Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Což takhle
dát si Lopuch?

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 17.8.2006 15:35  5465
Naše známá dělala zásadně hlaušky bez brambor, jen z mouky a vody (a možná teda vajíčka) - a tvrdila, že to jsou ty "pravé".
nenufer 17.8.2006 14:33  5464
kvitkodoma sme tiez robievali halusky len z Vitany ale co som v Cechach tak ich vyrabam vzdy pre armadu hladosov :-))) a to by soms a nedoplatila
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 17.8.2006 14:11  5462
mankano, já se právě taky bojím, že bych se s tím párala, ale dvě porce budou rychle. Že jo, Vitana nebude tak špatná, jsem četla složení těch halušek a je to bez žádných přidaných konzervantů atd. Teda aspoň tam o nich nic nepíšou, jen čistě mouka, sušený brambory a nějaká sůl.
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 17.8.2006 13:54  5461
HeřmánekDíky. Jsem zase o něco chytřejší... :-)
hermanek 17.8.2006 12:41  5460
mankaŠkumpa mě taky zarazila, ale asi to bude tohle
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 17.8.2006 12:14  5459
kvitkoJá halušky (taky jedině z Vitany :-) vždycky rozmíchám s vodou v misce, pak tu misku nad hodně vařící vodou trošku nahnu a lžičkou přímo z ní metám halušky do vody. Jde to tak IMHO nejrychleji, mám strach, že by se mi mohly převařit, kdybych se s tím víc párala...
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 17.8.2006 10:33  5458
nenufermoka lžičky nevedem a párat se s tím taky nehodlám, za mě těsto tvoří barbarsky Vitana:-) Jen mi nebyla jasná ta tvorba.
nenufer 17.8.2006 09:53  5457
kvitkozober si mokka a mozes davat skoro celu :-)
inak z loparika to chce len cvik. Musis si spravit cesto abys a ti moc nerozliezalo a z neho vzdy ako keby odrezat valecek a ten po malych castiach nahadzat do vody. Moja mama ich ma jednu ako druhu, ja rozlicne ale kedze bryndzove hlusky nerobim pod 2 kg zemiakov tak pouzivam sito a mixér. Do polievky lopárik ale tam tak na velkosti nezalezi.
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 17.8.2006 09:51  5456
kvítkoPodle toho, jak moc si s tím chceš dát práce. Já je dělám tak asi na lžičku - spíš noky než halušky.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 17.8.2006 09:46  5455
nenuferdvě porce, tak to snad zvládnu:-) Jak má být velká "jedna haluška" tak na půl lžičky?
nenufer 17.8.2006 09:42  5454
kvitkobezne sa hadzali z loparika :-)
loparik = prkenko

ale kedze v tom nemas prax asi bude najjednoduchsie ich vykrajovat malou lyzickou namacanou do vrelej tekutiny v ktorej to varis. Otazka je aj kolko ich potrebujes spravit.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 17.8.2006 09:27  5453
potřebuju radu, jak zavařit halušky, když nemám spešl síto ani normální s většíma okama? Jde to třeba přes struhadlo? Nikdy jsem halušky nedělala:-)
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 17.8.2006 08:39  5452
MondyJá vím, že je to něco podobného, ale jako součást nějakého koření - to slyším prvně. Ale díky za obrázek, alespoň mám nějakou představu.
mefista Mefista pay back ... bitch - - THE BEST PHILOSOPHY IS TO SHUT UP 17.8.2006 08:39  5451
Phanny, HeřmánekDíky! :o)))))
mondy Mondy Ave, Caesar, - morituri te salutant 17.8.2006 08:24  5450
mankaTohle mám na mysli: http://www.rarous.net/galerie/2006-06-18_zahrada/foto0.aspx

Ale existuje více druhů.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt