Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Náš Lopuch Vám
vytře zrak

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
potvurka Potvurka Žít a nechat žít... 28.8.2006 12:49  5530
no myslím že jadran nám to moc neochladí, minule měl skoro 30 stupňu :-)

jojo asi zkusím nějakou rybičkovou :-)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 28.8.2006 12:41  5529
tuňákový konzervy, sardinky, fazole v tomatě třeba ... do těch můžeš taky přidat cokoliv a nikdy to nezkazíš a konzervy se snad taky nezkazí:-)
A co nějakou nepromokavou tašku nebo něco a potraviny nechat chladit ve vodě.
potvurka Potvurka Žít a nechat žít... 28.8.2006 12:23  5528
problem je ten ze se tam vsecko rychle kazi, lednice sice je ale moc nechladi... jen kdyz jedem na motor, pri plachteni neni zadna energie... napadla me asi rybickova, chce to suroviny co se nekazi - nejlépe konzervy a taky nevim ktery den budu mit sluzbu..... :-(

ale křenovou zkusím někdy doma :-)
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 28.8.2006 12:20  5527
co křenovou? Do pomázánkového másla zamícháš nastrouhaný křen, trochu přisolíš + můžeš přidat trochu majolky.
potvurka Potvurka Žít a nechat žít... 28.8.2006 11:56  5526
Lidi poraďte mi nějaké rychlé a dobré pomazánky. Budem týden na lodi a lednice tam spíš nefunguje než funguje takže něco třeba z konzervy... loni jsme dělali normální májku s cibulí a byla dobrá ale nějak mě napadlo že třeba někdo z vás bude vědět o nějaké jednoduché ňamce co se dá na lodi snadno splácat :-) Děkuji předem :-)
vinyl vinyl - ...jen si hraju 27.8.2006 11:40  5525
Zajímavé s tím povařením, my houby vždy podusíme na pánvi aby pustily vodu, pak zamrazíme.
muflonek muflonek z Perníkového lesa - srazy východočeské příjemné.o) 25.8.2006 21:03  5524
Kvítko My když doma děláme halušky (Vitana vaří za vás.o) tak si na to bereme hrubé struhadlo a skrz něj to pasírujeme vařečkou - asi jako když děláme játrovou rejži do polévky, ale na hrubším struhadle.o)))
mondy Mondy Ave, Caesar, - morituri te salutant 22.8.2006 06:41  5523
Vařej se v osolený vodě, ale to jsem snad už říkala. :-)
mondy Mondy Ave, Caesar, - morituri te salutant 22.8.2006 06:40  5522
SirinDáš do studený vody, pět minut povaříš, propláchneš teplou vodou. Houbičky nebudou v nálevu oslizlý.
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 21.8.2006 11:23  5521
teda předvařovali, ale to byl Václavky a ty jsou bez předvaření mírně jedovatý ;o)))
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 21.8.2006 11:22  5520
my jsme houby nikdy nepředvařovali, jen jsme je dali do sklenic, zalili dekem, nebo novou a dali zavařit. Nálev je nutno ochutnat, protože houby jsou hodně náchylný na přesolení, či překyselení.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 21.8.2006 11:05  5519
lyen: jo, ta je dobrá, ale tu nenajdu v lese:-)

mondy: nad Dekem přemejšlím .. omrknu pár receptů a uvidím .. když se ty houby nejdřív povařej, jak dlouho? Samotný nebo třeba osolený vody? A házej se do vroucí? Detaily, detaily:-)
lyen 21.8.2006 10:47  5518
výborná je zavařená cibulka, skvěle nakyslá, mňamka
mondy Mondy Ave, Caesar, - morituri te salutant 21.8.2006 10:36  5517
kvitkoTak udělej nálev z Deka :-), dej houby do skleniček. Zavař na 75-80 °C 20 minut.
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 21.8.2006 10:28  5516
Evelyn: to záleží na chuti, já třeba zrníčka z rybízu moc nemusím, ale z malin mi chutnaj

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt