Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Náš Lopuch Vám
vytře zrak

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 21.8.2006 10:28  5516
Evelyn: to záleží na chuti, já třeba zrníčka z rybízu moc nemusím, ale z malin mi chutnaj
mati 21.8.2006 10:08  5515
kvitkomy dělali v sobotu do půl druhý ráno houby (právě z Mariánek). Uvařili jsme sladkokyselej nálev, ale čistej, do skleniček dali trochu cibule, hoř.semínko. Houby trochu povařili, dali do skleniček, zalili, zavařili kol.20min. a HOTOVO.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 21.8.2006 09:59  5514
mondytak okurky jsem taky sama nikdy nenakládala:-) Ale teda předpokládám, že udělám nějakej nálev, nacpu houby do skleniček, zaleju, zavřu, zavařím.
evelyn Evelyn rusko idi na chuj! Ukrajina vyhraje! - #StandWithUkraine 21.8.2006 09:21  5513
Budu dělat ještě další marmeládu z ostružin a rybízu, nějaké tipy vztahující se k těmto druhům ovoce? Rum zkusím. Jak přeba zrníčka, děláte s nebo cedíte jen šťávu?
cova 21.8.2006 07:48  5512
Bramborové lokšeJako malí jsme je u babičky jedli jen posypané cukrem (krystal),úžasně to chroupalo mezi zubama a ještě lépe chutnalo. Kam se hrabou povidla... :-)
mondy Mondy Ave, Caesar, - morituri te salutant 21.8.2006 06:51  5511
kvitkoNakládám je jako okurky.
Kamarádka je povaří se solí, naskládá do sklenic a zalije okurkovým lákem. Zavíčkuje a už nesterilizuje.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 20.8.2006 18:11  5510
sme teď byli na vejletě kolem Mariánek a o houby jsme tam fakt zakopávali, ale bylo mi táák moc líto, že jsme je nemohli sbírat, pač sme byli v kempu a nebylo jak je zpracovat ani uchovat ani by celej den našeho cestování nevydržely. Já málem z toho brečela:-)

Ale chci si zajít a zkusit je naložit, jakej je nejjednodušší a dobrej recept?
marcela 20.8.2006 16:27  5509
Scalextaky tam čerpám inspiraci, už jsem podle nich i pár dortíků dělala:)
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 20.8.2006 11:30  5508
Dort - inspiraceCo tohle? :-)))
(Repost z Okouna.)
badas 19.8.2006 19:24  5507
EvelynNám se víc osvedčilo houby dobře usušit.
evelyn Evelyn rusko idi na chuj! Ukrajina vyhraje! - #StandWithUkraine 19.8.2006 11:48  5506
Spaření má jednu velkou výhodu - zmenší se o polovinu objem.
thereza Thereza apičkama ťapy-ťap,dělej mi to taky tak - jazýčkama lízy-líz,dělej mi to ještě víc 19.8.2006 09:19  5505
my sme vždycky houby zamrazovali i bez spaření a byly vždycky v pohodě:-))
scalex Scalex 19.8.2006 09:03  5504
Dorty - inspiraceManželka bude dělat pro kolegyni dort a tak jsme na netu hledali nějakou inspiraci a objevili jsme tuhle výrobnu - naprosto neuvěřitelné, skoro až k posrání (pardon), mrkněte se do jejich katalogů, je to úžasné!
scalex Scalex 18.8.2006 20:10  5503
Evelyn: to spařování v horké vodě je hodně krátké, bohatě stačí 20 vteřin! U blanšírované zeleniny ještě méně, tam je to třeba 5-10 vteřin.
evelyn Evelyn rusko idi na chuj! Ukrajina vyhraje! - #StandWithUkraine 18.8.2006 19:51  5502
Díky za tip(y) :-)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt