Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Když diskuse,
tak s Lopuchem

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 17.8.2006 09:27  5453
potřebuju radu, jak zavařit halušky, když nemám spešl síto ani normální s většíma okama? Jde to třeba přes struhadlo? Nikdy jsem halušky nedělala:-)
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 17.8.2006 08:39  5452
MondyJá vím, že je to něco podobného, ale jako součást nějakého koření - to slyším prvně. Ale díky za obrázek, alespoň mám nějakou představu.
mefista Mefista pay back ... bitch - - THE BEST PHILOSOPHY IS TO SHUT UP 17.8.2006 08:39  5451
Phanny, HeřmánekDíky! :o)))))
mondy Mondy Ave, Caesar, - morituri te salutant 17.8.2006 08:24  5450
mankaTohle mám na mysli: http://www.rarous.net/galerie/2006-06-18_zahrada/foto0.aspx

Ale existuje více druhů.
mondy Mondy Ave, Caesar, - morituri te salutant 17.8.2006 08:23  5449
mankaŠkumpa - pokud já vím je keř/strom, který je spíš plevelem. Na podzim vytváří takové vinové hrozny, které vypadají podobně jako květy kaštanů.
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 17.8.2006 08:02  5448
HeřmánekOno se tu dá sehnat něco jako škumpa??? Já měla za to, že se jedná o nějakou ošklivou americkou bylinu tvořící na těle vyrážku, něco jako "náš" bolševník...
hermanek 17.8.2006 06:23  5447
mefista, phannyUdělali jste mi chutě, my to jedli pokapaný olivovým olejem a posypaný zaatarem. Netušíte někdo, jestli se tohle kořeníčko dá někde v Česku koupit, nebo si ho musím umíchat sama?
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 16.8.2006 19:40  5446
MefistaJe třeba tahina, sezamová pasta, kterou neumím koupit - vyrábím doma v robotu ze sezamových semínek - je třeba hooodně dlouho mixovat. A pak stačí uvařit cizrnu, rozmixovat s olivovým olejem, česnekem a cibulkou, osolit opepřit, ocitronovat a otahinovat dle chuti. Přidávám si k tomu ještě pipiové oříšky.
mefista Mefista pay back ... bitch - - THE BEST PHILOSOPHY IS TO SHUT UP 16.8.2006 19:08  5445
Scalex -díky! :)
scalex Scalex 16.8.2006 19:04  5444
mefista: v záhlaví klubu máš receptové weby, stačí na ně vlézt a zadat do vyhledávání. Ale hledej hummus, je to běžnější podoba...
mefista Mefista pay back ... bitch - - THE BEST PHILOSOPHY IS TO SHUT UP 16.8.2006 18:14  5443
Ví tady někdo, jak se připravuje hommos?
twistr 16.8.2006 14:44  5442
ČekankaOdpolko jsem koupil na zkoušku čekankový puk anichž bych měl promyšleno co s ním. Nemáte nějaký tip?
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 16.8.2006 14:35  5441
Jsem nedávno zkusila koupit u nás v pekárničce "domácí" těstovinový mušličky a byly hnusný, rozlamovaly se, drobily a ani pořádně se neuvařily... jo, těstoviny, to je alchymie:-)))
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 16.8.2006 14:14  5440
vinylJá je hňoucala vždycky jen z mouky a vajíčka, někdy nastaveného lžící vody. Podle receptu co píšeš to bude "vajíčkové" taky docela dost... Ne, že bych nějak zásadněš hlídala cholesterol, ale snažím se počet vajec trochu korigovat. Asi přece jen zůstanu u kupované klasiky.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 16.8.2006 13:24  5439
mati: máme stroj na těstoviny

manka: nevím jestli fígl, ale tento recept mi funguje velmi dobře: 120g semoly, 210g hladký mouky, 3 vejce a lžíce olivového oleje.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt