Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Diskuze na Lopuchu,
pohlazení na duchu

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
nenufer 17.8.2006 09:53  5457
kvitkozober si mokka a mozes davat skoro celu :-)
inak z loparika to chce len cvik. Musis si spravit cesto abys a ti moc nerozliezalo a z neho vzdy ako keby odrezat valecek a ten po malych castiach nahadzat do vody. Moja mama ich ma jednu ako druhu, ja rozlicne ale kedze bryndzove hlusky nerobim pod 2 kg zemiakov tak pouzivam sito a mixér. Do polievky lopárik ale tam tak na velkosti nezalezi.
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 17.8.2006 09:51  5456
kvítkoPodle toho, jak moc si s tím chceš dát práce. Já je dělám tak asi na lžičku - spíš noky než halušky.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 17.8.2006 09:46  5455
nenuferdvě porce, tak to snad zvládnu:-) Jak má být velká "jedna haluška" tak na půl lžičky?
nenufer 17.8.2006 09:42  5454
kvitkobezne sa hadzali z loparika :-)
loparik = prkenko

ale kedze v tom nemas prax asi bude najjednoduchsie ich vykrajovat malou lyzickou namacanou do vrelej tekutiny v ktorej to varis. Otazka je aj kolko ich potrebujes spravit.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 17.8.2006 09:27  5453
potřebuju radu, jak zavařit halušky, když nemám spešl síto ani normální s většíma okama? Jde to třeba přes struhadlo? Nikdy jsem halušky nedělala:-)
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 17.8.2006 08:39  5452
MondyJá vím, že je to něco podobného, ale jako součást nějakého koření - to slyším prvně. Ale díky za obrázek, alespoň mám nějakou představu.
mefista Mefista pay back ... bitch - - THE BEST PHILOSOPHY IS TO SHUT UP 17.8.2006 08:39  5451
Phanny, HeřmánekDíky! :o)))))
mondy Mondy Ave, Caesar, - morituri te salutant 17.8.2006 08:24  5450
mankaTohle mám na mysli: http://www.rarous.net/galerie/2006-06-18_zahrada/foto0.aspx

Ale existuje více druhů.
mondy Mondy Ave, Caesar, - morituri te salutant 17.8.2006 08:23  5449
mankaŠkumpa - pokud já vím je keř/strom, který je spíš plevelem. Na podzim vytváří takové vinové hrozny, které vypadají podobně jako květy kaštanů.
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 17.8.2006 08:02  5448
HeřmánekOno se tu dá sehnat něco jako škumpa??? Já měla za to, že se jedná o nějakou ošklivou americkou bylinu tvořící na těle vyrážku, něco jako "náš" bolševník...
hermanek 17.8.2006 06:23  5447
mefista, phannyUdělali jste mi chutě, my to jedli pokapaný olivovým olejem a posypaný zaatarem. Netušíte někdo, jestli se tohle kořeníčko dá někde v Česku koupit, nebo si ho musím umíchat sama?
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 16.8.2006 19:40  5446
MefistaJe třeba tahina, sezamová pasta, kterou neumím koupit - vyrábím doma v robotu ze sezamových semínek - je třeba hooodně dlouho mixovat. A pak stačí uvařit cizrnu, rozmixovat s olivovým olejem, česnekem a cibulkou, osolit opepřit, ocitronovat a otahinovat dle chuti. Přidávám si k tomu ještě pipiové oříšky.
mefista Mefista pay back ... bitch - - THE BEST PHILOSOPHY IS TO SHUT UP 16.8.2006 19:08  5445
Scalex -díky! :)
scalex Scalex 16.8.2006 19:04  5444
mefista: v záhlaví klubu máš receptové weby, stačí na ně vlézt a zadat do vyhledávání. Ale hledej hummus, je to běžnější podoba...
mefista Mefista pay back ... bitch - - THE BEST PHILOSOPHY IS TO SHUT UP 16.8.2006 18:14  5443
Ví tady někdo, jak se připravuje hommos?

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt