti jsem vůbec nedosáhla:-) Nakonec byly asi měkký akorát, ale trvalo to. Příště je dám jen do polívky nebo třeba přidám do zapečených brambor či těstovin.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 10.8.2006 11:46  5349
kvitkoNo, čerstvý jsou trochu lepší, ale ani mražený nejsou špatný, ale nesmíš je dělat moc do měkka, pak jsou takový rozblemcaný.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 10.8.2006 11:41  5348
zelený fazolkytak jsem je udělala podle receptu na česneku. Musím teda říct, že mě moc nechutnaly. Strašně dlouho trvalo než změkly a pak ta chuť nic moc, nejlepší na nich byla ta slanina:-) Přítelovi to chutnalo, jenže ten sežere všecko.
Asi by mi je fakt musel někdo udělat, abych věděla jak správně to má chutnat.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 10.8.2006 11:40  5347
jeřabinové třeba víno?
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 10.8.2006 11:35  5346
Evelyn: Množství obyčejnýho cukru závisí na druhu ovoce, třeba červený rybíz dělám: na jednu odměrku rybízu, jedno odměrka cukru.
mondy Mondy Ave, Caesar, - morituri te salutant 10.8.2006 10:12  5344
pavlajsHm, zalévám kompoty studenou vodou rovnou z kohoutku :-))).

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt