Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Lopuch, server nejen
pro botaniky

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
vinyl vinyl - ...jen si hraju 16.8.2006 08:26  5423
ScalexMě se ted v ledničce koupe citronová kůra ve vodce (má to sice být čistý alkohol, ale ten nebyl v baru)- základ na Limoncelo. Podle Vita Molici z posledni Cuciny.
marcela 15.8.2006 23:43  5422
Scalexto určit+ě:) My dělali loni, pravda, ne v takovém množství, a bylo dobré.
scalex Scalex 15.8.2006 22:34  5421
Rýžové vínoUž jste někdy někdo doma dělal rýžové víno? Já teď naložil do sudu dávku na 25 litrů, právě mi tu šumí a perlí a pokojem se line příjemná vůně citrónů, muškátových oříšků a hřebíčků, takže jsem zvědavý, jestli se opravdu je na co těšit... 8^)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 15.8.2006 16:28  5420
mankajá dělám z romadůru, taky mi nalezení nápadu v podobě jednoho receptu prosvětlil den:-)
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 15.8.2006 14:37  5419
pavlajsNávod na pomazánku z tvarůžků mi prosvětlil den. :-)
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 15.8.2006 09:16  5418
a hlavne tam davaji vajicko...
thereza Thereza apičkama ťapy-ťap,dělej mi to taky tak - jazýčkama lízy-líz,dělej mi to ještě víc 14.8.2006 23:42  5417
když občas zajdu na smíchově do pandy, tak tam je vidět jak to ti kuchaři dělaj a skutečně držej pánev a míchaj ty nudle jak zběsilí:-))))
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 14.8.2006 21:13  5416
twistrChce to míchat, ale hlavně je na to potřeba opravdu hodně výkonný hořák. Ten největší a na plný pecky. Můj starej sporák Mora to víc než v jedné porci nezvládá. Jo a slušnej wok je nutnost.
twistr 14.8.2006 20:22  5415
OomNo joooo, dělám to stejně, ale ty mrchy se chytají.:-((( Navíc to tedy momentálně není aktuální, potřebuju shodit 2 kila a jak jsem koukal na nutriční hodnoty, jsou pěknou tukovou bombou:-((( ale dnes jsem koupil skleněné rýžové, jsem zvědavý jak se mi bude vést s nima:-))
vitsoft vitsoft Pryč se zrůdnou obrazotvorností mládeže! - about.me 14.8.2006 20:18  5414
Když se mi nechce strouhat brambory na bramboráky, někdy je nahradím vlasovýma nudlema, českýma, jen lehce předvařenýma.
oom Oom 14.8.2006 19:41  5413
TwistrJeden čas jsem se po čínských nudlích mohla utlouct. Nejdříve jsem je zalila horkou vodou a nevím kolik minut počkala (dle návodu) - asi jako ty, na pánev jsem dala trošku víc oleje cca 1 pol. lžíci a okapané jsem je na horký olej mrskla a stále jsem je míchala. Vždy byly vynikající - velmi dobré nasypat mraženou zeleninu a stále míchat cca 8-10 min.
marcela 14.8.2006 18:12  5412
Moje babička dělávala baďáky (nebo buďáky? každý romu říká jinak), chtěla bych je taky zkusit, nemáte recept? Jaké těsto se používá - klasické kynuté jako na buchty? A dovnitř se dávají jen švestky a mák?
twistr 14.8.2006 17:45  5411
Smažení číínskejch nudlíPodlehl jsem pokušení vyrobit si doma smažené čínské nudle. Koupil jsem instantní, na 3 minuty je zalil horkou vodou a pak se je pokusil smažit na trošce oleje. Jenže ouha, nudle se začaly přichytávat, trhat a vůbec se začaly stávat nevzhlednými. Nemáte nějaký tip jak na to??
thereza Thereza apičkama ťapy-ťap,dělej mi to taky tak - jazýčkama lízy-líz,dělej mi to ještě víc 14.8.2006 14:45  5410
lidi, já dostala chuť na kulajdu, nemáte někdo nějakej osvědčenej recept?:-)))
teketapa Teketapa Říkejte mi - Teke 14.8.2006 09:54  5409
Med z pampelišek nám dělávala mamka, když jsme byly se ségrou malé. Byl výborný...

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt